Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 2-1: «Ψυχωμένη» ανατροπή και νίκη – χρυσάφι!

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 2-1: «Ψυχωμένη» ανατροπή και νίκη – χρυσάφι!

Η φετινή μάχη παραμονής προοιωνίζεται μυθική. Στους Ζωσιμάδες, ο «ουραγός» ΠΑΣ, «λύγισε», με επική ανατροπή 2 – 1 (07/01) μέσα σε 4 λεπτά, τον Αστέρα Τρίπολης και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Έχασαν έδαφος οι Αρκάδες στη μάχη για μια θέση στην εξάδα.

Στους Ζωσιμάδες, οι Γιαννιώτες βρίσκονταν σε άμεση ανάγκη εξασφάλισης βαθμών για την αποφυγή της τελευταίας και καταδικαστικής θέσης της Stoiximan Super League και το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης προσφερόταν ως μία σπάνια ευκαιρία.


Όμως σε αντίθεση με τις προσδοκίες των γηπεδούχων, το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν ιδανικό για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πίεσαν, δημιούργησαν ευκαιρίες και ευτύχησαν να προηγηθούν με το 8ο γκολ του Μιριτέλο στο πρωτάθλημα, μόλις στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΣ ισορρόπησε τάχιστα και αναζήτησε απαντήσεις. Τις οποίες και βρήκε άμεσα και μάλιστα εμφατικά (μέσα σε ένα τετράλεπτο), πρώτα στο 32ο λεπτό με τον Παμλίδη, και στη συνέχεια στο 36’ με τον Λεό, ο οποίος εκτέλεσε με κεφαλιά τον Παπαδόπουλο. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως με εξαίρεση το γκολ του Αστέρα, το ημίχρονο έγραφε ολοκληρωτικά ΠΑΣ με τους Γιαννιώτες να είναι καταιγιστικοί και να μπορούν να φτάσουν ακόμη και σε τρίτο τέρμα.

Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου έφερε μία αναγκαστική αλλαγή για τον Αστέρα, με τον Σίτο να δέχεται χτύπημα στο στήθος και να αφήνει τη θέση του στον Ντιαρά. Γενικά, ο Αστέρας έδειξε «σημεία ζωής» και είχε προλάβει να δημιουργήσει μία καλή στιγμή στο 57’ με πρωταγωνιστή τον Κρέσπι.

Σε αντίθεση με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου και την καθολική υπεροχή του ΠΑΣ, το δεύτερο ημίχρονο υπήρξε πιο ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να φτιάξουν φάσεις. Κάπου εκεί ο ρυθμός του παιχνιδιού υποχώρησε αισθητά με τις δύο ομάδες, να αποδέχονται την πραγματικότητα που διαμόρφωσε το παιχνίδι και τον ΠΑΣ να πανηγυρίζει μία πραγματικά σπουδαία νίκη, που τον ξεκολλά από τον πάτο της βαθμολογίας. Στον αντίποδα, οι Αρκάδες, έχασαν έδαφος στη μάχη που δίνουν για μία θέση στην πρώτη εξάδα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Μ. Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Τσαούσης, Καραχάλιος, Τζίνο, Λεό (76’ Μπαλάν), Ροσέρο (90’ Κιάκος), Παμλίδης, Κόντε (76’ Ριένστρα).

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Καστάνιο (88’ Βαλιέντε), Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης (74’ Άλβαρες), Μουνάφο, Γκος (46’ Αλάγκμπε), Κρέσπι (74’ Μάντζης), Ζουγλής, Σίτο (64’ Ντιαρά), Μιριτέλο

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0