Football Talk

ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου θα επιχειρήσει να… ξαναγράψει την ιστορία που «ανήκει» στους Σκαρτάδο και Μαυρομάτη (video)

ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου θα επιχειρήσει να… ξαναγράψει την ιστορία που «ανήκει» στους Σκαρτάδο και Μαυρομάτη (video)

Η συμπρωτεύουσα έχει βάλει τα… καλά της και όλοι περιμένουν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. ΠΑΟΚ και Άρης θα δώσουν «μάχη», με τον Λουτσέσκου να έχει βάλει στόχο να… σπάσει άλλο ένα ξεχασμένο ρεκόρ στην ιστορία του «Δικεφάλου».

Μετά από ένα καλοκαίρι που η μουρμούρα και η γκρίνια κυριαρχούσε στις τάξεις των φίλων του ΠΑΟΚ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» την δεδομένη στιγμή μοιάζει ασταμάτητος στις εγχώριες διοργανώσεις και κοιτάει με βλέψεις το ευρωπαϊκό του μέλλον.

Η σεζόν 2023/24 ξεκίνησε με πολλές δυσκολίες για τους «ασπρόμαυρους» της Θεσσαλονίκης. Πολλές και σημαντικές αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών, δημιούργησαν μεγάλες «τρύπες» στο ρόστερ, οι οποίες άργησαν να καλυφθούν, ενώ ταυτόχρονα η εικόνα της ομάδας έμοιαζε αρκετά προβληματική στα πρώτα… βήματα της, στη νέα χρονιά.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου όμως απέδειξε για άλλη μία φορά το μεγαλείο της προπονητικής του ικανότητας και έχει μετατρέψει έναν νωθρό και «άγευστο» ΠΑΟΚ, σε μία μηχανή παραγωγή πανέμορφου ποδοσφαίρου, που απολαμβάνει ολόκληρή η χώρα.

6026847.jpg

Ο Ρουμάνος από την αρχή είχε δείξει μερικά σημάδια που αποδείκνυαν, πως η ομάδα του δεν θα αποτελέσει τον σάκο του… μποξ στην φετινή Stoiximan Super League.

Το 3/3 στα προκριματικά και η είσοδος του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa Conference League, ήταν το πρώτο «καμπανάκι» στο οποίο μάλλον, κανείς δεν έδωσε την απαραίτητη σημασία. Πλέον ο «Δικέφαλος» βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, στους «16» του Conference League και παίζει το ομορφότερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Τώρα όμως ξεκινούν τα… δύσκολα. Πλέον όλοι υπολογίζουν στην ομάδα του Λουτσέσκου και ο «Δικέφαλος» θα πρέπει να ξεκινήσει τις υπερβάσεις, από σήμερα (07/01) και την αναμέτρηση με τον Άρη για την 17η αγωνιστική.

Τα play off της περσινής χρονιάς είχαν ξεκινήσει ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, καθώς πήρε ένα σπουδαίο διπλό και μάλιστα με ανατροπή, μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης χάρη στα… πόδια των Σβαμπ και Ζίβκοβιτς (2-1, 19/03). Οι «ασπρόμαυροι» καλούνται όμως να κάνουν κάτι που είχε καταφέρει μόνο η ομάδα του Σκαρτάδου και του Μαυρομάτη.  

Ο «Δικέφαλος» δεν έχει καταφέρει ποτέ να… σπάσει δύο συνεχόμενες φορές την έδρα του Άρη. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η διετία 1986/87 – 1987/88, τότε που με… οδηγούς τους Σωτήρη Μαυρομάτη και Γιώργο Σκαρτάδο, ο ΠΑΟΚ «άλωσε» το Βικελίδης (με την ονομασία «Γήπεδο Άρεως» τότε) σε δύο back to back επισκέψεις.

ΠΑΟΚ – Νάπολι. Όταν ο Σκαρτάδος «έσβηνε» τον Ντιέγο… - nbozionelos.gr

Έκτοτε έχουν περάσει πάνω από 35 χρόνια και ακόμη αυτό το επίτευγμα δεν έχει ξεπεραστεί.

Για πολλούς ο Λουτσέσκου αποτελεί τον σπουδαιότερο προπονητή στην ιστορία της ομάδας και όχι αδίκως. Οι επιτυχίες του Ρουμάνου στην Θεσσαλονίκη δεν αμφισβητούνται, μάλλον όμως ήρθε η ώρα να ξαναγράψει ένα ρεκόρ που και η ίδια η ιστορία το έχει… ξεχάσει.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0