Football Talk

Τέσσερα ματς για έναν… γύρο στο FA Cup; Ρωτήστε Άρσεναλ και Λίβερπουλ για όσα έζησαν το 1980!

Τέσσερα ματς για έναν… γύρο στο FA Cup; Ρωτήστε Άρσεναλ και Λίβερπουλ για όσα έζησαν το 1980!

«Κόκκινη» μονομαχία επεφύλασσε ο τρίτος γύρος του FA Cup, με τις Άρσεναλ και Λίβερπουλ να «κοντράρονται» για μία θέση στην επόμενη φάση. Κάτι που επαναφέρει στις μνήμες την αλησμόνητη και… ατελείωτη κόντρα τους στον ίδιο θεσμό, πίσω στο 1980!

Μία εποχή και τρεις εβδομάδες, που δύσκολα θα ξεχάσουν τόσο στην Άρσεναλ, όσο και στη Λίβερπουλ! Πώς θα μπορούσαν άλλωστε, όταν εκείνη την περίοδο είχαν σχεδόν… ξεχάσει να αγωνίζονται κόντρα σε οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο;

Οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες το απόγευμα της Κυριακής (07/01, 18:30), για τον τρίτο γύρο του FA Cup. Έναν θεσμό που κάποτε προσέφερε σε αμφότερες μία αλησμόνητη εμπειρία! Μία «κόκκινη» μονομαχία που δεν… έλεγε να τελειώσει, έχοντας συνεχώς και ένα νέο sequel!

Ακούγεται αρκετά παράξενο, αλλά εάν γυρίσουμε το ρολόι 44 χρόνια πίσω, θα βρούμε την απάντηση. Τότε, τον Απρίλιο του 1980, είχαν βρεθεί και πάλι η μία στον δρόμο της άλλης, για τη φάση των ημιτελικών της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Η πρώτη αναμέτρηση δεν μπόρεσε να βγάλει κάποιον νικητή, με το 0-0 να παραμένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα. Η λύση των πέναλτι δεν υπήρχε εκείνη την εποχή στο FA Cup, με αποτέλεσμα η Άρσεναλ και η Λίβερπουλ να χρειάζονται δεύτερη αναμέτρηση, προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους.

arsss_1.jpg

Κάτι που έγινε μόλις τέσσερις ημέρες αργότερα, στο Villa Park. Οι «reds» προηγήθηκαν, ωστόσο οι Λονδρέζοι βρήκαν την απάντηση, με το ματς να παραμένει μέχρι και το φινάλε στο 1-1. Ακόμα ένας επαναληπτικός ήταν απαραίτητος!

Η Άρσεναλ αυτή τη φορά πήρε από νωρίς «κεφάλι» στο σκορ και διατηρούσε το προβάδισμα με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών. Επιτέλους, όλα έδειχναν να έχουν κριθεί. Ο Νταλγκλίς, όμως, είχε διαφορετική άποψη, βρήκε δίχτυα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και έστειλε τις δύο ομάδες σε τέταρτη «διασταύρωση»!

Εκεί, έμελλε να έρθει και η οριστική λύση του συγκεκριμένου «γρίφου»! Ο Μπράιαν Τάλμποτ έγραψε από νωρίς το 1-0 για τους «κανονιέρηδες», με το σκορ να μη διαφοροποιείται μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα. Έτσι, η «μάχη» που έμοιαζε ατελείωτη, έφτασε στην ολοκλήρωσή της, με την Άρσεναλ να χάνει εν τέλει το τρόπαιο στον τελικό από τη Γουέστ Χαμ.

Στα αξιοσημείωτα είναι πως στο μεσοδιάστημα των τεσσάρων αναμετρήσεων, οι δύο αντίπαλοι βρέθηκαν και για τις ανάγκες του αγγλικού πρωταθλήματος, μένοντας και εκεί στην ισοπαλία (1-1)!

Συνολικά, λοιπόν, η Άρσεναλ και η Λίβερπουλ «κοντραρίστηκαν» σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μέσα σε διάστημα 19 ημερών! Από τις 12 Απριλίου του 1980, έως και την 1η του Μαΐου του ίδιου έτους. Ένα διάστημα, που όποιος το έζησε, πολύ δύσκολα θα το διαγράψει από τη μνήμη του!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0