Football Talk

Η ΑΕΚ έχει βρει τις «λύσεις» στο νέο Καραϊσκάκης και ο Ολυμπιακός καλείται να την… φρενάρει! (video)

Η ΑΕΚ έχει βρει τις «λύσεις» στο νέο Καραϊσκάκης και ο Ολυμπιακός καλείται να την… φρενάρει! (video)

Το νέο Καραϊσκάκης αποτελούσε πάντοτε μία «εφιαλτική» έξοδος για την ΑΕΚ, από το 2004 και τα εγκαίνια του. Η Ένωση όμως μοιάζει να έχει βρει τον τρόπο της και πλέον ο Ολυμπιακός πρέπει να βάλει ένα «στοπ», σε ένα σερί που όμοιο του δεν έχει ξανά υπάρξει.

Η «μάχη» των τιτάνων είναι μόλις λίγες ώρες μακριά. Η 17η αγωνιστική της Stoiximan Super League μας επιφυλάσσει ένα εκ των κορυφαίων ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπου ανέκαθεν τραβούσε τα βλέμματα, ακόμη και των ουδέτερων οπαδών.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ, στο άδειο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Μπορεί οι κενές θέσεις του γηπέδου να θυμίζουν περισσότερο μία φιλική αναμέτρηση, το διακύβευμα όμως είναι τεράστιο.

Στοίχημα: Ματς για πολλά γκολ σε «Johan Cruyff Arena» και «Γ. Καραϊσκάκης»

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά και από την ήττα στην Λαμία (1-0, 03/01) καλούνται να βγάλουν αντίδραση, καθώς με άλλο ένα αρνητικό αποτέλεσμα το «όνειρο» για τον τίτλο θα αρχίσει να… σβήνει επικίνδυνα και θα μείνουν πίσω μονάχα οι βαθμολογικές ελπίδες.

Από την άλλη πλευρά η Ένωση μετά το κακό φινάλε στο 2023, με τις συνεχόμενες ισοπαλίες απέναντι σε Παναιτωλικό (2-2, 18/12) και Πανσερραϊκό (2-2, 21/12), έχει ανάγκη από μία μεγάλη νίκη, για να γίνει ξεκάθαρο πως η ομάδα του Αλμέιδα δεν επηρεάζεται τόσο εύκολα.

Οι «κιτρινόμαυροι» την Κυριακή (07/01) θα κάνουν ένα σύντομο ταξίδι μέχρι τον Πειραιά, με σκοπό να διατηρήσουν ένα αήττητο σερί, σε μία έδρα που έχουν «υποφέρει» πολλάκις στο παρελθόν.

Τώρα όμως κάτι φαίνεται πως έχει αλλάξει στο… στρατόπεδο του «Δικέφαλου Αετού». Η ΑΕΚ αυτή την στιγμή διανύει μία από την καλύτερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της, με τον Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της ομάδας. Κάτι που δεν αποδεικνύεται μόνο από το ιστορικό double της περσινής σεζόν, αλλά και από τα αποτελέσματα.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να λυγίσει την Ένωση στο γήπεδο του (για το πρωτάθλημα) σε τρεις συνεχόμενες περιπτώσεις. Από τα play off της σεζόν 2021/22 και την ισοπαλία με 1-1 (03/04), με υπηρεσιακό προπονητή τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο, έως την περασμένη χρονιά με το 0-0 της κανονικής διάρκειας (13/11) και σαφώς το τεράστιο «διπλό» στην 5η αγωνιστική των play off (3-1, 23/04).

Από το καλοκαίρι του 2004, όπου και το νέο Καραϊσκάκης άνοιξε τις πύλες του, η ΑΕΚ δεν είχε καταφέρει ποτέ παρόμοιο σερί και τώρα έχει την ευκαιρία να το διευρύνει περαιτέρω.  

Η αλήθεια είναι πως την τριετία 2003 – 2004 – 2005 η Ένωση… έσπασε σε δύο περιπτώσεις την «ερυθρόλευκη» έδρα, προσθέτοντας στο τέλος και μία ισοπαλία, πετυχαίνοντας όπως και τώρα, τρίτο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς ήττα. Όμως τα δύο από τα τρία παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο της Ριζούπολης, με την ΑΕΚ να κάνει πρεμιέρα στο καινούργιο Γεώργιος Καραϊσκάκης με «Χ»(1-1, 03/13).

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή της χρονιάς και για πολλούς φίλους της ΑΕΚ είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να τον αντιμετωπίσει η αγαπημένη τους ομάδα. Επειδή όμως ένα θηρίο είναι πάντα πιο επικίνδυνο όταν είναι πληγωμένο, καλό θα ήταν για τον Αλμέιδα να προετοιμάσει την ομάδα του για «πόλεμο» και όχι για... πικ νικ.  

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0