Football Talk

Λας Πάλμας - Μπαρτσελόνα 1-2: Το «buzzer-beater» του Γκουντογκάν από την... άσπρη βούλα έσωσε τους Καταλανούς!

Λας Πάλμας - Μπαρτσελόνα 1-2: Το «buzzer-beater» του Γκουντογκάν από την... άσπρη βούλα έσωσε τους Καταλανούς!
Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε μία «ανάσα» από τη βαθμολογική απώλεια στη Γκραν Κανάρια, ωστόσο το... buzzer-beater του Γκουντογκάν από την άσπρη βούλα, «έσωσε» τους Καταλανούς, οι οποίοι νίκησαν με 2-1 τη Λας Πάλμας εκτός έδρας! 
Μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιλκάι Γκουντογκάν στο 93', ήταν αυτή που «χάρισε» τη νίκη στη Μπαρτσελόνα απέναντι στη Λας Πάλμας στη Γκραν Κανάρια και διατήρησε την ομάδα του Τσάβι στο -7 από την κορυφή της La Liga

Οι «μπλαουγκράνα» δεν πραγματοποίησαν την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, ωστόσο κατόρθωσαν να επικρατήσουν με ανατροπή και με αυτό τον τρόπο έφτασαν τους 41 βαθμούς και παρέμειναν στην 3η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη, η ομάδα του Γκαρσία Πιμιέντα που «πληγώθηκε» στο φινάλε, έμεινε στους 25 βαθμούς και βρίσκεται στην 10η θέση της σχετικής κατάταξης. 


Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι από τους Καταλανούς στο πρώτο μέρος και στο 12ο λεπτό κατόρθωσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν οι δύο πρώην παίκτες των «μπλαουγκράνα», Σάντρο Ραμίρες και Μουνίρ συνεργάστηκαν με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-0!

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με τους φιλοξενούμενους να μην καταφέρνουν να δημιουργήσουν μεγάλες φάσεις, ωστόσο στο 56ο λεπτό της «επανάληψης» η ομάδα του Τσάβι έφερε το ματς στα ίσα, έπειτα από πάσα του Σέρχι Ρομπέρτο και εύστοχο πλασέ του Φεράν Τόρες, από το ύψος της μεγάλης περιοχής. 

Με το ματς να φτάνει στις καθυστερήσεις και ενώ όλα έδειχναν πως η ισοπαλία θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, ο Γκουντουγκάν κέρδισε πέναλτι, έπειτα από ανατροπή του Σινκγκράβεν, ο οποίος δέχτηκε και την κόκκινη κάρτα, παρότι είχε περάσει στο γήπεδο στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης! Ο Γερμανός χαφ της Μπαρτσελόνα ανέλαβε και την εκτέλεση, η οποία ήταν εύστοχη και με αυτό τον τρόπο, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ολική ανατροπή και πήραν το τρίποντο. 

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Λας Πάλμας (Γκαρσία Πιμιέντα): Αλβάρο Βάγιες, Καρντόνα, Μαρμόλ, Κόκο, Άλεξ Σουάρες (83' Σινκγκράβεν), Περόνε, Χαβιέ Μουνιόθ, Ροντρίγκες, Σάντρο Ραμίρες (68' Πεχίνο), Μολέιρο (68' Λοϊοντίσε), Μουνίρ (59' Μ. Καρντόνα).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Πένα, Μπαλντέ, Κούντε, Αραούχο, Κρίστενσεν (11’ Κανσέλο), Γκουντογκάν, Σέρχι Ρομπέρτο (78' Φ. Λόπες), Ντε Γιονγκ, Φεράν Τόρες (78' Βίτορ Ρόκε), Ραφίνια (72' Γιαμάλ), Λεβαντόφσκι (72' Ζοάο Φέλιξ).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0