Football Talk

ΑΕΚ: Ο Γκαρσία που δεν είναι ακόμα ούτε στο 60%, οι μεταγραφικές κουβέντες του Αλμέιδα και ο Ολυμπιακός

ΑΕΚ: Ο Γκαρσία που δεν είναι ακόμα ούτε στο 60%, οι μεταγραφικές κουβέντες του Αλμέιδα και ο Ολυμπιακός

Οι διαφορές που είχε η ΑΕΚ κόντρα στον Βόλο σε σχέση με Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό – Το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό – Ποια ομάδα ευνοεί το άδειο Καραϊσκάκη και τα λόγια του Αλμέιδα.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η δουλειά για την ΑΕΚ έγινε το βράδυ της Τετάρτης (03/01) στη Φιλαδέλφεια. Νίκη με 3-0 επί του Βόλου, τρεις πόντοι στο σακούλι και πάει παρακάτω.

Υπήρχαν διαφορές της ΑΕΚ από τα τελευταία παιχνίδια με Παναιτωλικό και Αγρίνιο, που γκέλαρε. Βασικές διαφορές: η πρώτη ήταν η παρουσία του σταθερού Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια και η δεύτερη το γεγονός ότι ο Αλμέιδα είχε περισσότερες επιλογές να φέρει από τον πάγκο του, αφού επέστρεψαν αρκετοί τραυματίες.

Από εκεί και πέρα στη μεγάλη της εικόνα η ΑΕΚ έπαιξε ξανά σε μέτρια για τα δικά της στάνταρ. Το γεγονός ότι δεν δέχθηκε γκολ στις αρκετές στιγμές που έκανε ο Βόλος (περισσότερες απ’ ότι έκαναν οι Σέρρες και ο Παναιτωλικός όπου τις έβαλαν από δύο γκολ) ήταν ελέω Στάνκοβιτς. Από εκεί και μετά μέτρησε η αποτελεσματικότητα που επιτέλους είχε την Τετάρτη η ΑΕΚ. Δεν χρειάστηκε να σπαταλήσει πολλές ευκαιρίες για να βρει γκολ. Το βρήκε με τον Λιβάι στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία της που έκανε στο 30’!

Μιας και πιάσαμε τον Γκαρσία: Φαίνεται τώρα πόσο έλειψε ο Λιβάι τους τελευταίους μήνες. Επιδραστικός στο παιχνίδι της ΑΕΚ όσο κανείς και ακόμα ο άνθρωπος δεν έχει φτάσει ούτε στο 60% των δυνατοτήτων του. Και ήδη κάνει τη διαφορά μπροστά, λύνοντας το πρόβλημα στο γκολ που υπήρχε.

Πάντως στην ανάγνωση αυτής της ομάδας τη δεδομένη χρονική στιγμή κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα και θα διορθωθούν στο μέλλον. Πολλοί παίκτες ήταν εκτός για μεγάλο διάστημα. Ρυθμό δεν έχουν. Όταν βρουν, όταν «δέσουν» πάλι η ΑΕΚ στα παιχνίδια θα γίνει ξανά επιβλητική.

Χρόνο και νίκες θέλει η ομάδα ως τότε. Τώρα μπροστά της έχει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ενώ ακολουθούν ο Άρης για το Κύπελλο, ο Παναθηναϊκός στη Φιλαδέλφεια την άλλη Κυριακή και μετά ξανά ο Άρης στη ρεβάνς. Δύσκολα παιχνίδια. Πρώτα όμως ο Ολυμπιακός. Ένα κομβικό ματς για τον… Ολυμπιακό. Θα παίξει αυτό το ντέρμπι με την πλάτη στον τοίχο, μετά και την ήττα στη Λαμία. Το γεγονός, πάντως, ότι το γήπεδο θα είναι άδειο τον Ολυμπιακό ευνοεί και όχι την ΑΕΚ!

Στην κατάσταση που είναι τώρα οι παίκτες του Καρβαλιάλ ο κόσμος τους σε οποιοδήποτε λάθος τους την Κυριακή θα μπορούσε να τους επηρεάσει αρνητικά. Το άδειο γήπεδο τους δίνει ασφάλεια… ηρεμίας σε πρώτη φάση. Η ΑΕΚ για να φύγει νικήτρια από το Καραϊσκάκη επιβάλλεται να ξαναβρεί την Κυριακή τους τοπ ρυθμούς της. Είναι πολύ θετικό που πήραν λεπτά συμμετοχής οι Άμραμπατ, Κάλενς, Γιόνσον, Πόνσε, Πισάρο. Που έβγαλε ξανά 90λεπτο ο Πινέδα μετά από καιρό. Όπως φυσικά που είχε εξαιρετική παρουσία και ο Πήλιος στο ντεμπούτο του ως βασικός με την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ την Κυριακή με νίκη στο Καραϊσκάκη θα κάνει τεράστιο ψυχολογικό και βαθμολογικό άλμα για τον τίτλο… Θα έχει καταφέρει να καλύψει, έως ενός σημείου, τις γκέλες της. Θα γίνει μεγάλο ματς, με τον Ολυμπιακό να παίζει τη… ζωή του στο πρωτάθλημα σε αυτή την αναμέτρηση. Στα πόδια και το μυαλό των παικτών του Αλμέιδα, πάντως, είναι όλος ο αγώνας.

Και ένα κλείσιμο για τα μεταγραφικά. Ο Αλμέιδα στις δηλώσεις του μετά το ματς με τον Βόλο είπε πως μεταγραφή, αν γίνει, θα γίνει όχι για να καλυφθούν κενά, αλλά με προοπτική για το μέλλον. Σε οποιαδήποτε θέση όλα αυτά! Σωστότατη τοποθέτηση. Πράγματι η ΑΕΚ έχει ένα καλό ρόστερ. Όπως κάθε καλό ρόστερ όμως, μπορεί και χρειάζεται αναβάθμιση σε κάποιες θέσεις και κοιτώντας όχι μόνο το σήμερα, αλλά και το αύριο. Το θέμα δεν είναι η φιλοσοφία που υπάρχει επί αυτού στην ΑΕΚ. Σωστή είναι η φιλοσοφία. Το θέμα είναι η πράξη. Γιατί σίγουρα εκεί έξω υπάρχουν παίκτες που μπορούν να αναβαθμίσουν κάποιες θέσεις της ομάδας… Το θετικό είναι πως η ΑΕΚ δείχνει ενεργή στην αγορά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0