Football Talk

Τζιρόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 4-3: «Πυροτέχνημα» το 2023; Διεκδικήτρια του τίτλου και με τη… βούλα το 2024! (video)

Τζιρόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 4-3: «Πυροτέχνημα» το 2023; Διεκδικήτρια του τίτλου και με τη… βούλα το 2024! (video)

Η La Liga ξέρει να χαρίζει απλόχερα... έντονες συγκινήσεις και το ματς της Τζιρόνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης την Τετάρτη (03/01) ήταν ακριβώς όπως το περιμέναμε. Γρήγορες εναλλαγές, διαδοχικές πάσες, οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε έναν ρυθμικό «χορό», προσφέροντας υπερθέαμα! H ομάδα του Μίτσελ έκανε για ακόμη μια φορά την υπέρβαση (4-3) και παραμένει ενεργή στο κυνήγι της πρωτιάς.

Και τι δεν είδαμε σε αυτό το ματς! Μαγικές ντρίμπλες, εκπληκτικές σέντρες, πανέμορφα γκολ, Τζιρόνα και Ατλέτικο κέρδισαν τα βλέμματα όλων. Ένα παιχνίδι που κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει το αποτέλεσμα.

Μόλις δύο λεπτά χρειάστηκαν στην Τζιρόνα για να ανοίξει το σκορ με τον Βάλερι, ο οποίος υποδέχτηκε μια πάσα ακριβείας από τον Πάμπλο Τόρε. Ο Μοράτα απάντησε γρήγορα στο 14’ και κάπως έτσι... σερβιρίστηκαν και τα υπόλοιπα γκολ.

Ο Σάβιο πέτυχε το δεύτερο γκολ της καταλανικής ομάδας στο 26’, ύστερα από ριμπάουντ, και στο 39’ ο Μπλιντ, κυνηγώντας μια φαινομενικά χαμένη μπαλιά, νίκησε τελικά τον τερματοφύλακα. Ο Μοράτα πήρε το... αίμα του πίσω, σκοράροντας ακόμη δύο φορές, στο 44’ και στο 46’. Και χατ τρικ και με 12 γκολ δεύτερος σκόρερ της La Liga, πλάι στον Μαγιοράλ, την τρέχουσα σεζόν.

Και όλα αυτά μόνο στο πρώτο ημίχρονο! Με την επιστροφή τους στον αγωνιστικό χώρο το pressing των «ροχιμπλάνκος» συνέχισε να είναι ασφυκτικό, ενώ η Τζιρόνα δεν σταμάτησε να απειλεί την αντίπαλη εστία. Λίγο έλειψε να πιαστούν... στα χέρια, αλλά οι εντάσεις εξομαλύνθηκαν γρήγορα και η ασταμάτητη οικοδέσποινα έκανε την ανατροπή.

Στο 91' ο Μαρτίν λύτρωσε την ομάδα του και την κράτησε ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου, διαμορφώνοντας το τελικό 4-3. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Τζιρόνα κέρδισε την Ατλέτικο. Χρειάστηκαν εννιά φορές μέχρι να το πετύχει, όμως αυτή η ομάδα έχει τεράστια «ψυχή», δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και σε αυτή την αναμέτρηση δίδαξε... ποδόσφαιρο!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τζιρόνα (Μίτσελ): Γκαζανίγκα, Κόουτο, Ε. Γκαρθία, Μπλιντ, Γκουτιέρεθ, Σάβιο (89’ Πόρτου), Μάρτιν, Α. Γκαρθία, Βάλερι (59’ Ρομέρο), Τόρε (67’ Μαρτίνεθ), Ντόβμπικ (67’ Στουάνι)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντ. Σιμεόνε): Ομπλάκ, Ρικέλμε (77’ Κορέα), Χιμένες, Βίτσελ, Ερμόσο, Λίνο (46’ Μολίνα), Γιορέντε, Κόκε, Ντε Πολ (86’ Ντεπάι), Μοράτα (89’ Αθπιλικουέτα), Γκριζμάν (89’ Νιγκέζ)

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0