Football Talk

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Ιδανικό ξεκίνημα στην «εποχή» Τερίμ, μία... ανάσα απ' την κορυφή! (video)

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Ιδανικό ξεκίνημα στην «εποχή» Τερίμ, μία... ανάσα απ' την κορυφή! (video)

Με το δεξί ξεκίνησε το 2024 για τον Παναθηναϊκό, περισυλλέγοντας τους τρεις βαθμούς απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στην άδεια Λεωφόρο!

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον ουραγό του πρωταθλήματος, ΠΑΣ Γιάννινα για την 16η αγωνιστική της Stoiximan Super League, στην άδεια Λεωφόρο. Το ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ συνοδεύτηκε από αρκετές απουσίες, όμως η ομάδα παρουσίασε μια επιβλητική εικόνα με πολλές φάσεις από το πρώτο μισό.

Πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι ήρθε στο 5’ για τους γηπεδούχους, με τον Μπερνάρντ να πρεσάρει πολύ ψηλά στο τερέν, τον Ιωαννίδη να τσιμπάει την μπάλα για τον Μαντσίνι, ο οποίος έκανε μια παράλληλη κίνηση με το τέρμα συγκλίνοντας, άλλαξε για τον Αϊτόρ και αυτός με τη σειρά του πλάσαρε, ο Κλέιμαν όμως μπλόκαρε με ασφάλεια.

Δεύτερη απειλεί για του «πράσινους» πραγματοποιήθηκε στο 8ο λεπτό του αγώνα, με τον Ιωαννίδη να κάνει ατομική ενέργεια με αντίπαλο τον Μπακαδήμα, τον ντρίπλαρε και εκτέλεσε το τέρμα, με τον αντίπαλο γκολκίπερ χωρίς να κάνει μεγάλη προσπάθεια.

Μόλις τρία λεπτά πέρασαν για να έρθει νέα απειλή για το «τριφύλλι», όταν ο Μπερνάρντ άνοιξε στα αριστερά για τον Μαντσίνι, με τον Αργεντινό να κάνει ένα όμορφο πλασέ, αλλά ο Κλέιμαν έστειλε την μπάλα σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα. Η διαρκής πίεση από τον Παναθηναϊκό, τον έφερε σε ρόλο πρωταγωνιστή, με την μπάλα στα πόδια του.

Ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους άργησε να έρθει, σχετικά με τον αντίπαλο τους, με τον Ροσέρο να βρίσκεται από τα δεξιά της εστίας και να μοιράζει για τον Παμλίδη που βρισκόταν στα όρια της μεγάλης περιοχής και επιχείρησε ένα σουτ, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε με ασφάλεια στο 17’.

Προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό, με τον Φώτη Ιωαννίδη να «αδειάζει» την αντίπαλη άμυνα και να στέλνει την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας στο 25ο λεπτό, μετά από εξαιρετική και πολύ έξυπνη κάθετη -ψηλοκρεμαστή- πάσα του Μπερνάρντ.

Τεράστια ευκαιρία για δεύτερο γκολ, με πρωταγωνιστή τον Βαγιαννίδη στο 35, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και να χτυπάει με δύναμη στην γραμμή της εστίας. Στην συνέχεια της φάσης ο Αράο δεν κατάφερε να βρει καλή κεφαλιά για να τη στείλει στα δίχτυα.

Το καλύτερο ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο επεφύλασσε ο Βιλένα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με ένα μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στο πλεχτό στο 48ο λεπτό της αναμέτρησης για το 2-0.

Απάντηση από τον ΠΑΣ στο 53ο λεπτό, με τον Ροσέρο να βγαίνει ευνοημένος, μετά από ομαδική συνεργασία και ανάπτυξη, με την μπάλα σε πρώτη φάση να σταματάει επάνω στον Αράο, ενώ στην δεύτερη προσπάθεια του η μπάλα «έγλυψε» το δεξί δοκάρι.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης μετά το γκολ του Ολλανδού κόπασε, με τους ποδοσφαιριστές του Τερίμ να συνεχίζουν να κρατάνε το πάνω χέρι της αναμέτρησης.

Κομβικό τάκλιν του Αράο, στο σουτ του Γκάρο, ο οποίος βρισκόταν εντός της περιοχής, με το τέρμα φάτσα-φόρα, με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας των Ιωαννίνων να καθυστερεί και τον Βραζιλιάνο να προλαβαίνει τον αντίπαλο του στο 89’.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Μπρινιόλι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Γεντβάι, Βαγιαννίδης, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιλένα (79’ Ζέκα), Μπερνάρντ (62’ Τζούριτσιτς), Μαντσίνι (62’ Τσέριν), Αϊτόρ (62’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (85’ Γερεμέγεφ).
ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια, Μπακαδήμας, Μπορταγκαράι, Τσαούσης, Καραχάλιος, Ριένστρα(69’ Λεό), Τζίνο, Ροσέρο (69’ Γκάρο), Παμλίδη (79’ Τζίμας), Μπαλάν (69’ Κόντε).

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0