Football Talk

Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ 0-2: Αυτή η «σφυριά» (με υπογραφή Μαυροπάνου) πόνεσε πολύ!

Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ 0-2: Αυτή η «σφυριά» (με υπογραφή Μαυροπάνου) πόνεσε πολύ!

Σε ένα παιχνίδι όπου η Άρσεναλ του Μίκελ Αρτέτα ήταν εμφανώς ανώτερη, η Γούεστ Χαμ του Μόγες βρήκε τρόπο να της κάνει ζημιά και να υποχρεώσει τους «Κανονιέρηδες» στην πρώτη τους εντός έδρας ήττα (μετά τον Μάιο του 2022). Γκολάρα, με κεφαλιά – «κανονιά» ο Ντίνος Μαυροπάνος απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Μπορεί άραγε μία ομάδα να κυριαρχήσει σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, να φτάσει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 75% κατοχής της μπάλας, να βρίσκεται συνέχεια στην αντίπαλη περιοχή και να βρίσκεται πίσω στο σκορ στην ανάπαυλα;

Φυσικά και μπορεί να συμβεί, πόσω δε μάλλον από τη στιγμή που συζητάμε για την Premier League, με την Άρσεναλ να «σοκάρεται», μετά από ένα καλό ξεκίνημα στο ματς από τη Γουέστ Χαμ, και να βρίσκεται πίσω στο σκορ στο 13ο λεπτό, από τον Τόμας Σούτσεκ.

Σε μία πολύ περίεργη φάση, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά, είδαν τον Γκάμπριελ με τον Ζιντσένκο να μπερδεύονται πλήρως, την μπάλα να βγαίνει, ή να μένει… ελάχιστα εντός παιχνιδιού, σε κόρνερ, και τον Τόμας Σούτσεκ να κάνει το 1-0.

Ο VAR εξέτασε τη φάση, ξεκάθαρο πλάνο δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση και το γκολ μέτρησε, με την Άρσεναλ να αναζητά αντίδραση από εκεί και πέρα, και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Ξεκάθαρες φάσεις δεν είχε ως και τη συμπλήρωση μισής ώρας, με την πρώτη να λαμβάνει χώρα στο 34ο λεπτό και να είναι μία κεφαλιά του Μπουκάγιο Σάκα, που «έβγαλε» με δυσκολία ο Αρεολά.

Ακολούθησε η στιγμή του 41ου λεπτού, με το φοβερό δοκάρι του Σάκα, από την κλειστή γωνία του Αρεολά, με το δεξί, ενώ πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Μαρτινέλι δεν σημάδεψε σωστά, από πλεονεκτική θέση.

Το «σοκ» ήταν μεγάλο για τους «κανονιέρηδες», οι οποίοι βγήκαν αποφασισμένοι στην επανάληψη, να πιέσουν και να πανηγυρίσουν τη δεύτερη τους νίκη με ανατροπή στη σεζόν, όντες εκείνοι, πρώτοι, πίσω στο σκορ.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 52’, με τον Ντέκλαν Ράις να επιχειρεί να βάλει γκολ στην πρώην ομάδα του, αλλά την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα έξω. Το ματς είχε αποκτήσει μία «άγρια» ομορφιά, η Γουέστ Χαμ αμυνόταν μαζικά και μία στιγμή ήταν αρκετή, προκειμένου το συγκεκριμένο παιχνίδι, να αποκτήσει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον.

Ο Μαυροπάνος έκανε το 2-0 στο 55ο λεπτό και η Άρσεναλ πλέον βρισκόταν στα «σχοινιά».

Το «σοκ» ήταν τεράστιο, οι γηπεδούχοι βρήκαν τρεις καλές στιγμές μέχρι και το 76’, αλλά δις αστόχησε ο Ζεσούς και σε μία περίπτωση παρενέβη ο Αρεολά, για να σταματήσει το 2-1 του Λεάντρο Τροσάρ.

Η «κλεψύδρα» πλέον είχε αδειάσει, η Άρσεναλ δεν βρήκε ποτέ το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο ματς, ο Ράις έκανε πέναλτι, ο Μπενράχμα έχασε πέναλτι στο φινάλε, αλλά η Άρσεναλ οδηγήθηκε σε μία ήττα που ουδείς περίμενε, στο «σπίτι» της, για πρώτη φορά φέτος!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0