Football Talk

«Μαθήματα» από τους Νιόπλια-Λεμονή χρειάζεται ο Τερίμ για να… στέψει πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό (video)

«Μαθήματα» από τους Νιόπλια-Λεμονή χρειάζεται ο Τερίμ για να… στέψει πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό (video)

Ο Φατίχ Τερίμ αναλαμβάνει τον πάγκο του Παναθηναϊκού μεσούσης της σεζόν, με σκοπό την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Τούρκος έχει ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά του, μπορεί όμως να παραδειγματιστεί από τους Νιόπλια-Λεμονή, που είχαν φέρει εις πέρας μία, τέτοιου είδους, «επικίνδυνη αποστολή».

Ο Φατίχ Τερίμ είναι και επίσημα ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αποτελεί ήδη παρελθόν από τον «πράσινο» πάγκο.

Οι αιτίες της ξαφνικής απομάκρυνσης του Σέρβου τεχνικού έχουν χιλιοειπωθεί με τον Τερίμ να αναλαμβάνει τα ηνία, με μοναδικό σκοπό την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η Stoiximan Super League αποτελεί τον διακαή πόθο του «τριφυλλιού» και πλέον με την αλλαγή του… καπετάνιο της ομάδας, κάνει «all in» και ελπίζει ότι στο τέλος θα καταφέρει να το σηκώσει.  

Η αλλαγή προπονητή στα μέσα της σεζόν, είναι πάντα ένα «στοίχημα» για οποιαδήποτε κλαμπ, ειδικά αν ο μοναδικός στόχος είναι η κατάκτηση τίτλων με το… καλημέρα. Πάντως στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει τις ομάδες, να αλλάζουν με ιδιαίτερη άνεση την κεφαλή του αγωνιστικού τμήματος. Πότε όμως μία τέτοια απόφαση οδήγησε και στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος;

Τελευταία φορά που μία ομάδα πραγματοποίησε αλλαγή προπονητή και της… βγήκε, ήταν ο Ολυμπιακός την σεζόν 2016/17. Την χρονιά εκείνη ο Πάολο Μπέντο ξεκίνησε ως ο υπεύθυνος των «ερυθρόλευκων», με τον Πορτογάλο να αποχωρεί από την ομάδα τον Μάρτιο. Ο Βασίλης Βούζας ανέλαβε προσωρινά την ομάδα, μέχρι να προσληφθεί ο Τάκης Λεμονής ως μία σίγουρη λύση.

ΤΑΚΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ Archives - SportsAddict.gr - Αθλητικά νέα της Θράκης

Ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός πήρε τον τότε Ολυμπιακό στο +6, πέντε στροφές πριν το τέλος. Οι Πειραιώτες με ένα εξαιρετικό φινάλε, έκαναν τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, με τον τίτλο να «ντύνεται» στα κόκκινα.

Όσον αφορά του «πράσινους», η αλλαγή προπονητή ίσως σε μερικούς φίλους της ομάδας φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις. Άλλωστε το τελευταίο πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού κατακτήθηκε με αυτόν τον τρόπο.

Την σεζόν 2009/10 ο Τεν Κάτε βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας. Ο Ολλανδός αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό μετά την 13η αγωνιστική και στο -1 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Η λύση βρέθηκε στο πρόσωπο του Νίκου Νιόπλια και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Αφιέρωμα της UEFA στον «νέο έλληνα θρύλο», Νίκο Νιόπλια | in.gr

Ο Νιόπλιας οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος εκείνης της χρονιάς, το οποίο είναι και το τελευταίο της ομάδας μέχρι στιγμής.

Το «τριφύλλι» θέλει να φτάσει ξανά στην κορυφή της Ελλάδας μετά από 14 χρόνια και η πρόσληψη του Τερίμ έγινε με σκοπό να μπει ένα τέλος σε αυτή την… ξηρασία.

Τώρα πλέον μένει να δούμε, αν ο Τούρκος μπορεί να καταφέρει ότι έκανε  Νιόπλιας στην τελευταία πρωταθληματική χρονιά των «πράσινων».

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0