Football Talk

Σύμπτωση ή... μαγικός αριθμός; Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βιώνει το απόλυτο Deja Vu, πέντε χρόνια μετά!

Σύμπτωση ή... μαγικός αριθμός; Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βιώνει το απόλυτο Deja Vu, πέντε χρόνια μετά!
Η απόλυση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπεσε σαν... κεραυνός εν αιθρία στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Όμως, το διάστημα παραμονής του Σέρβου στον πάγκο του «τριφυλλιού» ίσως ήταν ένα σημάδι, πως ο χρόνος συνεργασίας των δύο πλευρών τελειώνει.

Η θητεία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού, έλαβε κάπως «άδοξο» τέλος με την ξαφνική λύση συνεργασίας του από την ΠΑΕ. Η συγκεκριμένη απόφαση έχει σηκώσει πολλή συζήτηση, καθώς πρόκειται για μια κίνηση που ήρθε από το... πουθενά, αφού η πορεία του Σέρβου στον πάγκο της αθηναϊκής ομάδας δεν έδειχνε ότι μπορεί να ακολουθήσει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον άμεσα.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει στο προσκήνιο μια... εντυπωσιακή σύμπτωση, αναφορικά με την προηγούμενη δουλειά του Γιοβάνοβιτς σε επίπεδο συλλόγων.

 

 

Η προηγούμενη παρουσία του Σέρβου προπονητή σε πάγκο ομάδας, ήταν στη Αλ Νασρ Ντουμπάι. Ο Γιοβάνοβιτς είχε εργαστεί στην εν λόγω ομάδα σε δύο θητείες, χωρίς όμως να έχει προπονήσει αλλού στο διάστημα που μεσολάβησε. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη του παρουσία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2013 και διήρκησε περισσότερα από τρία χρόνια, καθώς ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2016. Από εκείνο το διάστημα, ο Σέρβος έμεινε άνεργος, ώσπου επέστρεψε στην Αλ Νασρ από τον Ιανουάριο ως το Δεκέμβρη του 2018. Συνολικά, ο Γιοβάνοβιτς κάθισε στον πάγκο της ομάδας των εμιράτων για 113 ματς.

Η επανεμφάνιση του Γιοβάνοβιτς, ως προπονητή, στο ελληνικό ποδόσφαιρο (είχε εργαστεί στον Ηρακλή και την Παναχαϊκή τη δεκαετία του 2000), έγινε με την άφιξή του στον Παναθηναϊκό, την 1η Ιουλίου 2021. Η αγωνιστική πορεία του ολοκληρώθηκε στον Βόλο, στο παιχνίδι που η ομάδα του επικράτησε με 3-0. Αυτός ήταν και ο 113ος αγώνας του στον πάγκο του «τριφυλλιού»!

Συνεπώς, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς «υπηρέτησε» τις τελευταίες δύο ομάδες στις οποίες εργάστηκε, ακριβώς τον ίδιο αριθμό αγώνων!

 

 

Ο Σέρβος είναι ένας προπονητής που αρέσκεται στο να δουλεύει για αρκετό διάστημα στις ομάδες του, εξελίσσοντας το δικό του στυλ παιχνιδιού σε αυτές. Υπό αυτό το πρίσμα, σίγουρα δε θα ήθελε η συγκεκριμένη σύμπτωση να συνεχιστεί και στα επόμενα κλαμπ που θα εργαστεί, προκαλώντας πάντως δεδομένα εντύπωση!

Θοδωρής Γκίνης
 
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0