Football Talk

Ατλέτικο – Σεβίλλη 1-0: «Βύθισε» τη Σεβίλλη αν και έπαιξε πάλι με 10!

Ατλέτικο – Σεβίλλη 1-0: «Βύθισε» τη Σεβίλλη αν και έπαιξε πάλι με 10!

Η συνθήκη τείνει να γίνει κανόνας, καθώς στο πρώτο μισό της χρονιάς η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει μείνει σε οκτώ παιχνίδια με 10 παίκτες, εξαιτίας αποβολής. Σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί την περασμένη αγωνιστική με τη Χετάφε εντός, αυτή τη φορά η ομάδα του Σιμεόνε δεν έπαθε έμφραγμα και κέρδισε 1 – 0 την απογοητευτική Σεβίλλη. Εφιάλτης δίχως τέλος για τους Σεβιγιάνους, οι οποίοι μπλέκουν σε σενάρια υποβιβασμού.

 

Η Ατλέτικο μετά από σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα, βρισκόταν σε ανάγκη αναζήτησης βαθμών, πολύτιμων για την καταδίωξη της κορυφής την οποία από προχθές μοιράζονται Ζιρόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Στο Wanda Metropolitano, φιλοξενούσε την βασανισμένη Σεβίλλη, στης οποίας το τιμόνι έχει μόλις πρόσφατα καθίσει ο παλαιός γνώριμος, πριν την αυγή της εποχής Σιμεόνε, Κίκε Φλόρες. Εκμεταλλευόμενοι ακριβώς αυτή τη συνθήκη, οι Σεβιγιάνοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να «πιάσουν στον ύπνο» τους «ροχιμπλάνκος» και να πάρουν το προβάδισμα. Μάλιστα είχαν και τις στιγμές να το πράξουν χάρη σε προσπάθειες των Ράκιτιτς και Οκάμπος. Σταδιακά οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και απέκτησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού το οποίο στο πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από εκατέρωθεν πολλά και σκληρά μαρκαρίσματα. Επιθετικές πρωτοβουλίες από πλευράς γηπεδούχων ανέλαβε, ο συνήθης ύποπτος και ρέκορντμαν της ομάδας, Αντουάν Γκριεζμάν, έχοντας ως συμπαραστάτη τον Άλβαρο Μοράτα. Ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα.

Από πολύ νωρίς στην επανάληψη, η Ατλέτικο κατόρθωσε να βρει το τέρμα που χρειαζόταν και δράστης υπήρξε ο Μάρκος Γιορέντε στο 46’.


Λίγες στιγμές πριν ο σκόρερ της ομάδας είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Ναουέλ Μολίνα. Η Σεβίλλη προσπάθησε να βγάλει αντίδραση αλλά με δεδομένες τις ανορθογραφίες της ομάδας δεν βρέθηκε σε θέση να το πράξει ολοκληρωμένα. Αξίζει να σημειωθεί πως για ακόμη ένα παιχνίδι, ο σέντερ μπακ, Σέρχιο Ράμος είναι εκείνος που δημιουργεί περισσότερες τελικές ευκαιρίες για την ομάδα του σε σύγκριση με τους κυνηγούς που εντοπίζονται στο ρόστερ της ομάδας από την Ανδαλουσία. Η πλέον αξιοσημείωτη (μετά το γκολ) στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε στο 70΄ όταν ο Τσαγκλάρ Σογιουντσού, ο οποίος είχε εισέλθει στο αγωνιστικό χώρο τρία μόλις λεπτά νωρίτερα αντίκρισε (με τη συνεισφορά του VAR) απευθείας κόκκινη κάρτα για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Λούκας Οκάμπος. Κάπου εκεί ήταν που εμφανίστηκαν τα φαντάσματα της περασμένης αγωνιστικής, όταν μετά την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο Σάβιτς και ενώ η Ατλέτικο είχε καταφέρει να προηγηθεί με 3 – 1 εντούτοις, είδε την Χετάφε να ισοφαρίζει σε 3 – 3 και να «παγώνει» το Wanda Metropolitano.


Ο Σιμεόνε όμως έλαβε μέτρα. Αφαίρεσε επιθετικό (Γκριεζμάν) και προσέθεσε αμυντικό (Ρεϊνίλντο) για να προστατεύσει τα μετόπισθεν. Και σε αυτή τη περίπτωση τα κατάφερε, καθώς κράτησε τη Σεβίλλη χωρίς φάση, ενώ απεναντίας είδε τον Γιορέντε να χάνει τεράστια ευκαιρία (στην αντεπίθεση) για να κλειδώσει το παιχνίδι και να απομακρύνει το άγχος. Η Ατλέτικο με τη νίκη αυτή έφτασε στους 38 βαθμούς και έπιασε την Μπαρτσελόνα στην τρίτη θέση στης βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις της αναμέτρησης:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ν. Σιμεόνε): Όμπλακ, Χιμένες, Βίτσελ, Αθπιλικουέτα, Μολίνα (46’ Γιορέντε), ντε Πολ, Ρικέλμε (46’ Κορέα), Κόκε (66’ Σογιουντσού), Λίνο, Μοράτα (55’ Σαούλ), Γκριεζμάν (73’ Ρεϊνίλντο)

Σεβίλλη (Κ. Φλόρες): Ντμίτροβιτς, Γκούντελ, Σέρχιο Ράμος, Σάλας, Χουάνλου, Ράκιτιτς (53’ Σο), Σουμαρέ, Τόρες (78’ Μιρ), Πεντρόσα (82’ Γιανουζάι), Σούσο (53’ Εν Νεσίρι), Οκάμπος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0