Football Talk

Σαλερνιτάνα – Μίλαν 2-2: Ο Γιόβιτς γλύτωσε τη Μίλαν από έμφραγμα! (videos)

Σαλερνιτάνα – Μίλαν 2-2: Ο Γιόβιτς γλύτωσε τη Μίλαν από έμφραγμα! (videos)

Μπορεί να μην ήταν ντέρμπι, αλλά αυτό το παιχνίδι τα είχε όλα. Γκολ, φάσεις, κάρτες και ένταση στο τέλος. Χάρη σε γκολ ισοφάρισης του Λούκα Γιόβιτς στις καθυστερήσεις (91’), η κακή Μίλαν απέφυγε την «γκάφα ολκής» στο Σαλέρνο και έσωσε τουλάχιστον τον βαθμό. Παραλίγο μοιραίος ο Μενιάν. Τρομερή εμφάνιση από Αντόνιο Καντρέβα. Παρέμεινε στην τρίτη θέση η Μίλαν. Στον αντίποδα, κολλημένη στον πάτο της βαθμολογίας βρίσκεται η Σαλερνιτάνα.

Στο Αρέγκι του Σαλέρνο, η ομώνυμη ομάδα φιλοξενούσε την Μίλαν των «μυρίων» προβλημάτων τραυματισμών. Σκοπός και επιθυμία της ομάδας του Φιλίπο Ιντσάγκι ήταν η επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα και η απομάκρυνση από τον «πάτο» της βαθμολογίας. Αντίθετα, επιδίωξη της ομάδας του Στέφανο Πιόλι, αποτελούσε το «χτίσιμο» ενός καλού σερί και η εκμετάλλευση του προγράμματος σε αυτή τη φάση της σεζόν, με στόχο την προσέγγιση της κορυφής, εκεί όπου προπορεύονται Ίντερ και Γιουβέντους.

Ισορροπία στο πρώτο μέρος

Όπως και στο παιχνίδι με την Μόντσα, οι «ροσονέρι» μπήκαν φορτσάτοι και έψαξαν από νωρίς ένα γρήγορο γκολ. Μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Λεάο απείλησε την εστία του Κοστίλ. Λίγες στιγμές μετά (7’), ο Μπουλαγέ Ντιά απάντησε στη καλή στιγμή της Μίλαν, αναγκάζοντας τον Μενιάν να παρέμβει. Η φάση προήλθε από κάτι σαν γέμισμα, κάτι σαν σουτ που επιχείρησε ο Μπράνταριτς. Η Μίλαν ευτύχησε να βρει το τέρμα που αναζητούσε νωρίς και πιο συγκεκριμένα στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Φικάγιο Τομόρι. Ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός της Μίλαν έπειτα από «φαρμακερό» γύρισμα του Ραφαέλ Λεάο έβαλε μπροστά την ομάδα του. Μάλιστα, αυτό είναι το τρίτο τέρμα του Άγγλου αμυντικού τη χρονιά που διανύουμε. Το σημείο του γκολ υπήρξε κομβικό για την οικονομία του ημιχρόνου, καθώς η Σαλερνιτάνα «κέρδισε» μέτρα στο γήπεδο και έφτιαξε καλές στιγμές. Στο 30’ ο Μενιάν αντέδρασε καλά στην κεφαλιά του… Μπενασέρ που άθελά του βρέθηκε κοντά στο να παραβιάσει την εστία της ομάδας του, έπειτα από επικίνδυνο γύρισμα του Καντρέβα. Ο Ιταλός μέσος ήταν αυτός που απείλησε ξανά την εστία του Μενιάν δύο λεπτά αργότερα με το σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής να περνά μόλις άουτ. Στο 41’ έπειτα από φάση που «έφτιαξε»  και πάλι ο Καντρέβα, ο Γρηγόρης Κάστανος έκανε μια προβολή και ανάγκασε τον Μενιάν σε σπουδαία επέμβαση. Ωστόσο, δεν αρκούσε η πολύ καλή ημέρα στην οποία βρέθηκε ο κίπερ της Μίλαν για να αποτραπεί το μοιραίο. Έτσι λοιπόν, στην αμέσως επόμενη στιγμή του παιχνιδιού, ο Φεντερίκο Φάτσιο έπιασε «τρομερή» κεφαλιά και κερδίζοντας «κατά κράτος» τους δύο κεντρικούς αμυντικούς της Μίλαν ισοφάρισε για την ομάδα του στο 42’. Οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ να έχει διαμορφωθεί στο 1 – 1.

Η Σαλερνιτάνα την υπεροχή, αλλά η Μίλαν διαθέτει... μέταλλο

Τον πολύ καλό ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου διαδέχθηκε ένα μάλλον… αναιμικό ξεκίνημα στο 2ο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα «πατήματά» τους στον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 60’ με τον Λόφτους – Τσικ να δημιουργεί για τον εαυτό του μία πολύ καλή στιγμή, προκειμένου να ξαναδώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Ωστόσο, η «ψυχρολουσία» για την ομάδα του Πιόλι ήρθε σε μία μάλλον ανυποψίαστη στιγμή, λίγο μετά, από τα πόδια του πιο δραστήριου παίκτη του γηπέδου, Αντόνιο Καντρέβα. Ο Ιταλός με «κεραυνό» από απόσταση, αιφνιδίασε τον Μενιάν για να ολοκληρώσει την ανατροπή για την ομάδα του, σε μία φάση που ο τερματοφύλακας της Μίλαν φέρει ευθύνη. Η Μίλαν κατέρρευσε και είδε την Σαλερνιτάνα να ανακτά στο σημείο εκείνο, τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, έχοντας νέα καλή στιγμή με τον Ματσόκι στο 67’, έπειτα από δημιουργία του συνήθους υπόπτου… Καντρέβα. Ήταν η στιγμή του Στέφανο Πιόλι να ρισκάρει αποσύροντας μέσο (Μπενασέρ) και προσθέτοντας επιθετικό (Γιόβιτς) στο 70’ προκειμένου να αναζωογονήσει την ομάδα του, δίχως όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Στο μεταξύ, ο Φιλίπο Ιντσάγκι περνούσε διαρκώς φρέσκια πόδια στο τερέν ώστε να απορροφήσει την πίεση των φιλοξενούμενων. Η μεγάλη στιγμή για την Μίλαν ήρθε στο 82’ με τον Γιόβιτς και μάλιστα ήταν… διπλή, με τον Μπενουά Κοστίλ να αρνείται το γκολ.

Η ομάδα του Πιόλι ωστόσο, είναι πολύ σκληρή για να «πεθάνει» και παρά την προβληματική της εικόνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, βρήκε γκολ ισοφάρισης με τον Γιόβιτς στο 91’ για να γλυτώσει το κάζο ολκής από την «ουραγό» Σαλερνιτάνα, η οποία έμεινε με την πικρία.


Μάλιστα, η Μίλαν είχε και την τελευταία στιγμή του παιχνιδιού και παραλίγο μάλιστα να κλέψει τη νίκη με κεφαλιά του Καλάμπρια στο 92’ η οποία σταμάτησε επάνω στον Κοστίλ για να γραφτεί με αυτό τον τρόπο ο επίλογος ενός όμορφου παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Σαλερνιτάνα (Φ. Ιντσάγκι): Κοστίλ, Ματσόκι (78’ Μπρον), Φάτσιο, Πιρόλα (62’ Γκιόμπερ), Μπράνταριτς, Λεγκόφσκι, Κουλιμπαλί, Καντρέβα, Κάστανος (78’ Μαρτεγκάνι), Τσάουνα (78’ Καμπράλ), Ντιά (48’ Ικουεμέσι)

Μίλαν (Σ. Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια, Κιάερ (46’ Σίμιτς), Τομόρι (65’ Φλορέντσι), Τεό Ερνάντες, Μπενασέρ (70’ Γιόβιτς), Ρέιντερς, Λόφτους – Τσικ, Λεάο, Πούλισικ (70’ Τσουκουέζε), Ζιρού

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0