Football Talk

ΑΕΚ: Πώς μπορεί απ’ αυτή την «κρίση» της να βγάλει κάτι θετικό

ΑΕΚ: Πώς μπορεί απ’ αυτή την «κρίση» της να βγάλει κάτι θετικό

Είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για την ΑΕΚ και να ηρεμήσει, και αποβάλλοντας κάποιους συναισθηματισμούς, να κοιτάξει μπροστά την αναβάθμισή της.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ένα ακόμη παιχνίδι που η ΑΕΚ δεν κέρδισε, ενώ ήταν δικό της. Ένα ακόμη παιχνίδι που η ΑΕΚ δεν κέρδισε εξαιτίας σοβαρών ατομικών λαθών. Ένα ακόμη παιχνίδι που η ΑΕΚ δεν είχε τη δυνατότητα να το «καθαρίσει». Άλλοι δυο χαμένοι βαθμοί, που στο τέλος της σεζόν, μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικοί. Με απλά λόγια, άλλη μία φορά που η ΑΕΚ έκανε «δώρο» δικούς της βαθμούς, στους αντιπάλους της.

Μία μικρή κρίση περνάει η ομάδα. Είναι σαφές, πως η κρίση υπάρχει, αλλά και πως θα είναι μικρή. Δεν γίνεται η διοίκηση και ο Αλμέιδα να αφήσουν αυτή την κρίση να διαιωνίζεται, και μετά την επιστροφή από την ολιγοήμερη άδεια που έδωσε ο προπονητής, λόγω Χριστουγέννων, να συνεχίσει να υπάρχει. Δεδομένα, πρέπει να παρουσιαστεί μία καλύτερη και πιο «φρέσκια» ΑΕΚ στο ξεκίνημα του 2024. Και θα παρουσιαστεί! Πώς είμαι τόσο σίγουρος; Πίστη στον Αλμέιδα και το γκρουπ λέγεται αυτό…

Αυτή η μικρή κρίση, μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για την ομάδα, τη χρονική στιγμή που ήρθε, αν ο οργανισμός φροντίσει να δει τα πράγματα από μία διαφορετική σκοπιά.

Μπορεί να αποδεχθεί κάποιος, το γεγονός ότι το καλοκαίρι δεν έγιναν όσες αλλαγές θα μπορούσαν ενδεχομένως να γίνουν στο ρόστερ, προκειμένου σε κάποιες θέσεις να υπάρξει αναβάθμιση. Το ότι πέρυσι η ομάδα κατέκτησε το νταμπλ, με όλους τους ποδοσφαιριστές να προσφέρουν, ήταν κάτι που δεν μπορούσε ουδείς να παραβλέψει και να μην αναγνωρίσει. Ήταν, ουσιαστικά, μία επιβράβευση η παραμονή όλων στην ομάδα. Δίκαιη επιβράβευση. Και το καταλαβαίνει αυτό κανείς και πρέπει να το σεβαστεί.

Οι μήνες από τότε πέρασαν και όλοι κρίθηκαν. Υπάρχουν παίκτες που κάνουν, κι άλλοι που δεν… Ήρθε λοιπόν, η στιγμή να φύγουν οι… συναισθηματισμοί από την κατάκτηση του περσινού νταμπλ, και να αντιληφθούν όλοι την πραγματικότητα, σε κάποια πράγματα. Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή, ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, να υπάρξει αναβάθμιση σε κάποιες θέσεις. Το ποιες είναι αυτές οι θέσεις, τις ξέρει καλύτερα απ’ όλους ο προπονητής. Αυτός που με το τιμ του, δημιούργησε την καλύτερη ΑΕΚ των τελευταίων δεκαετιών, αυτός θα είναι που θα φτιάξει ξανά, ένα στέρεο γκρουπ, που δεν θα χαρίζει τίποτα στον αντίπαλο, από τον Γενάρη και μετά.

Οι παίκτες της ΑΕΚ δείχνουν «ξεζουμισμένοι» από τα πολλά σερί ματς που έχουν παίξει ως τώρα. Όχι απογοητευμένοι ή… φοβισμένοι. Στα δικά μου μάτια, παρατηρώ μία τεράστια κόπωση και ψυχική και σωματική. Στα τρία τελευταία παιχνίδια, με Άγιαξ, Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό, έλλειπε η φλόγα. Η σπίθα. Το πάθος. Το παρατηρούσες στις προσωπικές μονομαχίες. Δεν υπάρχει καθαρό μυαλό και όλο αυτό, παντρεύεται με τον ανεξήγητο εφησυχασμό κάποιων παικτών. Πρώτα έρχεται η… χαλαρότητα του Ελίασον στο τετ-α-τετ που βγήκε στο 90’, για να κάνει το 1-3, και μετά αυτό που έκανε ο Αθανασιάδης. Που ξαναέκανε βασικά. Το πρόβλημα δεν είναι να κάνεις ένα ή δύο λάθη. Το πρόβλημα υπάρχει, όταν τα λάθη σου αρχίζουν να ξεπερνάνε σε αριθμό τα σωστά σου… Σε όλες τις δουλειές, όχι μόνο σε αυτή του ποδοσφαιριστή.

Ο οργανισμός ΑΕΚ, λοιπόν, επιβάλλεται να ηρεμήσει. Να δει λογικά και να πράξει αυτό που πρέπει να πράξει: σε κάποιες θέσεις να προχωρήσει σε αναβάθμιση το καλοκαίρι, και σε κάποιες άλλες από τον Γενάρη.

Το πρωτάθλημα, μην τρελαθούμε, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Βασικά, τώρα αρχίζει… Τρεις βαθμούς είναι η ΑΕΚ από την κορυφή, δεν είναι… 40! Απλώς, η ΑΕΚ πρέπει να ξαναβρεί τη χαμένη της φλόγα για να μην γίνουν… 40 οι βαθμοί της απόστασης στην πορεία. Δεν… ξέχασαν την μπάλα οι περισσότεροι παίκτες της. Μέχρι πριν ένα μήνα, θαυμάζαμε την ομάδα με το ποδόσφαιρο που έπαιξε κόντρα στην Μπράιτον. Ή πριν δυο μήνες, πώς αγωνίστηκε κόντρα στον πρωτοπόρο, τούτη τη στιγμή, ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ χρειάζεται «καθαρό μυαλό», ξεκούραση, 2-3 μεταγραφές τον Γενάρη για ποιοτική άμεση αναβάθμιση σε συγκεκριμένες θέσεις, να επιστρέψουν οι τραυματίες, να μην υπάρξουν άλλοι και να σταματήσουν οι παίκτες, να θεωρούν δεδομένα κάποια πράγματα, επειδή πέρυσι κατέκτησαν το νταμπλ!

Δεν είναι πολλά! Και το κυριότερο, αυτά που πρέπει να γίνουν, μπορούν να γίνουν άμεσα…

Και κάτι τελευταίο: Αντιλαμβάνομαι και αφουγκράζομαι, γιατί όλοι το ίδιο νιώθουμε, την απογοήτευση και την πικρία από τις δυο σερί ισοπαλίες μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Όμως, δεν μπορώ να δεχθώ τον χαρακτηρισμό για «μαύρα Χριστούγεννα», εξαιτίας δυο αποτελεσμάτων! Μαύρα Χριστούγεννα θα κάνουν όσοι έχουν χάσει ένα δικό τους άνθρωπο, όσοι θα τα περάσουν στα νοσοκομεία, όσοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν ένα γεμάτο τραπέζι αυτές τις ημέρες! Όσοι ακόμα περάσουν αυτές τις γιορτές μόνοι… Μία στεναχώρια θα υπάρχει, αλλά ως εκεί! Πάρτε τα πάνω σας, υγεία να έχουμε, χαμογελάστε, αγαπήστε και ηρεμήστε αυτές τις ημέρες. Στο χορτάρι θα το ξαναβρεί η ομάδα του Αλμέιδα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0