Football Talk

Πώς ο ΠΑΟΚ, με τα νυν δεδομένα, «μπαίνει» απευθείας στο νέο Champions League!

Πώς ο ΠΑΟΚ, με τα νυν δεδομένα, «μπαίνει» απευθείας στο νέο Champions League!

Εάν τα πρωταθλήματα τελείωναν σήμερα (22/12), ο ΠΑΟΚ θα περνούσε απευθείας ως πρωταθλητής στους ομίλους του επόμενου Champions League των 36 ομάδων! Διαβάστε την ανάλυση του Ανδρέα Δημάτου, όπως δημοσιεύθηκε στο gazzetta.gr

Ο Ανδρέας Δημάτος, media consultant και advisor στο executive office στα γραφεία της UEFA, έφερε στο «φως», έκανε μία πλήρη ανάλυση των νυν δεδομένων, ως προς τις ελληνικές ομάδες και την είσοδό του στο Champions League της νέας σεζόν (2024/25).

Σε άρθρο του στο gazzetta.gr, αναφέρει χαρακτηριστικά πως με τα τωρινά δεδομένα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, πριν την έλευση του 2024, ο ΠΑΟΚ θα «έμπαινε» απευθείας στους ομίλους!

Αναλυτικά, το άρθρο και οι προϋποθέσεις για να συμβεί κάτι τέτοιο:

«Aν η ποδοσφαιρική σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη για κάποιο λόγο ολοκληρωνόταν στο τέλος του 2023, ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία ΠΑΟΚ θα είχε, ως… πρωταθλητής Ελλάδας, απευθείας θέση στις 36 ομάδες του επόμενου Champions League με το νέο φορμάτ, αποφεύγοντας την προκριματική διαδικασία και τους τρεις προκριματικούς γύρους!

Απαραίτητη προϋπόθεση βεβαίως ο κάτοχος του εφετινού τροπαίου να είχε απευθείας εισιτήριο από το πρωτάθλημα της χώρας του, κάτι που συμβαίνει σχεδόν μόνιμα τα είκοσι τελευταία χρόνια. Ο ΠΑΟΚ θα εκμεταλλευόταν το rebalancing του νέου φορμάτ, καθώς αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει τον καλύτερο συντελεστή από όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες, που προηγούνται στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα των χωρών από τη θέση 11 και κάτω του UEFA ranking!

Ο Δικέφαλος του Βορρά θα εκμεταλλευόταν κατά τον καλύτερο τρόπο την βελτίωση του ευρωπαϊκού του συντελεστή στους 35,000 βαθμούς και την άνοδο στην 51 η θέση της βαθμολογίας της UEFA και το γεγονός ότι:

  • Στη Σερβία ο Ερυθρός Αστέρας, που έχει… προς το παρόν καλύτερο συντελεστή, είναι πίσω από την Παρτιζάν
  • Στην Τουρκία ο ΠΑΟΚ έχει ήδη φτιάξει καλύτερο συντελεστή από τις διεκδικήτριες του τίτλου
  • Στην Ελβετία έχει ξεπεράσει το φαβορί για τον τίτλο, Γιουνγκ Μπόις, σε συντελεστή
  • Στην Ουκρανία η Σαχτάρ έχει πέσει στην τέταρτη θέση
  • Στην Τσεχία προηγείται η Σπάρτα Πράγας και όχι η Σλάβια
  • Στη Δανία η Κοπεγχάγη έχει χάσει αρκετό έδαφος στη βαθμολογία
  • Στην Κροατία η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με καλύτερο συντελεστή από τον ΠΑΟΚ, βρίσκεται επτά πόντους πίσω από την κορυφή

Αυτά είναι τα πρωταθλήματα που χρειάζεται να… παρακολουθεί ο ΠΑΟΚ για την απευθείας του θέση στο επόμενο Champions League, όσο βεβαίως διατηρεί τα σκήπτρα στο ελληνικό πρωτάθλημα και φιλοδοξεί να… εγκατασταθεί στην κορυφή! Από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει πρωταθλήτρια με καλύτερο συντελεστή από την ομάδα του Λουτσέσκου. Μόνο στην Ουγγαρία, αν η Φερεντσβάρος κάνει ζημιά στον Ολυμπιακό και συνεχίσει στους 16 του Conference League…»

Πηγή: www.gazzetta.gr

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0