Football Talk

ΑΕΚ: Ευκαιρίες με το... τσουβάλι, γκολ με το «σταγονόμετρο» και ο ΠΑΟΚ των 180°! (video)

ΑΕΚ: Ευκαιρίες με το... τσουβάλι, γκολ με το «σταγονόμετρο» και ο ΠΑΟΚ των 180°! (video)
Περισσότερες ευκαιρίες; Ναι, και με διαφορά. Περισσότερα γκολ; Όχι, ξανά με διαφορά! Η ΑΕΚ δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για... πλάκα, αλλά σε σύγκριση με τους άλλους διεκδικητές του τίτλου, σκοράρει πολύ λιγότερο! Ειδικά από τον κυνικότερο όλων, ΠΑΟΚ!

Μετά το Αγρίνιο, η ΑΕΚ «πέταξε» άλλους δύο βαθμούς στις Σέρρες, αφού δεν «τελείωσε» το ματς όταν έπρεπε και στο τέλος «πληγώθηκε» από το νέο «δώρο» του Γιώργου Αθανασιάδη.

Σε ένα ακόμη παιχνίδι, στη φετινή αγωνιστική περίοδο, η «Ένωση» σπατάλησε πλειάδα ευκαιριών και απέδειξε πως... υποφέρει στον τομέα της αποτελεσματικότητας.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε 16 τελικές προσπάθειες κόντρα σε αυτή του Πάμπλο Γκαρσία και κατόρθωσε να πετύχει δύο γκολ. Συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα, η ΑΕΚ παράγει περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα, αφού «φτιάχνει» για τον εαυτό της 18,2 ευκαιρίες ανά αγώνα, ωστόσο πετυχαίνει 1,8 γκολ κατά μέσο όρο. Στον «κόσμο» των ποσοστών, αυτό «μεταφράζεται» σε 9,9% ποσοστό ευστοχίας, το οποίο έχει αρνητική επίδραση στην νταμπλούχο Ελλάδος, καθώς η ίδια έχει την 4η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα (27 γκολ), παρά το γεγονός πως βρίσκεται στην κορυφή, όσον αφορά την παραγωγή φάσεων!


Εντελώς διαφορετικός σε αυτόν τον τομέα, είναι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ, ο οποίος με «όπλο» τον κυνισμό του, καταφέρνει να «λυγίζει» τους αντιπάλους του. Οι 12,8 ευκαιρίες ανά ματς (τις λιγότερες από το Big-4) για 2,6 γκολ κατά μέσο όρο στη Stoiximan Super League, δεν αποτελούν άσχημο ποσοστό. Απεναντίας, το 20,3% (μεγαλύτερο ποσοστό από το Big-4) που «αγγίζει» ο «Δικέφαλος του Βορρά» και τα 34 γκολ που έχει πετύχει μέχρι στιγμής η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου (καλύτερη επίθεση μαζί με τον Παναθηναϊκό) είναι αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει από την ΑΕΚ, αλλά και από τους υπόλοιπους, ενώ παράλληλα την τοποθετούν και στην κορυφή της βαθμολογίας.


Ισάριθμα γκολ με τον ΠΑΟΚ, μετράει και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι κοντά στους «ασπρόμαυρους», όσον αφορά την αποτελεσματικότητα. Με τα 2,7 τέρματα ανά ματς, στις 14,6 ευκαιρίες κατά μέσο όρο (18,5%) που μετρούν οι «πράσινοι», δείχνουν να μην παρουσιάζουν πρόβλημα στο σκοράρισμα σε αυτές τις πρώτες 15 αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Τέλος, ο Ολυμπιακός φαίνεται πως... μιμείται περισσότερο την ΑΕΚ, παρά τους άλλους δύο. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την 3η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, με 34 τέρματα και έχουν ποσοστό ευστοχίας 13,2%. Οι Πειραιώτες είναι τρίτοι και σε συχνότητα σκοραρίσματος, αφού πετυχαίνουν 2.3 γκολ κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα, ενώ δημιουργούν 17,4 ευκαιρίες ανά ματς. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ χρειάζεται αρκετές καλές στιγμές, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.


*Στην κατάταξη ο Παναθηναϊκός μετράει 41 γκολ, τα οποία έχουν διαμορφωθεί με αυτό τον τρόπο, μετά από την τιμωρία του Ολυμπιακού στο ντέρμπι «αιωνίων» και την κατοχύρωση του αγώνα με 3-0 στους «πράσινους».  

Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0