Football Talk

Αλαβές – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: Η… καρδιά της «Βασίλισσας» μίλησε στο τέλος και έπιασε την Τζιρόνα στην κορυφή!

Αλαβές – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: Η… καρδιά της «Βασίλισσας» μίλησε στο τέλος και έπιασε την Τζιρόνα στην κορυφή!

Με δέκα παίκτες από το 54’, με ελάχιστες τελικές στον στόχο, αλλά στο τέλος νικήτρια! Αυτή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, που κέρδισε την Αλαβές χάρη στο τέρμα του Λούκας Βάθκεθ στις καθυστερήσεις (21/12, 0-1) και πλέον, ισοβαθμεί με την Τζιρόνα στην κορυφή της La Liga!

Απίθανα πράγματα γίνονται στην Ισπανία! Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε την ευκαιρία να πατήσει ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, καθώς η Τζιρόνα έμεινε στο 1-1 με την Μπέτις. Έμοιαζε πως δεν μπορούσε να το εκμεταλλευτεί. Κι όμως, μια φάση στο φινάλε, με «χρυσό» σκόρερ τον Λούκας Βάθκεθ, ήταν αρκετή, για να την στείλει στην πρώτη θέση!

Επικράτησε με 1-0 (21/12) στη Βιτόρια, για την 18η αγωνιστική της La Liga και κάπως έτσι, θα κλείσει το 2023 σε ισοβαθμία με τους Καταλανούς στην πρώτη θέση! Αρκετά κομβική έδειχνε να είναι για την εξέλιξη του παιχνιδιού, η κόκκινη κάρτα που αντίκρυσε ο Νάτσο, στο 54ο λεπτό, αφήνοντας τους «μερένχες» με παίκτη λιγότερο για πάνω από μισή ώρα!

Σε γενικές γραμμές, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έδειχνε να έχει «μπλοκάρει» για τα καλά από τους γηπεδούχους. Ουσιαστικά, σπάνια έφτασε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Μοναδικές αξιοσημείωτες προσπάθειες ήταν κάποια σουτ του Φεντερίκο Βαλβέρδε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και η ενέργεια του Ροντρίγκο στο 75’, που πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Σιβέρα.

Η λύτρωση έμελλε να έρθει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Τόνι Κρόος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λούκας Βάθκεθ πήρε την κεφαλιά και η Ρεάλ έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Αλαβές!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αλαβές (Γκαρθία): Σιβέρα, Γκοροσαμπέλ, Αμπκάρ, Μαρίν, Ντουάρτε, Γκεβάρα, Μπλάνκο, Γκουρίδι, Ρεμπάς, Ομοροντιόν, Ριόχα

Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Κέπα, Βάθκεθ, Νάτσο, Ρίντιγκερ, Γκαρθία, Βαλβέρδε, Κρόος, Μόντριτς, Ντίαθ, Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0