Football Talk

ΑΕΚ: Ο απαράβατος περσινός κανόνας του Αλμέιδα έχει αρχίσει να… εξατμίζεται (video)

ΑΕΚ: Ο απαράβατος περσινός κανόνας του Αλμέιδα έχει αρχίσει να… εξατμίζεται (video)

Το «στραβοπάτημα» στις Σέρρες έρχεται να… κουμπώσει με αυτό στο Αγρίνιο και η ΑΕΚ θα περάσει τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων με το μυαλό στις γκέλες. Τα δύο γκολ κάποτε ήταν αρκετά για τη νίκη, πλέον όμως αυτό δείχνει να έχει αλλάξει. 

Ένας «κανόνας» που είχε θέσει την περσινή μαγική σεζόν ο Ματίας Αλμέιδα, φαίνεται πως φέτος έχει αρχίσει να… εξασθενεί και μάλιστα πολύ γρήγορα.

Οι φίλοι της Ένωσης πρόκειται να έχουν μία… μουρμούρα στο φετινό γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων, καθώς η ομάδα τους πραγματοποίησε δύο ανεπάντεχες γκέλες, σε ματς που κατά την διάρκεια τους έμοιαζαν ακίνδυνα.

6066579.jpg

Παναιτωλικός και Πανσερραϊκός «πλήγωσαν» την ΑΕΚ μέσα σε διάστημα τριών ημερών και έριξαν λάδι στο ήδη… φλεγόμενο πρωτάθλημα, που έχουμε την τύχη να παρακολουθούμε φέτος.

Η «παρθενική» σεζόν του Αλμέιδα στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, είχε μία σταθερά η οποία δεν άλλαξε κατά την διάρκεια ολόκληρης της σεζόν. Όποτε η ΑΕΚ σκόραρε πάνω από ένα γκολ, η νίκη ήταν δεδομένα δική της, κάθε φορά και με επιτυχία στο 100%. Αυτό το… έργο όμως φαίνεται πως πλέον έχει αλλάξει και ο «Δικέφαλος» έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες.

Μέσα σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές η Ένωση έχει καταφέρει να σκοράρει δις, όμως στο τελευταίο σφύριγμα της λήξης, ουδείς στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» δεν πανηγύρισε. Στο Αγρίνιο για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος, προηγήθηκε νωρίς νωρίς με 2-0, όμως ο Παναιτωλικός επανήλθε από την… κόλαση και της «έκοψε» δύο βαθμούς (2-2, 18/12).

Σήμερα (21/12) μπορεί το παιχνίδι να είχε διαφορετική πορεία από το περασμένο «στραβοπάτημα», όμως το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο, γκέλα (2-2).

Ο Πανσερραϊκός μπορεί να έμεινε με 10, μετά την κόκκινη του Μπέργκστρεμ στο 64', δεν παράτησε όμως ποτέ το παιχνίδι και δικαιώθηκε. Ο Θυμιάνης είπε «ευχαριστώ» στο… δώρο του Αθανασιάδη και στο 90+4’ ισοφάρισε σε 2-2.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η πρώτη φορά που η Ένωση σκόραρε δύο φορές και δεν κέρδισε, ήταν απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μέσα στην OPAP Arena. Εκείνο όμως το 2-2 χάρισε την πρόκριση και η «μέθη» της χαράς, δεν επέτρεψε σε κανέναν να το παρατηρήσει.

Το 2023 φτάνει στο τέλος του και η σεζόν είναι μόλις στη μέση, έχουμε όμως ήδη τρία παραδείγματα που έσπασαν έναν απαράβατο «κανόνα» που είχε θέσει η ίδια η ομάδα, στον εαυτό της.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0