Football Talk

Πέρεθ: «Από σήμερα, οι σύλλογοι θα είναι οι ιδιοκτήτες της μοίρας τους!»

Πέρεθ: «Από σήμερα, οι σύλλογοι θα είναι οι ιδιοκτήτες της μοίρας τους!»
«Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν είναι ποτέ ξανά μονοπώλιο» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ.
Σχετικά Άρθρα
Ο ισχυρός άνδρας της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και βασικός εμπνευστής του εγχειρήματος της European Super League, Φλορεντίνο Πέρεθ, «χαιρέτησε» την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, μέσω μίας μεγάλης και γεμάτης από.... μηνύματα, τοποθέτησης.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Από τη Ρεάλ Μαδρίτης χαιρετίζουμε με μεγάλη ικανοποίηση την απόφαση που έλαβε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διασφάλιση των αρχών, των αξιών και των ελευθεριών μας.

Τις επόμενες ημέρες θα μελετήσουμε προσεκτικά το εύρος αυτού του ψηφίσματος, αλλά αναμένω δύο συμπεράσματα μεγάλης ιστορικής σημασίας.

Καταρχάς, ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ ξανά μονοπώλιο. Και δεύτερον, ότι από σήμερα οι σύλλογοι θα είναι οι ιδιοκτήτες της μοίρας τους. Οι σύλλογοι αναγνωρίζουν πλήρως το δικαίωμά μας να προτείνουμε και να προωθούμε ευρωπαϊκές διοργανώσεις που εκσυγχρονίζουν το άθλημά μας και προσελκύουν οπαδούς από όλο τον κόσμο. Εν ολίγοις, σήμερα η Ευρώπη των ελευθεριών θριάμβευσε ξανά και σήμερα θριάμβευσαν και το ποδόσφαιρο και οι οπαδοί του.

Αντιμέτωποι με τις πιέσεις που δεχόμαστε για περισσότερα από δύο χρόνια, σήμερα επιβάλλονται νόμος, λογική και ελευθερία. Και για αυτό το λόγο, η Ρεάλ Μαδρίτης θα συνεχίσει να εργάζεται για χάρη του ποδοσφαίρου.

Όπως πριν από σχεδόν εβδομήντα χρόνια κάναμε ένα θεμελιώδες βήμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου με τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, σήμερα έχουμε και πάλι το καθήκον και την ευθύνη να δώσουμε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τη νέα ώθηση που χρειάζεται τόσο πολύ. Και γι' αυτό, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε ένα σύγχρονο έργο, πλήρως συμβατό με τις εθνικές διοργανώσεις, ανοιχτό σε όλους, βασισμένο στην αθλητική αξία και που θα επιβάλλει ουσιαστικά το σεβασμό για το οικονομικό δίκαιο παιχνίδι. Ένα έργο που θα φέρει οικονομική βιωσιμότητα για όλους τους συλλόγους και που πάνω από όλα θα προστατεύσει τους παίκτες και θα ενθουσιάσει τους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο.

Θα το κάνουμε παρά τις εκστρατείες που έχουμε υποστεί και αυτό, χωρίς αμφιβολία, θα ενταθεί από σήμερα. Κανείς όμως δεν είπε ότι το να τερματιστεί ένα μονοπώλιο μετά από τόσες δεκαετίες ήταν απλό.

Αντιμετωπίζουμε τη μεγάλη ευκαιρία να βελτιώσουμε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο των συλλόγων. Ένα ποδόσφαιρο στο απόγειο του 21ου αιώνα, με διαφανή διακυβέρνηση, που ξέρει πώς να ζει με τις νέες τεχνολογίες και που προκαλεί για άλλη μια φορά το πάθος και τη συγκίνηση που έχουν πραγματικά ανάγκη οι φίλαθλοι.

Επιτρέψτε μου να πω στους ευρωπαϊκούς συλλόγους ότι βρισκόμαστε μπροστά στην αρχή μιας νέας εποχής στην οποία μπορούμε να εργαστούμε ελεύθερα από εποικοδομητικό διάλογο, χωρίς απειλές, χωρίς να ενεργούμε ενάντια σε τίποτα και κανέναν και με στόχο την καινοτομία και τον εκσυγχρονισμό του ποδοσφαίρου για να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το πάθος των φιλάθλων.

Από σήμερα, το παρόν και το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι επιτέλους στα χέρια των συλλόγων, των παικτών και των φιλάθλων τους. Η μοίρα μας ανήκει και έχουμε μεγάλη ευθύνη μπροστά μας.

Αυτή η μέρα θα σηματοδοτήσει ένα πριν και το μετά. Είναι μια μεγάλη μέρα για την ιστορία του ποδοσφαίρου και για την ιστορία του αθλητισμού».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0