Football Talk

Παρί Σεν Ζερμέν – Μετς 3-1: Τα πιο γλυκά γενέθλια για τον Μπαπέ και «τρίποντο» για τους Παριζιάνους (video)

Παρί Σεν Ζερμέν – Μετς 3-1: Τα πιο γλυκά γενέθλια για τον Μπαπέ και «τρίποντο» για τους Παριζιάνους (video)

Απολαυστικά γενέθλια για τον Κιλιάν Μπαπέ μετά την επικράτηση της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Μετς (3-1) το βράδυ της Τετάρτης (20/12) στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Ligue 1. Οι Παριζιάνοι αύξησαν το προβάδισμά τους και στο +5 από την δεύτερη Νις και απολαμβάνουν τη... θέα από ψηλά.

Ένα μεγάλο... πάρτι διεξήχθη στο Παρκ ντε Πρενς, όχι μόνο για το «τρίποντο» της Παρί, αλλά και τα γενέθλια του αστεριού της, Μπαπέ. Δεν θα μπορούσε να περάσει καλύτερα τα γενέθλιά του, αφού η ομάδα του κέρδισε και εκείνος φρόντισε να σκοράρει.

Η Μετς δυσκόλεψε απίστευτα τους Παριζιάνους στο πρώτο ημίχρονο, αφού δεν τους άφηνε χώρους να ανοιχτούν, με αποτέλεσμα να λήξει... άκαρπο.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Βιτίνια «υποδέχτηκε» την σέντρα του Λι Κανγκ-Ιν, στέλνοντας την μπάλα στην κάτω δεξία γωνία και ανοίγοντας το σκορ (49’) για την ομάδα του Παρισιού.

Μετά από πολλές προσπάθειες, ο Μπαπέ έκανε τελικά δώρο στον εαυτό του ένα υπέροχο γκολ, άξιο της κλάσης και του ταλέντου του. Δέχτηκε μια μπαλιά από τον πρώτο σκόρερ, ανέλυσε την θέση του και τους αντιπάλους του και χωρίς δεύτερη σκέψη εκτέλεσε ένα εύστοχο σουτ ακριβείας (60’).

Οι φιλοξενούμενοι δεν επαναπαύθηκαν. Μπορεί να διέθεταν μόλις 26% κατοχή συνολικά, όμως έπαιζαν έξυπνα και ήξεραν που να χτυπήσουν. Έτσι, στο 72’, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ουντόλ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, πιάνοντας τον Ντοναρούμα... εξ αποίνης.

Δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει ο Μπαπέ να του χαλάσουν τους εορτασμούς, ξαναχτυπώντας (83’), μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας, το οποίο ήταν αδύνατο να διορθώσει ο Ουκιτζά. Διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και το πάρτι συνεχίστηκε.

Ο Γάλλος σουπερστάρ έγινε 25, προσθέτωντας μερικά ακόμη γκολ στην συλλογή του και «εκτοξεύοντας» ηρωϊκά την ομάδα του στην κορυφή, ενώ μοιράστηκε αυτή τη χαρά και με τον μικρό του αδερφό στο ντεμπούτο του, Ετάν Μπαπέ. Υπάρχει καλύτερο δώρο από αυτό;

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παρί Σεν Ζερμέν (Ενρίκε): Ντοναρούμα, Σκρίνιαρ (65' Ερναντέ), Περέιρα, Μαρκίνιος, Ζαΐρ-Έμερι, Βιτίνια, Ουγκάρτε (92' Ε. Μπαπέ), Λι Κανγκ-Ιν (92' Ράμος), Κολό Μουανί (68' Ασένσιο), Μπαρκολά (91' Σολέρ), Κ. Μπαπέ

Μετς (Μπολόνι): Ουκιτζά, Ντουκουιντί, Τραορέ, Ερέλ, Ουντόλ, Μαϊγκά (62' Καμαρά), Ντοράμ, Ζαν Ζακ (90' Ζάλοου), Φαν Ντεν Κέρκοφ, Ασόρο, Σαμπαλί (71' Σανέ)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0