Football Talk

ΑΕΚ: Απουσίες, αλλά γκέλα στην... γκέλα με Αλμέιδα, δεν ξέρει τι σημαίνει! (video)

ΑΕΚ: Απουσίες, αλλά γκέλα στην... γκέλα με Αλμέιδα, δεν ξέρει τι σημαίνει! (video)

Ο Παναιτωλικός έκανε την… έκπληξη στην ΑΕΚ και η Ένωση σε ένα δικό της παιχνίδι «γκέλαρε». Αν ο Πανσερραϊκός χάρηκε για το «στραβοπάτημα» αυτό, καλό θα ήταν να το… ξανασκεφτεί.

Το «στραβοπάτημα» της ΑΕΚ στο Αγρίνιο έχει σηκώσει πολύ συζήτηση, κάτι που είναι απόλυτα δικαιολογημένο. Άλλωστε το να πετάξει η πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Ελλάδος ένα προβάδισμα δύο γκολ απέναντι σε μία ομάδα που ακόμη δεν έχει βρει για τα καλά τα… πατήματα της, είναι σίγουρα μία αποτυχία (2-2, 18/12). Σαφώς οι πολλές και σημαντικές απουσίες έπαιξαν τον ρόλο τους, κάτι που όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί ως… δικαιολογία.  

Αυτό βέβαια δεν «σβήνει» ούτε στο ελάχιστο την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε ο Παναιτωλικός, ο οποίος αξίζει πολύ περισσότερο τα εύσημα για το επίτευγμα του, από αυτά που έχει πάρει μέχρι στιγμής.

Όλοι αναφέρονται στο παιχνίδι αυτό ως «η γκέλα τη ΑΕΚ», παρά «η τρομερή ανατροπή του Παναιτωλικού».

Αυτό που πρέπει να κάνει πλέον ο Αλμέιδα είναι να μαζέψει τα… κομμάτια της ομάδας, να αναζωπυρώσει το ηθικό και την Πέμπτη (21/12) στις Σέρρες απέναντι στην τοπική ομάδα να πάρει τη νίκη, ώστε οι «κιτρινόμαυροι» φίλοι της, να κάνουν χαρούμενα Χριστούγεννα.  

Όπως έχει αποδείξει όμως στο πρόσφατο παρελθόν ο Αργεντινός, αυτό μπορεί να το πετύχει και μάλιστα με τεράστια επιτυχία. Ο «Πελάδο» συμπληρώνει τον Δεκέμβριο 18 μήνες στο πάγκο της Ένωσης και έχει αποδείξει πολλάκις πως ουδέποτε αυτός ή η ομάδα του μένει «κολλημένη» σε ένα κακό αποτέλεσμα.

6044327.jpg

Η ΑΕΚ μετά από κάθε ήττα ή έστω και ισοπαλία στην Stoiximan Super League, επανέρχεται πάντα την επόμενη αγωνιστική. Είτε μιλάμε για την περασμένη σεζόν, είτε για τη φετινή.

Σε 50 αγώνες πρωταθλήματος (κανονική διάρκεια και play off) δεν επανέλαβε ποτέ της «στραβό» αποτέλεσμα, με τις γκέλες να μένουν… αζευγάρωτες.

Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι δύο συνεχόμενες «λευκές» ισοπαλίες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στα play off της περασμένης χρονιάς. Επειδή όμως σε ένα ντέρμπι η ισοπαλία δεν δύναται να θεωρηθεί ως «γκέλα», βγαίνει αυτομάτως εκτός συζήτησης.

Ο Αλμέιδα δεν αφήνει το παρελθόν να τον… ταλανίζει μαθαίνει από αυτό και πορεύεται αναλόγως. Να δούμε αν απέναντι στον Πανσερραϊκό (21/12) θα επιβεβαιωθεί αυτός ο «κανόνας».

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0