Football Talk

Η ΑΕΚ που συνεχίζει να αδικεί τον εαυτό της και η… Καθαρά Δευτέρα

Η ΑΕΚ που συνεχίζει να αδικεί τον εαυτό της και η… Καθαρά Δευτέρα

Η εικόνα και η νοοτροπία της ΑΕΚ στο Αγρίνιο,  τα δυο ματς που έγιναν χθες και τι θα γινόταν αν βλέπαμε κάποιες αποφάσεις… ανάποδα.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η ΑΕΚ «πέταξε» άλλους δυο βαθμούς! Δυο δικούς της βαθμούς. Γιατί όταν είσαι νταμπλούχος και κερδίζεις τον Παναιτωλικό 0-2 στο 14’, το να μην καταφέρνεις στο τέλος να κερδίζεις είναι μία ηχηρή… καμπάνα που ήχησε!

Όταν μάλιστα, αυτό το αποτέλεσμα έρχεται μετά το 1-1 με την Κηφισιά, όπου και πάλι προηγήθηκες όμως έδωσες το δικαίωμα στον αντίπαλο να πιστέψει ότι το ματς δεν «τελείωσε» και εν τέλει ισοφαρίστηκες, το πρόβλημα γίνεται διπλό!

Προβληματάκι ήταν και στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Τότε η ΑΕΚ θα μπορούσε να κάνει το… 0-4 στο 30’. Ή το 1-4 αν θέλετε. Δεν το έκανε και στο τέλος λίγο έλλειψε να ισοφαριστεί. Η γκέλα στην πρεμιέρα με τον Πανσερραϊκό ήταν άλλο σενάριο. Εκεί χάθηκαν τα απίστευτα! Όπως άλλο σενάριο ήταν και η ήττα από τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Σε εκείνο το ματς είδαμε, σε διάρκεια, ίσως τη χειρότερη ΑΕΚ επί Αλμέιδα.

Αυτοί είναι οι χαμένοι βαθμοί της ΑΕΚ έως τώρα. Με ομάδες που δεν είναι καλύτερες απ’ αυτή. Που προηγείται κιόλας! Άρα το πρόβλημα εντοπίζεται αλλού. Και δικαιολογίες υπάρχουν και εξηγήσεις και όλα. Όμως αν κάτι προβληματίζει έντονα είναι το γεγονός ότι η ομάδα βγάζει με την εικόνα της σε κάποια ματς ότι πιστεύει πως τα έχει κερδίσει πριν τα… κερδίσει. Δεν γίνεται να νιώθουν οι ποδοσφαιριστές ότι το παιχνίδι στο Αγρίνιο τελείωσε στο… 14’, μετά την γκολάρα του Ελίασον και το 0-2! Ο Παναιτωλικός μπορεί να μην είχε πολλές φάσεις, αλλά ήταν εκεί! Φαινόταν πως δεν τα έχει παρατήσει. Δεν γίνεται η ΑΕΚ να τα… παρατά! Γιατί το 0-2 έγινε 2-2!

Ειδικά δε όταν η ομάδα έχει πληρώσει κάθε λάθος της και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα φέτος, ο εφησυχασμός απαγορεύεται!

Θα είναι εντελώς άκυρο αν πιστεύει κανείς ότι μετά από τόσα ματς υψηλής έντασης όλους αυτούς τους μήνες, με καλές εμφανίσεις γενικά και συνάμα τόσες πολλές απουσίες η ΑΕΚ θα κερδίζει όλους τους αγώνες και θα παίζει 90 λεπτά σούπερ ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται! Ποδοσφαιρικά δεν γίνεται. Όμως θα περιμένει κανείς να υπάρχει η σωστή νοοτροπία στους παίκτες και παίζοντας έξυπνα να παίρνουν και νίκες έστω και… σβηστά! Η ΑΕΚ συνεχίζει να αδικεί τον εαυτό της, γιατί ως σύνολο και ως ομάδα θεωρείται η καλύτερη. Είναι κρίμα και άδικο γι’ αυτή να μην εξαργυρώνει την ανωτερότητά της, όπως έχει κάνει στα ντέρμπι ως τώρα. Εκεί όλοι είναι συγκεντρωμένοι στο 101% μέχρι το τέλος και παίρνουν όσα τους αξίζουν και έχουν μοχθήσει στο γήπεδο γι’ αυτό. Στα ματς με πιο αδύναμους αντιπάλους φορτσάρουν 30’ λεπτά, δεν βάζουν όσα γκολ δικαιούνται βάση της εικόνας τους και μετά… σβήνουν, αλλά χωρίς να παίξουν έξυπνα. Λογικό το… σβήσιμο. Όχι όμως τόσα λάθη μαζεμένα! 

Το πρωτάθλημα στην ουσία τώρα αρχίζει. Να φύγει το ματς της Πέμπτης με τον Πανσερραϊκό, να έρθει η νίκη και αφού ηρεμήσουν άπαντες τα Χριστούγεννα να ετοιμαστούν για τον «καυτό» Γενάρη με σερί πάλι ματς και πολλά ντέρμπι. Θα ξαναβρεί η ΑΕΚ και τη φόρμα της και το καθαρό μυαλό της όταν όλοι ηρεμήσουν πνευματικά και ξεκουραστούν σωματικά. Όλοι δικαιούνται να κάνουν και λάθη και να είναι σε κακή περίοδο. Όμως είναι κρίμα πραγματικά για την ομάδα να «πετά» βαθμούς δικούς της. Το ματς με τον ΟΦΗ είναι μία κακή βραδιά. Βλέπετε δεν υπάρχει αναφορά μεγάλη σε αυτό. Λογικό να έρθουν και ένα και δύο τέτοια ματς μέσα στη σεζόν. Αλλά να κερδίζεις και να χρειάζεσαι μόνο ηρεμία και συγκέντρωση και όχι επιπόλαια λάθη για να πάρεις τρεις εύκολους βαθμούς κι εν τέλει να μην το καταφέρνεις, είναι θεματάκι νοοτροπίας των παικτών. Θα το λύσουν όμως κι αυτό με τον καιρό!

Πάμε λίγο και μία αναφορά στα όσα έγιναν χθες και στα δυο ματς: του Ολυμπιακού στις Σέρρες και της ΑΕΚ στο Αγρίνιο. Η ΑΕΚ γκέλαρε και ζητά ένα πέναλτι στο 97’ που δεν της δόθηκε στον Βίντα. Ο Ολυμπιακός κέρδισε 0-1 χάρις το γκολ – πέναλτι του Ελ Αραμπί. Ηρεμία στη χώρα… Ούτε ανακοινώσεις, ούτε φωνές, ούτε βαρύγδουπες τοποθετήσεις και… απειλές! Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν η ΑΕΚ κέρδιζε χθες με πέναλτι σαν κι αυτό που πήρε ο Μασούρας και ο Ολυμπιακός γκέλαρε με πέναλτι σαν κι αυτό που δεν πήρε ο Βίντα! Καλά σκέφτεστε… Όλα τα «παραμύθια» κάποτε τελειώνουν! Επιβάλλεται ωστόσο και να μην γεννηθούν άλλα! Κρίμα θα είναι! Χθες δεν ήταν… Καθαρά Δευτέρα! Όμως το πρωτάθλημα και φέτος θα το πάρει η καλύτερη ομάδα…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0