Football Talk

Μίλαν – Μόντσα 3-0: Κέρδισαν και τις απουσίες οι «ροσονέρι» που χρειάζονται επειγόντως... ευχέλαιο

Μίλαν – Μόντσα 3-0: Κέρδισαν και τις απουσίες οι «ροσονέρι» που χρειάζονται επειγόντως... ευχέλαιο

Στην αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων, τις οποίες ενώνει η αύρα του «Καβαλιέρε» και συνδέει η παρουσία του Αντριάνο Γκαλιάνι, η Μίλαν επιβλήθηκε της Μόντσα με σκορ 3-0. Κέρδη για τους «ροσονέρι» το μαγικό ντεμπούτο –με γκολ– του νεαρού Σίμιτς και η παρουσία του 17χρονου ΜπαρτεσάκιΈχασε άλλους δύο παίκτες με προβλήματα τραυματισμών ο Πιόλι.

 

Λίγες μέρες μετά τον θρίαμβο στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», η Μίλαν με τη ψυχολογία στα ύψη, φιλοξενούσε τη Μόντσα στο «Σαν Σίρο». Μοναδικός σκοπός, η επιστροφή στις νίκες και η εκμετάλλευση της απώλειας βαθμών της Γιουβέντους, με στόχο το «ψαλίδισμα» της διαφοράς από τις δύο πρώτες θέσεις. Κάτι που εν τέλει κατάφερε, επικρατώντας με 3-0 (17/12), στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Serie A.

Οι «ροσονέρι» πράγματι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο εξαιρετικά συγκεντρωμένοι και πήραν από νωρίς την πρωτοκαθεδρία στο παιχνίδι. Στο 3ο ο Ολιβιέ Ζιρού αστόχησε από καλή θέση, για να δει λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τον συμπαίκτη του, Τιχάνι Ρέιντερς με ένα απίστευτο «σλάλομ» να διαπερνά την άμυνα της Μόντσα και να εκτελεί τον Ντι Γκρεγκόριο (και μάλιστα κάτω από τα πόδια) για το 1–0. Η επιθετική πρωτοβουλία ανήκε εξ ολοκλήρου στη Μίλαν με τους παίκτες του Πιόλι, να πραγματοποιούν διαρκείς εφόδους στην άμυνα των φιλοξενούμενων.


Πρώτα, ο Λόφτους – Τσικ με ψηλοκρεμαστό σουτ (το οποίο πάντως κόντραρε σε σώμα αντιπάλου) απέτυχε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του Αλεσάντρο Φλορέντσι να απειλήσει και μάλιστα δύο φορές (28’ και 40’) δίχως αποτέλεσμα. Και στις δύο περιπτώσεις ο κίπερ της Μόντσα ήταν εκείνος που αρνήθηκε το γκολ, με την δεύτερη επέμβαση στο 40’ να διεκδικεί το βραβείο της επέμβασης της χρονιάς. Όπως και στο πρώτο γκολ των γηπεδούχων έτσι και τώρα. Λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά την σωτήρια επέμβαση του Ντι Γκρεγκόριο, ο Λεάο παρέδωσε έτοιμο γκολ στον 18χρονο Γιαν – Κάρλο Σίμιτς, ο οποίος σκόραρε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των «ροσονέρι». Μαγικό ντεμπούτο για το νεαρό Σέρβο, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης, αντικαθιστώντας τον τραυματία Τομάσο Πομπέγκα.


Παρά και το δεύτερο τέρμα, ο μονόλογος της Μίλαν συνεχίστηκε με τον Πούλισικ να επιχειρεί όμορφο σουτ στο 44’ το οποίο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Μόντσα. Το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου, λύτρωσε τους φιλοξενούμενους, καθώς με εξαίρεση μία καλή στιγμή στο 16’ με τον δραστήριο Κολόμπο, έγιναν «παιχνιδάκι» στα χέρια της Μίλαν.

Έχοντας εξασφαλίσει σκορ ασφαλείας, χάρη στην καθολική της υπεροχή στο πρώτο μέρος, η Μίλαν μπήκε μεν συγκεντρωμένη, αλλά παραχώρησε αρκετά μέτρα γηπέδου στην Μόντσα η οποία κυκλοφόρησε τη μπάλα και βαθμιαία απέκτησε τον έλεγχο του ρυθμού. Μάλιστα, στο 61’ ο Κολπάνι δοκίμασε την ετοιμότητα του Μενιάν, υποχρεώνοντάς τον σε μία εξαιρετική επέμβαση. Ένα λεπτό μετά, ο Ζιρού απάντησε στη μεγάλη ευκαιρία της Μόντσα, όταν με άμεση εκτέλεση έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντι Γκρεγκόριο. Στο 66’ ο Τσουρία δεν κατάφερε, από καλή θέση, να κάνει επαφή με τη μπάλα και να απειλήσει την εστία του Μενιάν. Στο 73’ ο Οκαφόρ επιχείρησε φαλτσαριστό πλασέ το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο κίπερ της Μόντσα. Ο Ελβετός είχε προειδοποιήσει και στο 76’ εκτέλεσε τον Ντι Γκρεγκόριο ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3–0 για την ομάδα του. Πανέμορφο τέρμα, ένδειξη υψηλής τεχνικής κατάρτισης από τους Ρέιντερς, Ζιρού και Οκαφόρ που συμμετείχαν στη φάση. Ο Οκαφόρ, ο οποίος λίγο μετά, αντικαταστάθηκε από τον Τσουκουέζε λόγω ενοχλήσεων. Tο παιχνίδι ολοκληρώθηκε δίχως κάτι άλλο αξιοσημείωτο, με τον Στέφανο Πιόλι να κρατάει την ανάσα του και να περιμένει να ακούσει νεότερα για την κατάσταση των Πομπέγκα και Οκαφόρ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Φλορέντσι, Τομόρι, Κιάερ (67’ Μπαρτεσάκι), Τεό Ερνάντες, Πομπέγκα (24’ Σίμιτς), Λόφτους – Τσικ (67’ Μπενασέρ), Ράιντερς, Πούλισικ, Λεάο (67’ Οκαφόρ – 80’ Τσουκουέζε), Ζιρού

Μόντσα (Ραφαέλε Παλαντίνο): Ντι Γκρεγκόριο, Ντ’ Αμπρόζιο, Καλντιρόλα, Αντρέα Καρμπόνι (80΄ Ίτσο), Περέιρα, Πεσίνα (64’ Άκπα Άκπρο), Γκαλιαρντίνι, Κυριακόπουλος (54’ Τσουρία), Κολπάνι (64’ Βαλεντίν Καρμπόνι), Μότα, Κολόμπο (54’ Μάριτς)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0