Football Talk

Τελικά ο Τσάβι… δικαιώνεται: Με 11% ποσοστό ευστοχίας στη La Liga, πώς να μιλήσεις για αποτελεσματικότητα;

Τελικά ο Τσάβι… δικαιώνεται: Με 11% ποσοστό ευστοχίας στη La Liga, πώς να μιλήσεις για αποτελεσματικότητα;
Μετά το νέο... στραβοπάτημα της Μπαρτσελόνα (κόντρα στη Βαλένθια), ο Τσάβι στάθηκε στην αναποτελσματικότητα των «μπλαουγκράνα» και οι αριθμοί τον... δικαιώνουν απόλυτα. 

Η Μπαρτσελόνα... σκόνταψε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι στη La Liga, καθώς ήρθε ισόπαλη (1-1) με τη Βαλένθια εκτός έδρας, με τον Τσάβι να χαρακτηρίζει την ομάδα του, μετά το τέλος του ματς, ως μία από τις χειρότερες ομάδες στην Ευρώπη, όσον αφορά την αποτελεσματικότητα.

Κι όμως, ο Καταλανός τεχνικός δεν προχώρησε σε αυτή την δήλωση... τυχαία. Είχε πλήρη επίγνωση για όσα ανέφερε. Και οι αριθμοί τον... δικαιώνουν και μάλιστα δεν καθιστούν καθόλου υπερβολικά τα λεγόμενά του.


Συγκεκριμένα, στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις τους στη La Liga, κόντρα σε Ατλέτικο Μαδρίτης, Τζιρόνα και Βαλένθια (νίκη-ήττα-ισοπαλία), οι «μπλαουγκράνα» μέτρησαν 60 τελικές προσπάθειες, ωστόσο πέτυχαν μόλις πέντε γκολ! Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η ομάδα από τη Βαρκελώνη είχε 8,3% ποσοστό ευστοχίας στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις της στο ισπανικό πρωτάθλημα, κάτι που αποτέλεσε τον κύριο λόγο, για τον οποίο στερήθηκε πέντε πολύτιμους βαθμούς, οι οποίοι μπορεί να αποδειχθούν κομβικοί, όταν γίνει το... ταμείο στο φινάλε της σεζόν.

Πλέον, με 35 βαθμούς, οι Καταλανοί βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και στο -6 από την Τζιρόνα (κορυφή), έχοντας όμως ένα ματς περισσότερο από τις ομάδες που βρίσκονται πάνω από αυτούς στην κατάταξη.

Πάντως, η αδυναμία της Μπαρτσελόνα να πετύχει τα γκολ, που θα της αναλογούσαν, συγκριτικά με τις ευκαιρίες που δημιουργεί, δεν περιορίζεται στα τρία τελευταία ματς της La Liga. Συνολικά, σε όλο το πρωτάθλημα η ομάδα του Τσάβι μετρά 1,8 τέρματα, ανά 16,2 (11%) τελικές προσπάθειες. Σχεδόν... απαγορευτικό για ομάδα, η οποία επιθυμεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.

xavi.jpeg

Φυσικά, αυτοί οι αριθμοί έχουν μεγάλη επίδραση και στην διαφορά τερμάτων, αφού η Μπαρτσελόνα είναι η 5η καλύτερη επίθεση του ισπανικού πρωταθλήματος (31 γκολ), παρά το γεγονός ότι «πνίγει» τον αντίπαλο, με «καταιγισμό» φάσεων σε κάθε αναμέτρηση. Συνεπώς, τα λόγια του Τσάβι είχαν τεράστια «βαρύτητα», καθώς η ομάδα του «πλήττεται» από την αναποτελεσματικότητα και αυτό είναι ένα «ψεγάδι», το οποίο θα πρέπει να αποβάλλει άμεσα από τον «οργανισμό» της, εάν θέλει να είναι μέχρι το τέλος στην... κούρσα για τον τίτλο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0