Football Talk

Κάποια στιγμή, το σερί θα τελείωνε: Η Σέλτικ έχασε εντός έδρας, για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια!

Κάποια στιγμή, το σερί θα τελείωνε: Η Σέλτικ έχασε εντός έδρας, για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια!
Επτά χρόνια, 11 μήνες και 27 ημέρες. Τόσες χρειάστηκαν για μία ομάδα της Σκωτίας, πλην της Ρέιντζερς, για να φύγει με το «διπλό» από την έδρα της Σέλτικ. Κι όμως, η Χαρτς τα κατάφερε και «έγραψε» ιστορία!
Απίθανο! Η Χαρτς νίκησε με 2-0 την Σέλτικ στο «σπίτι» της και της διέκοψε ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί σε εντός έδρας αναμετρήσεις (πλην αυτών με τη Ρέιντζερς), το οποίο διήρκησε 1.050 ημέρες!  

Για την ακρίβεια, η τελευταία ήττα των «κελτών» στο «Σέλτικ Παρκ», όσον αφορά το πρωτάθλημα, χρονολογείται στις 30 Ιανουαρίου του 2021. Τότε, η Σεντ Μίρεν είχε κατορθώσει να πετύχει μία σπουδαία νίκη στη Γλασκώβη με 2-1, και να κάνει κάτι το οποίο λίγοι θα μπορούσαν να «μαντέψουν»…

Μάλιστα, η εν λόγω αναμέτρηση είχε διεξαχθεί δίχως θεατές, αφού είχε «πέσει» επάνω στην - για τότε - πρωτόγνωρη περίοδο της πανδημίας, όπου τα γήπεδα ήταν «κλειστά», καθώς απαγορευόταν η είσοδος στο φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό.  

Επομένως, εάν επιθυμεί κανείς να εντοπίσει την τελευταία εντός έδρας ήττα της Σέλτικ σε γήπεδο με κόσμο, στην σκωτσέζικη Premiership, θα πρέπει να «ψάξει» ακόμη πιο... πίσω!  

Και συγκεκριμένα, 2.919 ημέρες. Τόσος καιρός έχει περάσει από τότε που ο κόσμος των πρωταθλητών Σκωτίας είδε την ομάδα του να φεύγει ηττημένη από το «Σέλτικ Παρκ».  Αιτία για αυτό το γεγονός ήταν η Μάδεργουελ, η οποία στις 15 Δεκεμβρίου του 2015 είχε «σοκάρει» άπαντες, κερδίζοντας με 2-1 τους «κέλτες» στη Γλασκώβη. 

Κι όμως, από εκείνη την ημέρα και για περίπου οκτώ χρόνια, η Σέλτικ διατήρησε ένα ασύλληπτο αήττητο σερί, το οποίο «σκότωσε» η Χαρτς, στη 16η Δεκεμβρίου του 2023! 

Γιώργος Καπουκάκης

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0