Football Talk

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: Την… έπνιξε και πλησιάζει στην τετράδα!

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: Την… έπνιξε και πλησιάζει στην τετράδα!

Απόλυτο αφεντικό στη χώρα των Βάσκων ήταν η Αθλέτικ Μπιλμπάο! Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κυριάρχησε κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, κέρδισε εύκολα με 2-0 (16/12) και έτσι πλησίασε ακόμα περισσότερο στην πρώτη τετράδα της La Liga.

Την… έριξε στα σχοινιά και δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου! Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έφτασε σε μία δικαιότατη νίκη απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς με επικράτησε με 2-0 (16/12) εντός έδρας, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της La Liga.

Κάπως έτσι, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε «σκαρφαλώνει» στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, φτάνοντας στους 32 βαθμούς. Πλέον, είναι στο -2 από την Μπαρτσελόνα (με ματς περισσότερο), αλλά και από τους «ροχιμπλάνκος», που είναι τρίτοι.

Από την έναρξη του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι έδειξαν τις προθέσεις τους. Έψαχναν το γκολ που θα τους «λύσει» τα πόδια και είχαν την ευκαιρία να φτάσουν σε αυτό, στο 36ο λεπτό, από την άσπρη βούλα. Ο Σάνθετ όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει, με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει μέχρι την ανάπαυλα.

Τελικά, οι Βάσκοι πήραν το προβάδισμα στο 51’, με τον Γκουρουθέτα να γράφει το 1-0, σουτάροντας με τη μία, έπειτα από τη σέντρα ακριβείας του Άντερ Ερέρα.

Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Νίκο Γουίλιαμς στο 64ο λεπτό, καθώς πέρασε όποιον βρήκε στον διάβα του και νίκησε τον Όμπλακ, με ένα σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή.

Από εκεί και έπειτα, η Μπιλμπάο ήλεγξε το ματς και πήρε τους πολύτιμους τρεις βαθμούς, εξαργυρώνοντας την πολύ καλή της παρουσία απέναντι στο σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Α. Μπιλμπάο (Βαλβέρδε): Σιμόν, Λέκε, Βιβιάν, Παρέδες, Γιούρι, Πράδος, Ερέρα, Ι. Γουίλιαμς, Σάνθετ, Ν. Γουίλιαμς, Γκουρουθέτα

Α. Μαδρίτης (Σιμεόνε): Όμπλακ, Σεγιουντζιού, Βίτσελ, Ερμόσο, Μολίνα, Γιορέντε, Κόκε, Σαούλ, Λίνο, Γκριεζμάν, Μοράτα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0