Football Talk

Ο Τζο Μπάρτον έκανε σεξιστική «επίθεση» στην Άλεξ Σκοτ και εκείνη τον... αποστόμωσε!

Ο Τζο Μπάρτον έκανε σεξιστική «επίθεση» στην Άλεξ Σκοτ και εκείνη τον... αποστόμωσε!

O Τζο Μπάρτον επιλέγει να βρίσκεται στο επίκεντρο για όλους του λάθους λόγους. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο έβαλε την Άλεξ Σκοτ, πρώην ποδοσφαιρίστρια της Άρσεναλ και γνωστή, πλέον, δημοσιογράφο του BBC, με ένα αρκετά σεξιστικό σχόλιο.

Ο προπονητής των Μπρίστολ Ρόβερς, Τζο Μπάρτον, έχει τραβήξει ουκ ολίγες φορές τα... φώτα της δημοσιότητας πάνω του, όχι για τις ποδοσφαιρικές και προπονητικές του ικανότητες, αλλά την... μισογύνικη του συμπεριφορά.

Το 2020 κατηγορήθηκε από τη συζυγό του για ξυλοδαρμό μετά από καυγά τους. Στο Twitter έχει «δημιουργήσει» μια σεξιστική... καμπάνια με posts μίσους και οριακά απέχθειας προς τις γυναίκες που ασχολούνται με τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Σε post ενός χρήστη, το οποίο ισχυριζόταν ότι η Εθνική Ανδρών θα κέρδιζε την Εθνική Γυναικών 30-0, ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, σχολίασε πως αυτό θα ήταν το σκορ μόνο στο πρώτο ημίχρονο.

Σε αγώνα μεταξύ πρώην παικτριών της Εθνική ΗΠΑ και πρώην παικτών της Ρέξαμ, οι γυναίκες έχασαν 12-0 και φυσικά ο Μπάρτον δεν έχασε ευκαιρία να το σχολιάσει.

«12-0 Άντρες που έχουν αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο σε μικρότερο γήπεδο! Αλλά, ας προσποιηθούμε ότι είναι το ίδιο παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο γυναικών, εξελίσσεται και αυτό είναι εκπληκτικό. Σταματήστε, όμως, να καταστρέφετε το δικό μας!», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει, αρνητικά πάντα, και την δημοσιογράφο Άλεξ Σκοτ, η οποία είναι γνωστή για την πορεία της στην Άρσεναλ.

Σύμφωνα με τον Μπάρτον, δεν θα πρέπει να δίνεται το δικαίωμα στις γυναίκες δημοσιογράφους να σχολιάζουν το ανδρικό ποδόσφαιρο, ενώ φρόντισε να τονίσει πως είναι το ίδιο με εκείνον να έχει λόγο πάνω στο πλέξιμο και το βόλεϊ. Προσωπικά για την Άλεξ ανέφερε, ότι από την στιγμή που δεν έχει παίξει σε αυτό δεν μπορεί να έχει άποψη.

Μιλάμε για μια ποδοσφαιρίστρια που έχει πραγματοποίησει 140 εμφανίσεις για την Αγγλία, σκοράροντας 12 φορές, ενώ εκείνος εμφανίστηκε μια φορά με το εθνόσημο για... 11 λεπτά.

Φυσικά, η Σκοτ δεν γινόταν να μην απαντήσει με τον τρόπο που μόνο η ίδια ξέρει. Με τακτ και σεβασμό ακόμη και απέναντι σε έναν άνθρωπο που την υποβαθμίζει, περνώντας ένα... ηχηρό κοινωνικό μήνυμα.

«Είναι σημαντικό η εκπροσώπηση να αντικατοπτρίζει την κοινωνία. Είναι ζωτικής σημασίας τα νεαρά κορίτσια και αγόρια να μπορούν να ανοίγουν τις τηλεοράσεις τους ή περιοδικά και να βλέπουν τον εαυτό τους να εκπροσωπείται. Ο αντίκτυπος που θα έχει στις μελλοντικές γενιές δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Το ταλέντο του μέλλοντος θα είναι εξαιρετικό αν συνεχίσουμε να αναγνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η εκπροσώπηση», ανέφερε, αποστομώντας έμμεσα τον Μπάρτον.

Η δημοσιογράφος του beIN Sports, Κάρι Μπράουν, επικρότησε την κλάση της Σκοτ, ενώ δήλωσε πως αν ξαναζούσε από την αρχή την καριέρα της, δεν θα προσπαθούσε τόσο σκληρά να την πάρουν στα σοβαρά στο ποδόσφαιρο, καθώς της έχει... ρουφήξει την χαρά. Φυσικά και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Τζο Μπάρτον θα πρέπει να απομακρυνθεί από το ποδόσφαιρο.

Σουζάννα Μποντίνη 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0