Football Talk

Μονακό - Λιόν 0-1: Μην την... ξεγράφετε ακόμα, τεράστιο «τρίποντο» στο τέλος!

Μονακό - Λιόν 0-1: Μην την... ξεγράφετε ακόμα, τεράστιο «τρίποντο» στο τέλος!
Με το «χρυσό» γκολ του Ζεφίνιο στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης, η Λιόν πήρε ένα πολύτιμο διπλό στην έδρα της Μονακό (0-1) και «ξέφυγε» από τη «ζώνη» του υποβιβασμού!

Η Μονακό δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της απέναντι στη Λιόν και οι «Λιονέ» το εκμεταλλεύτηκαν και έφυγαν από το Λουί Ντε με μία σπουδαία νίκη (0-1).

Σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Ζεφίνιο, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο ματς στο 83’ και δύο λεπτά αργότερα, πέτυχε ένα «χρυσό» γκολ για την ομάδα του, η οποία, έπειτα από την «τριάρα» επί της Τουλούζ, πανηγύρισε δεύτερο διαδοχικό τρίποντο - «ανάσα».

 

Κορυφαίος για τη Λιόν κόντρα στη Μονακό, ήταν ο Λόπες, ο οποίος απομάκρυνε σε διαδοχικές περιπτώσεις τον κίνδυνο για την ομάδα του Σαζ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως με αυτή τη νίκη, η Λιόν ανέβηκε στη 16η θέση της βαθμολογίας, έχοντας 13 βαθμούς, ενώ από την άλλη, οι Μονεγάσκοι παρέμειναν στην 3η θέση με 30 βαθμούς.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν κυρίως αναγνωριστικά. Στο 13’, ο Μπαλόγκουν έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως το σουτ που επιχείρησε, σταμάτησε στον Λόπες.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Νουαμά σκόραρε για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε, αφού ο Γκανέζος ήταν εκτεθειμένος.

Ο Μπαλόγκουν αστόχησε σε δύο περιπτώσεις στο 37ο και στο 38ο λεπτό του ματς, ενώ στο 41’ ο Ακλιούς νικήθηκε από τον Λόπες, στην τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου μέρους.

Στο 53ο λεπτό της «επανάληψης» ο Καμαρά επιχείρησε σουτ, το οποίο «τράνταξε» το δεξί δοκάρι των «Λιονέ», ενώ στο 56’ ο Λακαζέτ βρήκε εστία, αλλά ο Κεν απομάκρυνε τον κίνδυνο για τους Μονεγάσκους.

Στο 68’ ο Λόπες πραγματοποίησε μία τεράστια επέμβαση σε σουτ του Μπαλόγκουν, στερώντας από την Μονακό το γκολ.  

Και στο 85ο λεπτό, οι Καντεγουέρε και Ζεφίνιο, που είχαν περάσει στο ματς στο 83’, συνεργάστηκαν άψογα και ο δεύτερος σκόραρε ένα πολύτιμο γκολ για την Λιόν!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Μονακό (Α. Χιούτερ):
Κεν, Ζακάρια, Σινγκό, Σαλισού, Ντιατά, Τζάκομπς (88' Γουατάρα), Καμαρά (69’ Ντιόπ), Φοφανά, Μιναμίνο, Ακλιούς (78’ Μπεν Γιεντέρ), Μπαλόγκουν.

Λιόν (Π. Σαζ): Λόπες, Ο’ Μπράιντ, Λόβρεν, Τσαλέτα-Τσαρ, Κλίντον Μάτα, Τολισό (71’ Μέτλαντ-Νάιλς), Κακερέ, Ταλιαφίκο (74’ Ενρίκ), Τσέρκι (71’ Νταιβαρά), Νουαμά (83’ Ζεφίνιο), Λακαζέτ (83’ Καντεγουέρε).



www.bnsports.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0