Football Talk

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάλυψε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη Νότιγχαμ Φόρεστ ύψους 12,8 εκατομμυρίων ευρώ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάλυψε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη Νότιγχαμ Φόρεστ ύψους 12,8 εκατομμυρίων ευρώ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη Νότιγχαμ Φόρεστ, ύψους 12,8 εκατομμυρίων ευρώ. Με τους Άγγλους να το γνωστοποιούν με μία επίσημη ανακοίνωση. 

Με επίσημη ανακοίνωση, η Νότιγχαμ Φόρεστ γνωστοποίησε πως ο ιδιοκτήτης της, Βαγγέλης Μαρινάκης προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίο, ύψους 12,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κίνηση αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη, καθώς η ομάδα έχει ενισχυθεί οικονομικά κι άλλες φορές με τον ίδιο τρόπο.

Τη σεζόν 2019/20 έγινε μία παρόμοια κίνηση ύψους 22.5 εκατομμυρίων ευρώ, ένα χρόνο μετά (2020/21) έγινε μία οικονομική «ένεση» 13.5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πέρυσι μετατράπηκαν 46.2 εκατομμύρια ευρώ, σε μετοχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, Βαγγέλης Μαρινάκης, ανέλαβε περαιτέρω οικονομική δέσμευση προς τον σύλλογο με τη μετατροπή δανείων αξίας 11 εκατομμυρίων λιρών σε μετοχές για το οικονομικό έτος 2022/23.

Η πρόσθετη οικονομική δέσμευση από τον ιδιοκτήτη ανακουφίζει περαιτέρω την οικονομική επιβάρυνση του συλλόγου και υπογραμμίζει τη συνεχή αφοσίωση του Βαγγέλη Μαρινάκη στην επιτυχία του συλλόγου.

Η κίνηση αποτελεί μέρος της οικονομικής διαδικασίας του συλλόγου για τους λογαριασμούς του 2022/23. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας έχουν υποβληθεί στο Companies House.

Είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που ο Ευάγγελος Μαρινάκης μετατρέπει το χρέος του συλλόγου σε μετοχικό κεφάλαιο. Το οικονομικό έτος 2021/22, ο ιδιοκτήτης μετέτρεψε δάνεια αξίας 41 εκατομμυρίων λιρών σε μετοχές. Αυτό ακολουθεί μια παρόμοια μετατροπή 12 εκατομμυρίων λιρών το 2020/21 και άνω των 20 εκ. λιρών το 2019/20».

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0