Football Talk

Μάντζιος για την απόφαση της Κυβέρνησης: «Πλήρως λάθος, τιμωρούνται οι ποδοσφαιριστές!»

Μάντζιος για την απόφαση της Κυβέρνησης: «Πλήρως λάθος, τιμωρούνται οι ποδοσφαιριστές!»
Ξεκάθαρη θέση για την απόφαση της Κυβέρνησης να τοποθετήσει «λουκέτο» στα γήπεδα της Super League 1, πήρε ο Άκης Μάντζιος

Πλήρως λανθασμένη χαρακτήρισε, ο Άκης Μάντζιος, την απόφαση της Κυβέρνησης, να τοποθετήσει «λουκέτο» στα γήπεδα της Super League 1.

Ο τεχνικός του Άρη, έκανε δηλώσεις, ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης της ομάδας του με αντίπαλο τον ΟΦΗ (17/12, 15:00) και μεταξύ άλλων ανέφερε πως με τα άδεια γήπεδα, «τιμωρούνται» οι ποδοσφαιριστές!  

Αναλυτικά, όσα ανέφερε ο Άκης Μάντζιος στην κάμερα της NOVA:

Για το αν η διακοπή, βοήθησε ή όχι τον Άρη: «Αυτό θα φανεί. Είχε δύο όψεις αυτή η διακοπή για εμάς. Πρώτα, ήμασταν σε έναν καλό επίπεδο, ψυχολογικό και αγωνιστικό, οπότε δεν ήταν καλή από αυτή την άποψη. Από την άλλη, μας ωφέλησε ως προς το ότι μας επέτρεψε να δουλέψουμε περισσότερο για άλλη μία εβδομάδα και να επανέλθουν κάποιοι τραυματίες και να ανεβάσουν τον βαθμό ετοιμότητάς τους. Συμπερασματικά, στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ θα δούμε πώς θα βγει η διακοπή για εμάς». 
 
Για το πως σχολιάζει όσα συνέβησαν στον χώρο του ποδοσφαίρου τις τελευταίες ημέρες: «Κατ’ αρχάς, είναι λυπηρά όλα αυτά τα γεγονότα (σ.σ. επεισόδια και σοβαρός τραυματισμός του αστυνομικού στου Ρέντη). Από εκεί και πέρα, πάρθηκε (σ.σ. από την Κυβέρνηση) μια απόφαση, που είναι 100% λάθος. Με αυτήν τιμωρούνται οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου. Όλα τα χρόνια, όποτε είχαμε σοβαρά επεισόδια οπαδικής βίας, δεν πάρθηκε κάποιο μέτρο, που να εξαλείψει από τη ρίζα του το κακό. Συμφωνώ ότι υπάρχει έξαρση στην οπαδική βία σε όλον τον κόσμο, αλλά σε κανένα προηγμένο πρωτάθλημα δεν έχει παρθεί απόφαση για ποδοσφαιρικούς αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Με αυτή την απόφαση, τιμωρείς το ίδιο το ποδόσφαιρο και τους πρωταγωνιστές του. Τιμωρείς ομάδες, οι οποίες δεν έχουν εμπλοκή σε επεισόδια. Είναι μια λάθος απόφαση. Ειδικά εμείς, ως ομάδα, στερούμαστε τον κόσμο μας σε τρία μεγάλα παιχνίδια στις αρχές του νέου έτους. Αυτό είναι ζημιά, καθώς όλοι γνωρίζουν τη δυναμική που έχει το “Κλεάνθης Βικελίδης” με τον κόσμο στις εξέδρες. Για εμάς είναι μια σημαντική απώλεια η μη παρουσία των οπαδών μας». 
 
Για το πως θα νιώσει η ομάδα του που θα αγωνιστεί σε άδειο γήπεδο: «Είναι πολλά παιδιά, που έχουν έρθει αυτή τη σεζόν από το εξωτερικό στην ομάδα. Ξαφνιάστηκαν από αυτήν την απόφαση. Το συζητάμε. Πρέπει να προσαρμοστούμε, γιατί θα είναι κάτι “κρύο” και γι’ αυτούς και για όλους μας. Το έχουμε ζήσει ξανά στην εποχή του κορωνοϊού. Δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλη επιλογή… Πρέπει να προσαρμοστούμε όσο μπορούμε καλύτερα στα νέα δεδομένα». 
 
Για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος: «Είναι μια σεζόν, που τρέχει με πολλά προβλήματα. Μια σεζόν, που δεν ξεκίνησε καλά. Ο Άρης έχει μια εντελώς καινούργια ομάδα με 19 νέους παίκτες. Ακόμη, όμως, κι αν συνυπολογίσουμε όλα αυτά, ίσως θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιους βαθμούς περισσότερους από την αρχή του πρωταθλήματος. Πραγματικά, όμως, περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε καλύτερο για την ομάδα, και με τους πολλούς τραυματισμούς που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Ευελπιστώ στον δεύτερο γύρο πρώτα από όλα να είμαστε υγιείς. Να έχουμε όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή μας και να είμαστε ακόμη καλύτεροι, για να μπορέσουμε να πάμε πιο ψηλά στη βαθμολογία». 
 
Για την θέση του επιτελικού μέσου: «Σίγουρα είναι μια θέση, στην οποία, και με βάση τον σχεδιασμό που έγινε το περασμένο καλοκαίρι, υπολογιζόταν ότι μπορεί να καλυφθεί. Η επιστροφή του Μανού Γκαρθία δρομολογούνταν τότε να γίνει πιο γρήγορα. Δεν έγινε αυτό, ενώ στην πορεία προέκυψε κι ο τραυματισμός του Λούκας Ρουπ. Είναι μια θέση κλειδί, την οποία προσπαθήσαμε να την καλύψουμε κάνοντας διάφορες επιλογές παικτών. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι καλύτερα. Ο Λούκας Ρουπ έχει επιστρέψει. Εδώ και δύο εβδομάδες προπονείται κανονικά, οπότε είναι έτοιμος να πάρει τον χρόνο του. Ο Μανού Γκαρθία το ευχάριστο είναι ότι πλέον δεν έχει ενοχλήσεις. Έχει μπει σε ένα πιο έντονο πρόγραμμα ατομικών προπονήσεων, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχει ενσωματωθεί στην ομάδα. Αυτό τον βοηθάει ψυχολογικά περισσότερο, για να μπορέσει κάποια στιγμή να επανέλθει, να πάρει τον χρόνο του στους αγώνες και να μας δώσει τις λύσεις που χρειαζόμαστε».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0