Football Talk

Europa Conference League: Λιλ και Μπριζ εξασφάλισαν την πρωτιά και η Μπόντο δίνει ραντεβού στα νοκ-άουτ (video)

Europa Conference League: Λιλ και Μπριζ εξασφάλισαν την πρωτιά και η Μπόντο δίνει ραντεβού στα νοκ-άουτ (video)

Γαλλική κυριαρχία στο Europa Conference League. Λιλ (3-0) και Μπριζ (3-1) τελείωσαν με... επιτυχία τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στην φάση των ομίλων την Πέμπτη (14/12) και φεύγουν απευθείας για τους «8» της διοργάνωσης. Η Κλάκσβικ επέστρεψε... σπίτι της, ενώ η Μπόντο συνεχίζει στα νοκ-άουτ.

Την Πέμπτη (14/12, 22:00) έριξαν... αυλαία οι όμιλοι του Europa Conference League. Για κάποιους ο δρόμος ανοίγεται μπροστά τους, ενώ για άλλους το όμορφο ταξίδι στην Ευρώπη τελειώνει εδώ.

Οι γαλλικές ομάδες έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία. Καταρχάς, η Λιλ με την νίκη της επί της Κλάκσβικ εξασφάλισε το εισιτήριο της για τους «16» του Conference League. Σε μια πιο χαλαρή εμφάνιση αυτή τη φορά, όμως κατάφεραν και πάλι να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στο 29’ ο Γιαζίτσι σκόραρε και το μοναδικό γκολ της ομάδας από θέση πέναλτι, όμως αυτό ήταν αρκετό. Όσο και αν τεντώθηκε ο Γιόχανσον ήταν μάταιο, αφού ο Τούρκος έστειλε πονηρά την μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας.

Η δεύτερη κίτρινη και επικείμενη αποβολή του Ντάνιελσεν έκανε ακόμη πιο εύκολη τη δουλειά της οικοδέσποινας. Η Λιλ δεν άργησε να κερδίσει πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε... αφνιδιαστικά ο Γκόμες στο 87’.

Αποβολή και για τον Αντρέασεν και τον γαλλικό σύλλογο να κερδίζει ακόμη ένα πέναλτι. Ο Ζεγκρόβα βρήκε στόχο με... συνοπτικές διαδικασίες στο 96’ και σημείωσε το τελικό 3-0.

Μπριζ και Μπόντο έφυγαν ικανοποιήμενες μιας και οι δύο συνεχίζουν δυναμικά στην διοργάνωση, η πρώτη στους «16» και η δεύτερη στα νοκ-άουτ. Στο τελευταίο παιχνίδι των ομιλών η Μπριζ ήταν εκείνη που αναδείχθηκε, ενώ σε όλη τη διοργάνωση δεν σημείωσε ούτε μια ήττα.

Ο Νούσα άνοιξε το σκορ για την οικοδέσποινα στο 26’, διεκδικώντας μια πάσα μέσα στην περιοχή και χωρίς πολλά πολλά την έστειλε στα δίχτυα μπροστά σε έναν αβοήθητο τερματοφύλακα. Ο Μινιολέ, παρόλα αυτά, απάντησε στο 58’, αφού ανέκτησε την μπάλα μετά την αποτυχημένη εκτέλεση πέναλτι του Πελεγκρίνο, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.

Μπορεί να ανταποδώσει το χτύπημα στο ίδιο λεπτό η Μπριζ; Χάρη στον Τιάγκο μπορεί! Με ένα χαμηλό σουτ έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας στο 58', επανέφερε την οικοδέσποινα. Το τελικό 3-1 σημείωσε ο Μεχελέ με κεφαλιά στο 89’, με την μπάλα να φτάνει σε εκείνον μετά την εκτέλεση κόρνερ του Σκόρας.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των αγώνων της Πέμπτης (14/12) στο Europa Conference League στις 22:00:

Βικτόρια Πλζεν – Αστάνα 3-0 (58’ Βλκανόβα, 67’, 82’ Μοσκέρα)

Ζόρια Λουχάνσκ – Μπρέινταμπλικ 4-0 (2’ Γκερέρο, 11’ Μουμίνοβιτς αυτ., 19’ Μίτσιν, 76’ Γκόρμπαχ)

Λιλ – Κλάκσβικ 3-0 (29’ Γιαζίτσι, 87’ Γκόμες πεν., 96’ Ζεγκρόβα πεν.)

Λουγκάνο – Μπεσίκτας 0-2 (36’ Τοσούν, 88’ Αμαρτέι)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Γάνδη 3-1 (9’ Κανιτσόφσκι, 24’, 61’ Ζαχάβι – 50’ Ντε Σαρτ)

Μπριζ – Μπόντο 3-1 (26’ Νούσα, 58’ Τιάγκο, 89’ Μεχελέ – 57’ Πελεγκρίνο πεν.)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μπάλκανι 3-0 (69’ Πέριτς, 72’, 77’ Πέτκοβιτς)

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολίμπια Λιουμπλιάνα 1-2 (27’ Μπλάκμαν – 17’, 58’ Σβάιτσερ)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0