Football Talk

ΠΑΟΚ – Ελσίνκι 4-2: Αφήστε τον να το ζήσει, στους «16» με ανατροπή, «τεσσάρα» και… μπαλάρα! (video)

ΠΑΟΚ – Ελσίνκι 4-2: Αφήστε τον να το ζήσει, στους «16» με ανατροπή, «τεσσάρα» και… μπαλάρα! (video)

Εύκολα, άνετα, με τρομερή διάθεση, υπέροχο ποδόσφαιρο και «τεσσάρα». Εξαιρετικός ΠΑΟΚ, νίκη με ανατροπή επί της Ελσίνκι με 4-2 και εμφατική πρόκριση με 16 βαθμούς στους «16» του Europa Conference League. Εκπληκτικός ξανά ο Κωνσταντέλιας, τρεις διαφορετικοί σκόρερ, «ισοφάρισε» τους βαθμούς με τα γκολ που έχει πετύχει στον θεσμό!

Τι και αν επρόκειτο για μία αδιάφορη αναμέτρηση για τον ΠΑΟΚ, που αποτελεί τη μοναδική ελληνική ομάδα που προκρίθηκε ως πρώτη στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Τι και αν ο «Δικέφαλος» είχε κάνει ήδη τη… δουλειά του και δεν χρειαζόταν σε καμία περίπτωση να «φορτσάρει» απέναντι στην Ελσίνκι;

Όλα αυτά ουδεμία σημασία είχαν για τον Ρασβάν Λουτσέσκου, ο οποίος επιθυμούσε να δει τον ΠΑΟΚ να ολοκληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον όμιλο του Europa Conference League, να επικρατεί των Φινλανδών και να παράγει ξανά καλό ποδόσφαιρο.

Για τον λόγο αυτόν ήταν έξαλλος, όταν οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-0 μόλις στο 6ο λεπτό, με τον Ραντούλοβιτς να ανοίγει το σκορ και να εκθέτει την άμυνα της ελληνικής ομάδας σε αντεπίθεση.


Διότι από εκεί και έπειτα, ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε ολοκληρωτικά στην αναμέτρηση και ολοκλήρωσε το ματς με περισσότερα expected goals, από όσα εν τέλει κατάφερε να πετύχει.


Μετά τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες των Μιχαηλίδη και Κωνσταντέλια, βρήκε το 1-1 στο 37ο λεπτό με τον Οζντόεφ.


Άψογη συνεργασία με τον Μεϊτέ και γκολ για τον επιθετικό του Ρασβάν Λουτσέσκου, που επί της ουσίας έδωσε το σύνθημα για τη μεγάλη ανατροπή.


Ακολούθησε το γκολ του Γιάννη Κωνσταντέλια στο 47ο λεπτό με το αριστερό, ενώ το «τρίποντο» κλείδωσε, όταν ο Τοίβιο έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, για το 3-1.


Συνέχισε να απειλεί ο γηπεδούχος, είχε τις φάσεις για να διευρύνει και περαιτέρω τον δείκτη του σκορ, με τον Μουργκ να κάνει το 4-1 στο 85’, πέρασε στο ματς και ο Στέφανος Τζίμας, που στα 17 του χρόνια, πραγματοποίησε την δεύτερη ευρωπαϊκή του συμμετοχή!

Κάπως έτσι, και μετά το πέναλτι του Χετεμάι στις καθυστερήσεις για το τελικό 4-2, ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 16 από τους 18 διαθέσιμους βαθμούς, κυριάρχησε στον 7ο όμιλο του Europa Conference League και «πέταξε» για τους «16», αφήνοντας στο -7 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Σαφώς και έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται!

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (71’ Βιεϊρίνια), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (71’ Μπάμπα), Μεϊτέ, Οζντόεφ (71’ Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ, Τάισον, Κωνσταντέλιας (75’ Μουργκ), Τόμας (80’ Τζίμας).

Ελσίνκι (Κορκεακούνας): Μάενπαα, Τοΐβιο, Ντα Γκράσα, Χαμαλάϊνεν, Σοΐρι, Κανελλόπουλος (66’ Κουασίβι-Μπενισάν) , Λίνγκμαν (80’ Παανάνεν), Κεσκίνεν (66’ Ολίλα), Χοστίκα (66’ Χετεμάϊ), Μπαντέ, Ραντούλοβιτς (65’ Ολουσάνια).

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0