Football Talk

Η Ατλέτικο επέστρεψε στην «κανονικότητα», επιτέλους νίκη για Σέλτικ με υπογραφή… Πάλμα! (video)

Η Ατλέτικο επέστρεψε στην «κανονικότητα», επιτέλους νίκη για Σέλτικ με υπογραφή… Πάλμα! (video)

Φάση ομίλων ήταν και πάει, κυριολεκτικά. Η «αυλαία» του πέμπτου ομίλου του Champions League (13/12) έκρυβε ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Η Ατλέτικο επιβλήθηκε άνετα της Λάτσιο με 2 – 0 και της πήρε τη πρώτη θέση. Παράλληλα, στη Γλασκώβη, η Σέλτικ χάρη σε γκολ του Λούις Πάλμα, τερμάτισε ένα εφιαλτικό σερί 15 αγώνων δίχως νίκη στην Ευρώπη, κερδίζοντας 2 – 1 την Φέγενοορντ.

Φέτος, η Ατλέτικο Μαδρίτης πραγματοποιεί μία καλή χρονιά. Σε Champions League και La Liga. Και η αποψινή βραδιά στο Wanda Metropolitano το επιβεβαιώνει. Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε καθάρισε «επαγγελματικά» την Λάτσιο με 2 – 0 και επιστρέφει στην «φάση των 16» μετά από ρεπό ενός έτους.

Τα γκολ σημείωσαν ο Αντουάν Γκριεζμάν στο 6ο λεπτό της συνάντησης, έπειτα από δημιουργία του Λίνο. Η Λάτσιο απώλεσε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση στο 12ο λεπτό, όταν το σουτ του Τζακάνι από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε ελάχιστα άουτ. Όμως, το γρήγορο γκολ είχε «βάλει φτερά» στα πόδια των «ροχιμπλάνκος» οι οποίοι συνέχισαν να επιτίθενται και να δημιουργούν. Στο 38’ το γκολ του Ερμόσο ακυρώθηκε ως οφσάιντ έπειτα από υπόδειξη του VAR.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο, η «σεμνή» τελετή ολοκληρώθηκε σχετικά γρήγορα. Στο 51’ ο Λίνο από δημιουργός έγινε εκτελεστής, χαρίζοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης με την Ατλέτικο Μαδρίτης να «γκρεμίζει» από την πρώτη θέση την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι.

https://schema.org/VideoObject" data-microdata-itemprop="video"> 
_


Να θυμίσουμε πως έναν ακριβώς χρόνο πριν, η Ατλέτικο Μαδρίτης, τέτοιες μέρες γνώριζε ταπεινωτικό αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συγκεντρώνοντας συνολικά 5 βαθμούς και καταλαμβάνοντας την 4η θέση σε όμιλο που συναποτελούνταν από τις Πόρτο, Μπριζ και Λεβερκούζεν

Στη Γλασκώβη, η Σέλτικ του πρώην άσου του Άρη, Λουίς Πάλμα πανηγύριζε σπουδαία νίκη με 2 – 1 κόντρα στη Φέγενοορντ, όχι τόσο από βαθμολογικής, αλλά περισσότερο από συμβολικής άποψης, καθώς έθετε τέλος σε ένα αρνητικό σερί 15 ευρωπαϊκών αγώνων! Ο μεσοεπιθετικός από την Ονδούρα μετέτρεψε την «εσχάτη των ποινών» σε γκολ στο 33’ στέλνοντας την ομάδα του με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Μάλιστα, αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Πάλμα στο Champions League με τη φανέλα της Σέλτικ.


Ο Μιντέ ισοφάρισε προσωρινά για τους Ολλανδούς του Άρνε Σλοτ στο 82’ αλλά οι «Καθολικοί» κρατούσαν το καλύτερο για το τέλος, καθώς o Γκούσταβ Λαγκερμπίλκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, επανέφερε την τάξη για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς.



Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου:


Ατλέτικο Μαδρίτης – Λάτσιο 2-0 (6’ Γκριεζμάν, 51’ Λίνο)

Σέλτικ – Φέγενοορντ 2-1 (33’ Πάλμα, 91’ Λαγκερμπίλκε  – 82’ Μιντέ)

Η τελική βαθμολογία του 5ου ομίλου του Champions League:

1. Ατλέτικο Μαδρίτης 14 (17-6)
2. Λάτσιο 10 (7-7)
3. Φέγενοορντ 6 (9-10)
4. Σέλτικ 4 (5-15)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0