Football Talk

Έφυγε για τους «16» η Πόρτο, αποχαιρέτησε… γλυκά η Αντβέρπ, νικώντας την Μπαρτσελόνα! (video)

Έφυγε για τους «16» η Πόρτο, αποχαιρέτησε… γλυκά η Αντβέρπ, νικώντας την Μπαρτσελόνα! (video)

Η Πόρτο κυριάρχησε απέναντι στη Σαχτάρ, κέρδισε με 5-3 (13/12) και έτσι πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Champions League! Αντβέρπ και Μπαρτσελόνα μπορεί να ήταν αδιάφορες, αλλά οι Βέλγοι εκμεταλλεύτηκαν τα ολέθρια λάθη των Καταλανών και πήραν τους πρώτους τους βαθμούς στη διοργάνωση (3-2).

Η πρώτη θέση του όγδοου ομίλου, είχε ξεκαθαρίσει ήδη πριν την έναρξη της τελευταίας αγωνιστικής. Η Μπαρτσελόνα ήταν αδιάφορη και έδωσε την ευκαιρία, με τα πολλά αμυντικά της λάθη, στην Αντβέρπ να μαζέψει τους πρώτους της βαθμούς στο Champions League.

Από την άλλη, στη «μάχη» της δεύτερης θέσης, η Πόρτο ήταν σαφώς ανώτερη από τη Σαχτάρ. Κέρδισε με άνεση και εξασφάλισε την παρουσία της στις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού!

Οι Πορτογάλοι μπήκαν από νωρίς μπροστά στο σκορ. Στο 9’ Γκαλένο, ύστερα από μία όμορφη συνεργασία μεταξύ των παικτών της Πόρτο, έστειλε την μπάλα  στα δίχτυα για το 1-0.


Η Σαχτάρ βρήκε απάντηση μέσα από μία φάση που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις από τους γηπεδούχους. Στο 29ο λεπτό, ο βοηθός υπέδειξε τον Ζουμπκόφ σε θέση οφσάιντ. Η φάση συνεχίστηκε, ο Σικάν σκόραρε, αλλά οι παίκτες της Πόρτο είχαν επηρεαστεί, σταματώντας τις προσπάθειές τους. Ωστόσο, το VAR επενέβη, λέγοντας πως το τέρμα ήταν κανονικό, με αποτέλεσμα το ματς να έρθει σε ισορροπία, κάτι που προκάλεσε την… έκρηξη των «δράκων»!


Η Πόρτο δεν άργησε να βρει και πάλι τη λύση. Ο Γκαλεάνο «μίλησε» ξανά λίγο πριν το ημίχρονο, επαναφέροντας το προβάδισμα για την ομάδα του στο 43’.


Από εκεί και πέρα, οι Πορτογάλοι ήλεγξαν τον ρυθμό και έφτασαν και σε τρίτο γκολ με τον Ταρεμί στο 62’.


Το μόνο που κατάφερε η ουκρανική ομάδα ήταν να μειώσει στο 73’, χάρη στο αυτογκόλ του Εουστάκιο, αλλά με τον τρόπο αυτό, προκάλεσε την… πορτογαλική αντίδραση.

Ο Πέπε έκανε το 4-2 στο 76’, με τον Κονσεϊσάο στο 82’, να διαμορφώνει το 5-2. Στο 88’, ο Εγκινάλτνο έδωσε συνέχεια στον… χορό των γκολ, γράφοντας το τελικό 5-3.


Στο έτερο ματς του ομίλου, η Μπαρτσελόνα πρόλαβε ήδη από το 2ο λεπτό, να προβεί σε σωρεία λαθών στην άμυνά της, χαρίζοντας στην Αντβέρπ και στον Φερμέερεν την ευκαιρία για το 1-0!


Ο Φεράν Τόρες έφερε το ματς στα ίσα στο 35’, αλλά οι «μπλαουγκράνα» δεν έδειχναν ιδιαίτερη… θέληση να παλέψουν για κάτι καλύτερο.


Το αποτέλεσμα; Η βελγική ομάδα να πιέζει για το γκολ και να το βρίσκει τελικά στο 56’, με τον Γιάνσεν! Η Μπαρτσελόνα ωστόσο, κατάφερε να φτάσει εκ νέου στην ισοφάριση, με τον Γκίου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.


Όλα έδειχναν να έχουν κριθεί. Αλλά ο Ιλενικενά είχε διαφορετική άποψη και με γκολ στο 90+3’, χάρισε στην Αντβέρπ την πρώτη της νίκη στο Champions League.


Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στον 8ο όμιλο:

Πόρτο – Σαχτάρ 5-3 (9’, 43’ Γκαλένο, 62’ Ταρεμί, 76’ Πέπε, 82’ Κονσεϊσάο – 29’ Σικάν, 73’ (αυτ.) Εουστάκιο, 88’ Εγκινάλντο)

Αντβέρπ – Μπαρτσελόνα 3-2 (2’ Φερμέερεν, 56’ Γιάνσεν, 90+3’ Ιλενικενά – 35’ Φ. Τόρες, 90+1’ Γκίου)

Η τελική βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1.Μπαρτσελόνα 13 6 (12-5)

2.Πόρτο 12 6 (15-8)

3.Σαχτάρ Ντόνετσκ 9 6 (10-12)

4.Αντβέρπ 1 6 (5-17)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0