Football Talk

Champions League: Έφτασε στο ρεκόρ με «τριάρα» η Σίτι, κέρδισε σε… τρελό ματς η Λειψία! (video)

Champions League: Έφτασε στο ρεκόρ με «τριάρα» η Σίτι, κέρδισε σε… τρελό ματς η Λειψία! (video)
Με δύο γκολ από τα «διαμάντια» (Χάμιλτον - Μπομπ) της και τριάρα στο φινάλε, η Μάντσεστερ Σιτι νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα (2-3) στο Βελιγράδι και έγινε η 12η ομάδα στην ιστορία του UEFA Champions League, που πετυχαίνει το 6/6 στη φάση ομίλων της διοργάνωσης! Νίκη και για την Λειψία επί της Γιουνγκ Μπόις (2-1), έπειτα από ένα... τρελό πεντάλεπτο στο δεύτερο μέρος.

Η κατάσταση στον 7ο όμιλο του UEFA Champions League είχε κριθεί, αφού Μάντσεστερ Σίτι και Λειψία είχαν εξασφαλίσει την πρώτη και την δεύτερη θέση αντίστοιχα, ενώ η Γιουνγκ Μπόις την τρίτη.

Πάντως, στο φινάλε της φάσης των ομίλων, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ήθελε τη νίκη και την πέτυχε απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (2-3) και έγινε η 12η ομάδα στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η οποία καταφέρνει να μετρήσει έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στον όμιλό της!

Από την άλλη, έπειτα από ένα... τρελό ματς, η Λειψία κατάφερε να επικρατήσει 2-1 της Γιουνγκ Μπόις εντός έδρας και να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στον 7ο όμιλο.


Στον αγώνα που διεξήχθη στο Βελιγράδι, η
Μάντσεστερ Σίτι άνοιξε το σκορ στο 19’ απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Ο 20χρονος Μίκα Χάμιλτον, ήταν αυτός που στο ντεμπούτο του... στα αστέρια πέτυχε το παρθενικό (πανέμορφο) γκολ του με την ανδρική ομάδα των «Πολιτών», γράφοντας το 1-0 για τους φιλοξενούμενους!


Μάλιστα, το πρώτο του γκολ με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πέτυχε και ο - συνομήλικος του Χάμιλτον - Όσκαρ Μπομπ, ο οποίος στο 62’ διπλασίασε τα τέρματα της Μάντσεστερ Σίτι. Η σερβική ομάδα μείωσε με τον Χουάνγκ στο 76’, ο Φίλιπς έκανε το 3-1 από το σημείο του πέναλτι στο 85’, για να έρθει ο Κατάι στις καθυστερήσεις και να διαμορφώσει το τελικό 3-2.


Από την άλλη, στη Red Bull Arena διεξήχθησαν επί της ουσίας, δύο διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο υπήρχαν λίγες φάσεις και Λειψία και Γιουνγκ Μπόις οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με την
«λευκή» ισοπαλία. Ωστόσο στην επανάληψη έγινε... ματσάρα! Ο Σέσκο άνοιξε το σκορ στο 51’, ο Κόλει ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους, για να έρθει ο Φόρσμπεργκ στο 56΄ και να βάλει ξανά μπροστά τους «ταύρους»! Το εν λόγω σκορ (2-1) έμεινε μέχρι το τέλος και οι Γερμανοί πήραν εν τέλει το τρίποντο. 

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στον 7ο όμιλο:  

Ερυθρός Αστέρας - Μάντσεστερ Σίτι 2-3 (76’ Χουάνγκ, Κατάι 92’ - 19’ Χάμιλτον, 62’ Μπομπ, 85’ Φίλιπς)

Λειψία - Γιουνγκ Μπόις 2-1 (51’ Σέσκο, 56’ Φόρσμπεργκ - 53’ Κόλεϊ)

Η τελική βαθμολογία του 7ου ομίλου:  

1. Μάντσεστερ Σίτι 18 6 (18-7)

2. Λειψία 12 6 (13-10)

3. Γιουνγκ Μπόις 4 6 (7-13)

4. Ερυθρός Αστέρας 1 6 (7-15)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0