Football Talk

Αλμέιδα: «Ήμασταν ανώτεροι και στο πρώτο παιχνίδι, ήρθε η στιγμή να κάνουμε γκολ τις φάσεις μας»

Αλμέιδα: «Ήμασταν ανώτεροι και στο πρώτο παιχνίδι, ήρθε η στιγμή να κάνουμε γκολ τις φάσεις μας»

Στο αυριανό παιχνίδι ζωής ή θανάτου, η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον Άγιαξ στη Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα, έχοντας ως στόχο να κατοχυρώσει το εισιτήριο που οδηγεί σε ευρωπαϊκή συνέχεια μέσω του Conference League. Αν και η ισοπαλία εξυπηρετεί την «Ένωση», ο Ματίας Αλμέιδα έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως η ομάδα του θα παραταχθεί με στόχο να πάρει τη νίκη, καθώς καμία συνθήκη και κανείς αντίπαλος δεν αλλάζει την αγωνιστική της φιλοσοφία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου:

Για την κλήρωση της ΑΕΚ στον «όμιλο του θανάτου» και για το ότι παρέμεινε ζωντανή για πρόκριση στο Conference League αλλά και το τι σκέφτεται για αυτό:

«Έχω σκεφτεί πολύ και συνεχίζω να σκέφτομαι. Έχω ακόμη μία μέρα να το κάνω. Πιστεύω πως το γκρουπ που προπονώ είναι ανταγωνιστικό. Έχει δείξει διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο. Σίγουρα, θα θέλαμε να φτάσουμε σε αυτό το παιχνίδι, έχοντας περισσότερους βαθμούς αλλά είναι σημαντικό που έχουμε πιθανότητες για να συνεχίσουμε. Σκοπός είναι να κάνουμε ένα βήμα σε άλλη διοργάνωση (βλ. Conference League). Εμπιστεύομαι τους παίκτες που θα αγωνιστούν αύριο. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες για το αυριανό παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε μία μεγάλη ομάδα που έχει αλλάξει προπονητή και τρόπο παιχνιδιού. Έχει πάρει θετικά αποτελέσματα και αυτό που θα προσπαθήσουμε αύριο είναι να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο».

Για το αν θα αλλάξει νοοτροπία η ομάδα του λόγω της ισοπαλίας που την εξυπηρετεί:

«Η δική νοοτροπία παραμένει πάντα ίδια. Δεν θα εξαρτηθούμε και δεν θα μας επηρεάσει ένα παιχνίδι από το πως θα πορευτούμε. Πάντα μιλάμε για το ποδόσφαιρό μας. Δεν θα αλλάξει κανένα αποτέλεσμα τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και πιστεύουμε».

Για τον τρόπο που παίζει ο Άγιαξ και τι ξεχωρίζει:

«Μετά την αλλαγή προπονητή είναι άλλη ομάδα. Κάθε προπονητής προετοιμάζει διαφορετικά την ομάδα. Υπάρχουν αλλαγές θέσης σε ποδοσφαιριστές. Αυτό που μεταφέρω πάντα στους παίκτες μου είναι το πως παίζει ο αντίπαλος. Να σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους. Το πιο σημαντικό είναι πως θα είναι οι δικοί μου ποδοσφαιριστές. Αν είναι καλά θα απολαύσουμε ένα όμορφο παιχνίδι. Ο αντίπαλος έχει καλούς νέους ποδοσφαιριστές. Εμείς έχουμε καλούς, λίγο πιο έμπειρους. Όλοι έχουμε διάθεση να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Βρισκόμαστε σε έναν από τους ναούς του ποδοσφαίρου και πιστεύω ότι θα γίνει ωραίο παιχνίδι». Τελευταία φορά ήρθα εδώ το 2000. Έχω δει φωτογραφίες από τους παίκτες που πέρασαν από τον Άγιαξ. Με χαροποιεί που βρέθηκα σε ένα γήπεδο σαν αυτό. Οι ποδοσφαιριστές που προπονώ μου δείχνουν εμπιστοσύνη».

Αν η θέαση των ποδοσφαιριστών του Άγιαξ προσφέρει κίνητρο ή λειτουργεί αποθαρρυντικά:

«Οι παίκτες μου ξέρουν πως να το διαχειριστούν. Οι δικοί μας παίκτες έχουν κι αυτή τη δική τους ιστορία. Η ατμόσφαιρα που μπορεί να βιώσει κανείς στο γήπεδο της ΑΕΚ είναι μοναδική. Εγώ μελαγχολώ γιατί τα παιδιά είναι πολύ νέα και πραγματικά βλέποντας μία φωτό του Φαν Μπάστεν σκέφτομαι να τον έχουν δει γιατί ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Αυτό το κλαμπ έχει επιτύχει κάτι ξεχωριστό στο ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχει κάνει κάτι τεράστιο σε επίπεδο ακαδημιών. Γι’ αυτό το λόγο έχουν αναδείξει τόσους παίκτες και θα αναδείξουν κι άλλους ακόμη. Το να βλέπει κανείς αυτές τις φωτογραφίες και τις στιγμές προσφέρει κίνητρο»

Για το ότι η ΑΕΚ έχει το «μαξιλαράκι» της ισοπαλίας και πόσο επηρεάζει την ομάδα με βάση και τις απουσίες που έχει:

«Εμείς έχουμε προετοιμάσει αυτό το παιχνίδι για να παίξουμε στην αντεπίθεση, θα περιμένουμε (γέλια). Εμείς ήρθαμε εδώ για να παίξουμε για τη νίκη. Δεν είναι μέσα στο μυαλό μας να παίξουμε για την ισοπαλία, αυτό είναι κάτι που θα μας έκανε ζημιά. Αν εγώ σχεδίαζα ένα παιχνίδι για την ισοπαλία αυτό θα σήμαινε πως δεν θα πίστευα στους παίκτες μου. Είναι πολύ βαρετό να παίξεις ένα παιχνίδι για την ισοπαλία. Για έναν παίκτη θα είναι άσχημο να του πει ο προπονητής, περιμένετε πίσω και αν σας δοθεί ευκαιρία. Δεν έχω δει κανένα παιδί να παίζει για την ισοπαλία. Εγώ θέλω οι ποδοσφαιριστές να έχουν αυτή την νοοτροπία. Να βγουν και να το διασκεδάσουν. Ήρθαμε για να παίξουμε το παιχνίδι μας όπως κάνουμε πάντα και δεν θα σκεφτούμε την ισοπαλία».

Για το τι πρέπει να έχει η ΑΕΚ για να καταφέρει την πρόκριση και το τι θα άλλαζε στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων:

«Δεν θα άλλαζα τίποτα ακόμη και αν μπορούσα να άλλαζα κάτι. Κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Είχαμε στο τελευταίο λεπτό τη φάση με τον Γιόνσον. Δεν παίξαμε καλά μόνο λόγω αυτού αλλά σε όλο το ματς. Μετά το παιχνίδι μιλήσαμε και είπαμε ότι δεν κάναμε γκολ στις φάσεις που δημιουργήσαμε. Εύχομαι και επιθυμώ το αυριανό παιχνίδι να είναι παρόμοιο. Να κάνουμε όμως γκολ τις φάσεις μας. Έχουμε όρεξη και διάθεση να συνεχίσουμε. Έχουμε δουλέψει πολύ και έχουμε αφιερώσει χρόνο στη διοργάνωση. Έχουμε αυτή την μεγάλη όρεξη να συνεχίσουμε στην Ευρώπη» ολοκλήρωσε ο Πελάδο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0