Football Talk

Η Ρεάλ Μαδρίτης «έσωσε» την Μπράγκα, στέλνοντάς την στο Europa League! (video)

Η Ρεάλ Μαδρίτης «έσωσε» την Μπράγκα, στέλνοντάς την στο Europa League! (video)

Η Νάπολι «καθάρισε» από νωρίς με τη νίκη κόντρα στην Μπράγκα (2-0, 12/12), ενώ από την άλλη η Ουνιόν Βερολίνου λίγο έλειψε να κάνει το… θαύμα κόντρα στη Ρεάλ. Η «Βασίλισσα» όμως, επανήλθε, επικράτησε με 3-2 και χάρισε την τρίτη θέση στους Πορτογάλους!

Η Μπράγκα «χρωστάει» πλέον… χάρη στη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού χάρη στο σύνολο του Κάρλο Αντσελότι και στην άρνησή τους να ηττηθούν, θα συνεχίσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το 2024.

Η πρώτη θέση του τρίτου ομίλου στο Champions League, είχε ήδη ξεκαθαρίσει πριν την έναρξη της τελευταίας αγωνιστικής και άνηκε στη «Βασίλισσα». Η Νάπολι έπρεπε απλώς να κάνει τα... βασικά, για να μην διακινδυνεύσει την πρόκριση και έτσι έγινε.

Από την άλλη, η Ουνιόν Βερολίνου χρειαζόταν αποκλειστικά τη νίκη κόντρα στους Ισπανούς, σε συνδυασμό με ήττα των Πορτογάλων στο ματς με τη Νάπολι, ώστε να καταφέρουν να συνεχίσουν στο Europa League.

Κάτι τέτοιο ωστόσο, δεν έμελλε να συμβεί. Η γερμανική ομάδα το πάλεψε, αλλά τελικά ηττήθηκε από τη Ρεάλ, που έκανε το απόλυτο στον όμιλο, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην τελευταία θέση, παραμένοντας εκτός Ευρώπης.

Η Μπράγκα εν αντιθέσει, πήρε το… δώρο και παρά την ήττα από τη Νάπολι στην Ιταλία με 2-0, θα συνεχίσει στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση.

Στο παιχνίδι που διεξήχθη στον ιταλικό νότο, τα πράγματα ξεκαθάρισαν από νωρίς. Οι «παρτενοπέι» ήθελαν να ξεμπερδέψουν με τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στους «16», ώστε να μην μπουν σε… μπελάδες και δεν άργησαν να το αποδείξουν.

Μόλις στο 9ο λεπτό, ο Σατσί άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, με ένα εντυπωσιακό… χορευτικό. Έτσι, η Νάπολι μπήκε μπροστά στο σκορ και τα πόδια των παικτών της… λύθηκαν.


Στο 33’ ο Νατάν άλλαξε όμορφα την μπάλα με τον Κβαρατσχέλια, πάτησε περιοχή και γύρισε στον Όσιμεν, με τον τελευταίο να γράφει το τελικό 2-0, μάλλον χωρίς να… καταλαβαίνει πώς ακριβώς!


Στη Γερμανία, το ματς είχε πιο «τρελό» ρυθμό. Αρχικά, ο Λούκα Μόντριτς δεν μπόρεσε να σκοράρει από την άσπρη βούλα στο 45ο λεπτό, με τον Φόλαντ να τιμωρεί τη Ρεάλ μόλις ένα λεπτό αργότερα, για να στείλει την Ουνιόν στα αποδυτήρια με το 1-0!


Ο Χοσέλου στη συνέχεια χτύπησε εις διπλούν (61’, 72’), για να κάνει την ολική ανατροπή για τη «Βασίλισσα», όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.


Στο 85’ ο Κραλ αναπτέρωσε τις ελπίδες των φιλάθλων της Ουνιόν, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Όλα μπορούσαν να συμβούν μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.


Ο Θεμπάγιος είχε διαφορετική άποψη. Στο 89’, έβαλε ξανά μπροστά τους Μαδριλένους, διαμόρφωσε το τελικό 2-3 και κάπως έτσι, έστειλε τη Μπράγκα στο Europa League.


Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο

Νάπολι - Μπράγκα 2-0 (9' αυτ. Σατσί, 33' Όσιμεν)

Ουνιόν Βερολίνου - Ρεάλ Μαδρίτης 2-3 (45+1' Φόλαντ, 85' Κραλ / 61', 73' Χοσέλου, 89' Θεμπάγιος)

Η τελική βαθμολογία του 3ου Ομίλου:

1.Ρεάλ Μαδρίτης 18 6 (16-7)

2.Νάπολι 10 6 (10-9)

3.Μπράγκα 4 6 (6-12)

4.Ουνιόν Βερολίνου 2 6 (6-10)

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0