Football Talk

Ένα βήμα μπρος, δέκα πίσω, με αστείες αποφάσεις και μηδενικό σεβασμό!

Ένα βήμα μπρος, δέκα πίσω, με αστείες αποφάσεις και μηδενικό σεβασμό!

Το ποδόσφαιρο την πληρώνει ακριβά, χωρίς παρουσία κόσμου για δυο μήνες. Αποφάσεις με τσουβάλιασμα στο έπακρο.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Είναι γεγονός… η Stoiximan Super League θα παραμείνει οριστικά «κλειδωμένη» για τους φιλάθλους μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου (σε πρώτη φάση), ενώ η τιμωρία του Ολυμπιακού, σχετικά με τα όσα έγιναν στο Πανθεσσαλικό, περιορίστηκε σε χρηματικό πρόστιμο. Παράλληλα, θα είναι η μοναδική ελληνική ομάδα, η οποία θα αγωνιστεί χωρίς τον κόσμο στο πλευρό της για το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου στο Europa League, σε αντίθεση με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Τα δυο τελευταία χρόνια, δεδομένα, η ποιότητα και ο ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα έχει ανέβει κατακόρυφα, ενώ σήμερα, στη μάχη του τίτλου βρίσκονται Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ακολουθεί ο Άρης. Εντάξει, μπορούμε να δεχτούμε πως το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι το καλύτερο, ούτε βρίσκεται στις κορυφαίες λίγκες της Ευρώπης. Έγινε όμως το βήμα προς τα εμπρός από όλες τις μεγάλες (και μη) ομάδες της χώρας, φτάνοντας στο σήμερα όπου 4/5 κλαμπ, βρίσκονται σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Η κυβέρνηση με την απόφαση της να κρατήσει κλειστά τα γήπεδα για τους επόμενους δυο μήνες, όχι μόνο δεν βοηθάει το εγχείρημα και την προσπάθεια των ομάδων, αλλά τσουβαλιάζει και πάει ΔΕΚΑ βήματα πίσω το πρωτάθλημα. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ τη σεζόν 2022/23, ήταν οι πρωταγωνιστές και κονταροχτυπήθηκαν έως το τέλος για την διεκδίκηση του τίτλου. Παράλληλα, οι μεν «πράσινοι» είχαν να παρουσιάσουν πολλά χρόνια τόσο καλή εικόνα και να είναι στην μάχη της κορυφής, γεμίζοντας το γήπεδο σε κάθε παιχνίδι. Ο δε «δικέφαλος» σε ένα καινούριο γήπεδο ακολούθησε στον ίδιο δρόμο, με τον κόσμο της ομάδας να μην αφήνει εισιτήριο διαθέσιμο. Με βάση αυτό, το καλοκαίρι τα διαρκείας έγιναν ανάρπαστα  και οι ΠΑΕ ξεπούλησαν.

Στο τσουβάλιασμα αυτό δεν μπαίνουν μόνο αυτές οι δυο ομάδες, αλλά όλες αυτές οι οποίες δεν έχουν μερίδιο ευθύνης σε αυτά τα παράλογα μέτρα. Ουσιαστικά, για να μην κρυβόμαστε, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης (αν όχι όλο), στρέφεται στον Ολυμπιακό, με την κυβέρνηση να τον… δείχνει με το δάχτυλο. Ο σεβασμός προς τον πελάτη και εν προκειμένω στους φιλάθλους είναι μηδενικός. Αυτό το γνωρίζαμε, αλλά τέτοια απαξίωση είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι και αναμένεται κινητοποίηση από μεριάς τους. 

Αποφάσεις πάρθηκαν, όμως... Δεν λέω, τασσόμαστε κατά της οποίας μορφής βίας και τα όσα έγιναν στου Ρέντη, σε αγώνα ΒΟΛΕΪ είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα. Η υπόθεση βέβαια σηκώνει πολλή κουβέντα, ενώ ο απλός κόσμος τα χέρια ψηλά. Το «κακό» ποδόσφαιρο τιμωρήθηκε, όλοι αυτοί που θέλουν, όμως, έχουν τη δυνατότητα να μπουν σε μπάσκετ, βόλεϊ, ράγκμπι… ακόμα και σκάκι, αλλά ξέχασα, η βία παράγεται αποκλειστικά από το ποδόσφαιρο.

Για όλες εκείνες τις φορές που η βία ξεκινούσε από την αστυνομία και χτυπούσε κόσμο αδιάκριτα, ποιος τιμωρήθηκε;

Μην πάτε μακριά. Πέρυσι στο ματς του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά, για κίνηση μιας μειονότητας, 5, 10 και 20 ανθρώπων, αμαύρωσαν ένα παιχνίδι με χρήση χημικών μέσα στην κερκίδα, με έναν άνθρωπο λιπόθυμο στον αγωνιστικό χώρο και γυναικόπαιδα να σκαρφαλώνουν κάγκελα 3-4 μέτρων για να βρουν σωτηρία. Προφανώς κανένας δεν είχε κυρώσεις.

Στο κλειστό του Αγίου Θωμά, σε παιχνίδι βόλεϊ με τον Ολυμπιακό έπεσε δακρυγόνο μέσα στην κερκίδα, ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. Παράλληλα, το καλοκαίρι που μας πέρασε 150 με 200 Κροάτες διέσχισαν όλη την Ευρώπη και έφτασαν στην Νέα Φιλαδέλφεια, με την αστυνομία να… τους εποπτεύει «διακριτικά». Ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσούρη ακόμα αναζητείται.

Είναι τραγικοκωμικά τα όσα γίνονται και ο σεβασμός μηδενικός προς όλους!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0