Football Talk

Τι Premier League, τι Serie A, τι La Liga; Η Τζιρόνα θα ήταν πρώτη σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα! (video)

Τι Premier League, τι Serie A, τι La Liga; Η Τζιρόνα θα ήταν πρώτη σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα! (video)

Η Μπαρτσελόνα ήταν η τελευταία ομάδα που δέχθηκε την… οργή της Τζιρόνα και πλέον η ομάδα του Μίτσελ απολαμβάνει τη «μοναξιά» της κορυφής, ενώ οι ομάδες των υπόλοιπων πρωταθλημάτων χαίρονται που δεν την έχουν ως αντίπαλο.

Από την αρχή της φετινής χρονιάς η Τζιρόνα αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη, όχι απλώς της Ισπανίας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης.

Πολλοί θεώρησαν πως έχουν… άστρο και η «ασφυκτική» πίεση θα τους καταβάλει. Οι Καταλανοί όμως, βδομάδα μπαίνει, βδομάδα βγαίνει, παρουσιάζονται ολοένα και καλύτεροι.

Το βράδυ της Κυριακής (10/12) η Τζιρόνα έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Στη φετινή La Liga υπάρχει νέος διεκδικητής.

Η Μπαρτσελόνα φιλοξένησε την ομάδα του Μίτσελ, στο Ολυμπιακό στάδιο της Βαρκελώνης, για την 16η αγωνιστική της La Liga. Εκεί το όνειρο της Τζιρόνα όχι απλώς δεν… έσβησε, αλλά αντιθέτως φούντωσε και λαμπάδιασε τους «μπλαουγκράνα».

Σε μία ανεπανάληπτη ποδοσφαιρική «παράσταση» ο Μίτσελ παρέταξε την ομάδα του, με μοναδικό σκοπό τη νίκη, κάτι το οποίο και πέτυχε (4-2). Η 4αρα αυτή «ταρακούνησε» την Ισπανία, καθώς μετά και τη… γκέλα της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στη Μπέτις (1-1), η Τζιρόνα πλέον βρίσκεται ολομόναχη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Και για όποιον αναρωτιέται η Μπαρτσελόνα από το 2019 μέχρι και χθες (10/12) έχει δεχθεί τέσσερα γκολ εντός έδρας, από Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης και… Τζιρόνα.

Αυτό όμως που είναι πραγματικά εντυπωσιακό μετά το χθεσινοβραδινό «τρίποντο» της ομάδας… έκπληξη, δεν είναι μόνο η κορυφή της La Liga, η οποία πλέον της ανήκει, αλλά η βαθμολογική της συγκομιδή.

Η Τζιρόνα έχει συλλέξει στη μέχρι τώρα της πορεία, 41 βαθμούς και είναι η μοναδική ομάδα που έχει φτάσει έως εκεί το… κοντέρ, στα top-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης. Υπάρχουν άραγε ακόμη άνθρωποι που να την θεωρούν… πυροτέχνημα;

Με τον «μαραθώνιο» της La Liga να έχει φτάσει μέχρι και τη μέση, θα ήταν παράλογο κάποιος να μην συμπεριλάβει την Τζιρόνα στην συζήτηση για τον  πρωταθλητή της σεζόν 2023/24.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0