Football Talk

Αν η Λιόν ήθελε τέσσερις μήνες, 15 ματς και «όργια» του Λακαζέτ για τα... απλά, σε τι να ελπίζει;

Αν η Λιόν ήθελε τέσσερις μήνες, 15 ματς και «όργια» του Λακαζέτ για τα... απλά, σε τι να ελπίζει;

Το Παρκ Ολιμπίκ Λιόν πανηγύρισε την πρώτη του νίκη και οι οπαδοί έχουν να ευχαριστούν πρώτα απ’ όλους τον Αλεξάντερ Λακαζέτ. Ακόμα και στις... χαρές, όμως, ο προβληματισμός παραμένει.

Έπρεπε να φτάσουμε μέσα Δεκέμβρη για να δούμε την Λιόν να πανηγυρίζει την πρώτη της εντός έδρας νίκη στη φετινή Ligue 1, μετά από επτά ανεπιτυχής προσπάθειες. Κι όμως όσο αλλόκοτο και αν ακούγεται, είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Η φετινή χρονιά της Λιόν θέλει πολλές λέξεις για να χαρακτηριστεί, μόνο δύο όμως ίσως και να είναι αρκετές: διαρκής κατάρρευση!  

Έχει «κατασκηνώσει» στον… πάτο της βαθμολογίας του γαλλικού πρωταθλήματος, με την άμυνα της να έχει μέχρι στιγμής το… χρυσό βατόμουρο, με τα 27 τέρματα παθητικό, να είναι τα περισσότερα στην κατηγορία.

Απέναντι στην Τουλούζ, όμως, η ομάδα του Πιέρ Σαζ «ξέσπασε» με τον Λακαζέτ να κάνει χατ τρικ… και την Λιόν να πανηγυρίζει μία νίκη (3-0). Γίνεται μία νίκη να προκαλεί... θλίψη; Κι όμως, γίνεται, αν είναι μόλις η δεύτερη στην φετινή χρονιά και η πρώτη στην έδρα της!

Ακόμη και τώρα η ομάδα παραμένει ουραγός στην βαθμολογία και έχει μπει σε έναν ανέλπιστο αγώνα, για να σώσει την κατηγορία. Κάτι που κανείς δεν θα πίστευε πως θα συμβεί, στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Η Λιόν αποτελεί σίγουρα την απογοήτευση της σεζόν στη Γαλλία, ίσως και την Ευρώπη. Το πρωτάθλημα, ωστόσο, έχει ακόμη δρόμο και οι πλέον αισιόδοξοι πιστεύουν πως η ομάδα θα ανακάμψει.

Άγγελος Κρεμαστός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0