Football Talk

Αντί για κατάρρευση, αναγέννηση: Η τιμωρία έχει μετατρέψει την Έβερτον σε… φονικό όπλο! (video)

Αντί για κατάρρευση, αναγέννηση: Η τιμωρία έχει μετατρέψει την Έβερτον σε… φονικό όπλο! (video)

Πολλοί θεώρησαν πως η Championship, θα είναι ο νέος προορισμός της Έβερτον μετά την βαριά τιμωρία και το -10. Στα «ζαχαρωτά» όμως αναδύθηκε το αίσθημα της επιβίωσης και οι ποδοσφαιριστές της μετατράπηκαν σε… θηρία ανήμερα.

Η αντίδραση που βγάζει αυτή η Έβερτον είναι για… σεμινάριο.

Τα «ζαχαρωτά» στις 17 Νοεμβρίου δέχθηκαν μια βαριά… καμπάνα από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τιμωρήθηκαν με -10. Από το πουθενά η ομάδα του Σον Ντάις βρέθηκε στη ζώνη του υποβιβασμού και ο αγώνας για την… επιβίωση έμοιαζε μακρύς και δύσκολος. Δεν είναι και εύκολο από την 13η θέση να «κατεδαφιστείς» έτσι ξαφνικά στην 19η.

Η Έβερτον όμως έκτοτε έβγαλε χαρακτήρα και δείχνει πως η Premier League είναι η κατηγορία στην οποία αξίζει να βρίσκεται.

Το ξεκίνημα του αγώνα αυτού μόνο ιδανικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς στην πρώτη αναμέτρηση μετά την «σοκαριστική» μείωση, υποδέχθηκε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γκούντισον Παρκ.

Μία δύσκολη μέρα για την Έβερτον καθώς οι ποδοσφαιριστές σίγουρα ήταν επηρεασμένοι από τις βαθμολογικές ανακατατάξεις, ενώ η… υπεργκολάρα του Γκαρνάτσο μόλις στο 3ο λεπτό ήταν το αποτελειωτικό «χτύπημα», με το σκορ να φτάνει στο 3-0.

Εκεί που η «κατάρρευση» της Έβερτον ήταν το πιο πιθανό σενάριο, τα «ζαχαρωτά» πραγματοποιούν ένα come back και η… αναρρίχηση στην βαθμολογία έχει ήδη ξεκινήσει.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν το πρώτο «θύμα» της… νέας Έβερτον, με τον ΜακΝιλ να δίνει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του, με ένα «χρυσό» γκολ στο Σίτι Γκράουντ.  

Και αν κάποιος πιστεύει πως το «τρίποντο» αυτό ήταν απλώς… πυροτέχνημα, ας το ξανασκεφτεί.

Η Νιούκαστλ ήταν η επόμενη ομάδα που έπεσε στα… δόντια της Έβερτον και «διαλύθηκε» με εντυπωσιακή 3αρα (3-0).

Αποκορύφωμα όμως αποτελεί η σημερινή (10/12) αναμέτρηση απέναντι στην Τσέλσι. Οι «μπλε» ταξίδεψαν στο Λίβερπουλ για την 16η αγωνιστική της Premier League και το αποτέλεσμα ήταν άλλη μια πανηγυρική επικράτηση της Έβερτον (2-1).    

Φαίνεται πως αυτή η μείωση βαθμών, σαν να ξύπνησε ένα «θηρίο» και η ομάδα του Ντάις πλέον βλέπει μόνο… κόκκινο.

Μέσα σε τέσσερις αναμετρήσεις κέρδισε εννέα βαθμούς και μάζεψε την… χασούρα της τιμωρίας. Πλέον βρίσκεται στους 13 βαθμούς, μόλις -1 πριν τον… βαρύ πέλεκυ που έπεσε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η Έβερτον μας δείχνει υποδειγματικά πως ένα τόσο αποκαρδιωτικό περιστατικό για μία ομάδα (δηλαδή να χάσει τους βαθμούς που κέρδισε πανάξια μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου), να γυρίσει ολοκληρωτικά υπέρ της.

Και μία ματιά στις κερκίδες του Γκούντισον Παρκ μετά τη νίκη απέναντι στην Τσέλσι, είναι το καλύτερο αποδεικτικό στοιχείο.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0