Football Talk

Στο Βίλα Παρκ «λυγίζουν» μέχρι και οι τολμηροί, με τον Έμερι να δημιουργεί το απόλυτο… θηρίο (video)

Στο Βίλα Παρκ «λυγίζουν» μέχρι και οι τολμηροί, με τον Έμερι να δημιουργεί το απόλυτο… θηρίο (video)

Ο Έμερι «τρελαίνει» την Αγγλία και η Άστον Βίλα δεν σταματάει να… ονειρεύεται. Ο Ισπανός έχει «μεταμορφώσει» το Βίλα Παρκ σε φόβητρο και όποιος θέλει να το επισκεφθεί, να το κάνει με δική του… ευθύνη.

Πλέον μπορεί κάποιος να πει και επίσημα ότι ο Ουνάι Έμερι ίσως και να είναι… μάγος.

Ο Ισπανός γύρισε και πάλι στην Αγγλία, μετά το αποτυχημένο του πέρασμα στην Άρσεναλ, για λογαριασμό της Άστον Βίλα το 2022. Επιστρέφοντας στο σήμερα ο Έμερι έχει μετατρέψει μία ομάδα που «πάλευε» για να βρεθεί στο πάνω μέρος του βαθμολογικού πίνακα, σε διεκδικήτρια μέχρι και του… τίτλου.

Απέναντι στους «κανονιέρηδες» για την 16η αγωνιστική της Premier League, πήρε άλλη μία νίκη στο Βίλα Παρκ (1-0, 09/12) και έφτασε στο -2 από την κορυφή της βαθμολογίας.

Πολλά μπορεί να πει κανείς για αυτή την ομάδα, εκείνο όμως που ξεχωρίζει διά οφθαλμού, είναι το αδιανόητο εντός έδρας σερί που μοιάζει να μην έχει… τελειωμό.

Κι όμως η Άστον Βίλα μετράει 15 συνεχόμενες νίκες στο Βίλα Παρκ, με τον Ουνάι Έμερι να το έχει μεταμορφώσει σε πραγματικό… οχυρό.

Στο κατά τεκμήριο, πιο δύσκολο πρωτάθλημα στον κόσμο, δεν έχει υπάρξει ομάδα της Premier League που να μπορέσει να πάρει έστω και την ισοπαλία, από πέρσι τον χειμώνα. Τα… μαγικά του Έμερι έχουν χαρίσει στην Άστον Βίλα, ένα ιστορικό ρεκόρ, καθώς το νούμερο 15 δεν έχει επαναληφθεί ποτέ ξανά στα 149 χρόνια ζωής του κλαμπ.

Η φετινή χρονιά είναι βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών της ομάδας, καθώς έχουν αντικρίσει την Βίλα να κατατροπώνει τις Τσέλσι-Τότεναμ στις έδρες τους, ενώ τις Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι να αδυνατούν να βγάλουν αντίδραση στο Βίλα Παρκ.

Ο Έμερι στο νέο του αυτό εγχείρημα, έχει… διαλύσει κάθε προσδοκία που υπήρχε και πλέον μόνο ο «ουρανός» δείχνει να είναι το ταβάνι, της ομάδας που έχει δημιουργήσει.

Κανείς δεν ξέρει που μπορεί να σταματήσει το… κοντέρ. Οι 15 συνεχόμενες νίκες είναι ήδη ένα εξωφρενικό νούμερο. Όμως με τις επιδώσεις που πιάνει η Βίλα στον αγωνιστικό χώρο, ποιος μπορεί να πει ότι το τέλος… έρχεται;

Ακόμη το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο, πάντως είναι γνωστό πως για να φορέσεις το… στέμμα της Premier League, στο φινάλε της χρονιάς, πρέπει η έδρα σου να είναι απροσπέλαστη και μέχρι στιγμής η Άστον Βίλα το πραγματοποιεί αυτό υποδειγματικά.

Premier League trophy: Winners, who designed it & who keeps it | Goal.com US

Τα όνειρα είναι για τους τολμηρούς και η Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι, δείχνει πως είναι κάτι παραπάνω από τολμηρή.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0