Football Talk

Ντόρτμουντ - Λειψία 2-3: Ανώτεροι οι «ταύροι», ξέφυγαν στο +4 από τους Βεστφαλούς!

Ντόρτμουντ - Λειψία 2-3: Ανώτεροι οι «ταύροι», ξέφυγαν στο +4 από τους Βεστφαλούς!

Η Λειψία ήταν η μεγάλη νικήτρια, στο ντέρμπι τετράδας με την Ντόρτμουντ, καθώς έφυγε από το Βέστφαλεν με 2-3, και διατήρησε απόσταση ασφαλείας από την αντίπαλό της.

Σπουδαίο «διπλό» για την Λειψία, που εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα, λόγω αποβολής του Χούμελς νωρίς στο ματς, και με τη νίκη της (9/12, 2-3) εδραιώθηκε στην τετράδα της Bundesliga.

Η φάση που καθόρισε -εν πολλοίς- το παιχνίδι, έγινε μόλις στο 12ο λεπτό. Ο Οπέντα έφυγε στο… ξέφωτο και βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, με τον Χούμελς να τον ανατρέπει, πριν μπει στην περιοχή, αντικρίζοντας την απευθείας κόκκινη κάρτα, ως τελευταίος παίκτης.

Αυτό έκανε τα πράγματα πιο απλά για τους φιλοξενούμενους, που πήραν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, και κατάφεραν να προηγηθούν στο 32’ με αυτογκόλ του Μπενσεμπαϊνί. Ο Αλγερινός, σε διεκδίκηση κεφαλιάς με τον Σιμακάν, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, και έδωσε το προβάδισμα στην Λειψία.

 

Οι «ταύροι» σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες, και το… πλήρωσαν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Ο Μπράντ έβγαλε μια υπέροχη σέντρα και βρήκε τον Ζίλε (που είχε περάσει ως αλλαγή, για να καλύψει το κενό του Χούμελς) αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι, με τον υψηλόσωμο Γερμανό να πλασάρει άψογα για την ισοφάριση.

 

 

Παρ’ όλα αυτά, η Λειψία μπήκε ξανά σε θέση «οδηγού» νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κόμπελ απέκρουσε ένα σουτ του Σίμονς, αλλά ο Μπάουμγκάρτνερ πήρε το ριμπάουντ από κοντά και δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-2.

 

 

Το παιχνίδι έκρυβε… συγκινήσεις στο φινάλε. Η ομάδα του Τέρζιτς ανέβασε τις γραμμές τις, με σκοπό να ισοφαρίσει, αλλά δέχθηκε «μαχαιριά» στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Πόουλσεν.

 

 

Ωστόσο, το σκορ δεν έκλεισε εκεί, καθώς ο Φίλκρουγκ μείωσε με κεφαλιά δύο λεπτά αργότερα, όμως ήταν αργά για την Ντόρμουντ, ώστε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

 
Οι συνθέσεις των ομάδων

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Μενιέ (82’ Ρέινα), Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μπενσεμπαϊνί (82’ Μάλεν), Τσαν, Οζκάν, Ρόις (71’ Αντεγιέμι), Μπράντ, Μπίνο-Γκίτενς (19’ Ζίλε), Φίλκρουγκ

Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Μπλάσβιχ, Σιμακάν, Κλόστερμαν, Λουκέμπα, Χένρικς, Χαϊντάρα (81’ Καμπλ), Σλάγκερ, Ράουμ, Μπάουμγκάρτνερ (75’ Φόρσμπεργκ), Σίμονς (76’ Σέσκο), Οπέντα (75’ Πόουλσεν)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0