Football Talk

O Ερυθρός Αστέρας έκανε το Μαρακανά… φρούριο, «σπάζοντας» παγκόσμιο ρεκόρ της Ρεάλ! (video)

O Ερυθρός Αστέρας έκανε το Μαρακανά… φρούριο, «σπάζοντας» παγκόσμιο ρεκόρ της Ρεάλ! (video)

Σχεδόν έξι δεκαετίες πέρασαν προκειμένου να καταρριφθεί ένα μυθικό παγκόσμιο ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης! Ο Ερυθρός Αστέρας όμως, το έκανε δικό του, καθιστώντας το Μαρακανά… αδιαπέραστο στο σερβικό πρωτάθλημα!

Ήταν… ξεχασμένο στο «χρονοντούλαπο» της ιστορίας, αλλά ο Ερυθρός Αστέρας φρόντισε ώστε να το επαναφέρει στις μνήμες όλων!

Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου κέρδισαν τη Μλάντοστ με 3-1 (09/12), με πρωταγωνιστές δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού. Τον Αλεξάνταρ Κατάι και τον Ινμπόμ Χουάνγκ, που σκόραραν δύο από τα τέρματα της ομάδας τους.

Πέρα από τους τρεις βαθμούς ωστόσο, το συγκεκριμένο ματς είχε ιστορική σημασία! Αποτέλεσε το εντός έδρας παιχνίδι υπ’ αριθμόν 122 στο σερβικό πρωτάθλημα, όπου ο Ερυθρός παραμένει αήττητος! Ένα νούμερο που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ! Πρόκειται για ένα διάστημα έξι ετών και πέντε μηνών!

Για να εντοπίσει κανείς την τελευταία ήττα στο Μαρακανά για το πρωτάθλημα Σερβίας, πρέπει να μεταφερθεί πίσω στον Απρίλιο του 2017, όταν είχε υποστεί την ήττα με 1-3 από την Παρτίζαν. Έκτοτε, έχει πανηγυρίσει συνολικά 110 νίκες, ενώ μοιράστηκε από έναν πόντο με τον αντίπαλό του σε 12 περιπτώσεις.

Ποιος διατηρούσε το εν λόγω ρεκόρ μέχρι πρότινος; Μα φυσικά η Ρεάλ Μαδρίτης! Οι «μερένχες» ήταν δίχως ήττα στο εγχώριο πρωτάθλημα στην έδρα τους από το 1957 έως το 1965.

Ήταν απαραίτητο να περάσουν 58 χρόνια, αλλά έφτασε η στιγμή το ρεκόρ να αλλάξει χέρια! Από τους Ισπανούς, πέρασε στους Σέρβους και ο Ερυθρός Αστέρας πιθανότατα θα το απολαμβάνει για καιρό!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0