Football Talk

Η συνήθεια που έγινε λατρεία: Ποιος προηγήθηκε απέναντι στην Λίβερπουλ και δεν το… μετάνιωσε;

Η συνήθεια που έγινε λατρεία: Ποιος προηγήθηκε απέναντι στην Λίβερπουλ και δεν το… μετάνιωσε;

Έγινε της… ανατροπής και πάλι για την Λίβερπουλ, κάτι που έχει αρχίσει περισσότερο να μοιάζει με «παράδοση» παρά, απλώς με ένα τυχαίο γεγονός.

Άλλη μία μέρα στη δουλειά, άλλη μία ανατροπή για την Λίβερπουλ.

Οι «κόκκινοι» φαίνεται πως τις εναλλαγές στο σκορ τις έχουν κάνει… συνήθεια, μοιράζοντας ταυτοχρόνως εγκεφαλικά στους χιλιάδες οπαδούς της.

Ποτέ καμία ομάδα δεν θα πρέπει να νιώθει ασφάλεια όταν προηγείται απέναντι στην Λίβερπουλ, καθώς μόνο φέτος έχει επανέλθει από την… κόλαση της ήττας ήδη επτά φορές (σε όλες τις διοργανώσεις), ενώ ακόμη δεν έχουμε καλά καλά Χριστούγεννα.

Τελευταίο και πιο πρόσφατο «θύμα», ήταν η Κρίσταλ Πάλας για την 16η αγωνιστική της Premier League (2-1, 09/12). Μπορεί οι «αετοί» να προηγήθηκαν με την εκτέλεση πέναλτι του Ματετά, όμως και πάλι η Λίβερπουλ βρήκε τις απαραίτητες απαντήσεις. Οι Σαλάχ-Έλιοτ, ανέλαβαν δράση και οι «κόκκινοι» πανηγύρισαν άλλη μία νίκη, ενώ βρέθηκαν να κυνηγούν το σκορ. Όταν «πληγώνονται» βγάζουν τον καλύτερο τους εαυτό και γι' αυτό άλλωστε η Λίβερπουλ έχει καταφέρει να πάρει συνολικά 18 βαθμούς, από την φετινή Premier League, σε παιχνίδια που βρισκόταν πίσω στο σκορ.


Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ξεκάθαρο πως έχει «χτίσει» και πάλι μία ομάδα που αρνείται να χάσει. Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμελήσει τα αμυντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και καταλήγει να μένει τόσο συχνά πίσω στο σκορ. Εφόσον όμως βρίσκει τις λύσεις και ανατρέπει, με τέτοια σταθερότητα τα δεδομένα, αξίζει πρώτα ένα μεγάλο «μπράβο», πριν έρθει η… γκρίνια για την αμυντική λειτουργία.

Είναι γνωστό άλλωστε πως η Λίβερπουλ βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο με πολλές κομβικές αλλαγές στο ρόστερ της. Ήταν δεδομένο πως οι αποχωρίσεις των Χέντερσον, Φαμπίνιο και Φιρμίνιο, θα άφηναν κάποιο «κουσούρι» στην ομάδα, κάτι που είναι ξεκάθαρα αντιληπτό. Οι μεταγραφές που πραγματοποίησε όμως μοιάζουν εξαιρετικές και φαίνεται να έχουν προσαρμοστεί πλήρως στα θέλω του Κλοπ, καθώς Μακ Άλιστερ και Σόμποζλαϊ αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της 11αδας.

Εικόνα

Με τον «μαραθώνιο» του πρωταθλήματος στην Αγγλία, να είναι από τους πιο ενδιαφέρον των τελευταίων ετών, η Λίβερπουλ δείχνει να διαθέτει το απαραίτητο… μέταλλο για να το κατακτήσει. Αν διορθώσει και της ατασθαλίες της αμυντικής της λειτουργίας, τότε το Άνφιλντ μπορεί να ζήσει και πάλι μεγάλες στιγμές.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0