Football Talk

Premier League: Τεράστια νίκη της Άστον Βίλα επί της Σίτι, η Γιουνάιτεντ πήρε δίκαια το ντέρμπι με την Τσέλσι! (video)

Premier League: Τεράστια νίκη της Άστον Βίλα επί της Σίτι, η Γιουνάιτεντ πήρε δίκαια το ντέρμπι με την Τσέλσι! (video)

Εκπληκτική, κυριαρχική και απόλυτα δίκαια νικήτρια η Άστον Βίλα επί της Μάντσεστερ Σίτι με 1-0 στο «Βίλα Παρκ», την ώρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδιζε με 2-1 την Τσέλσι στο «Ολντ Τράφορντ». «Ανάσα» για τον Έρικ Τεν Χαγκ, τρομερό το γεγονός πως οι δυο ομάδες του Μάντσεστερ, απέχουν μόλις τρεις βαθμούς!

Υπάρχει μία πολύ μεγάλη διαφορά στη Μάντσεστερ Σίτι με τον Ρόδρι εντός αγωνιστικού χώρου και στην ίδια ομάδα, δίχως τον Ισπανό ποδοσφαιριστή στη μεσαία γραμμή της. Είναι η ηρεμία, είναι το μυαλό, είναι η καθαρή σκέψη, είναι όλα όσα έλειπαν στους «πολίτες» από την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

 

Διότι το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα μετέβη στο «Βίλα Παρκ» και από τη συμπλήρωση 25 λεπτών και έπειτα, έμοιαζε – δίχως υπερβολή – κατώτερο από την ομάδα του Ουνάι Έμερι.

Δίχως να έχει την πολύ μεγάλη ευκαιρία, η γηπεδούχος κυκλοφορούσε εξαιρετικά την μπάλα, έβγαινε υπέροχα στην αντεπίθεση και όποιος παρακολούθησε την εν λόγω αναμέτρηση, θα διαπίστωσε σε κάθε επαφή τους με την μπάλα, πως τόσο ο Μπέιλι, όσο και ο Όλι Γουότκινς, βρίσκονται σε μεγάλο βράδυ.

Το 0-0 του πρώτου μέρους έμοιαζε περισσότερο να αδικεί την Άστον Βίλα, η οποία ήταν καλύτερη και στην επανάληψη. Έκλεινε φοβερά τους χώρους, δεν δέχθηκε εντός εστίας τελική προσπάθεια για 35 λεπτά και εν τέλει, ανταμείφθηκε για τη λογική της, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τον Ουνάι Έμερι να μην «κολλά» ποτέ στο 0-0.

Ο Μπέιλι πήρε την μπάλα λίγα μέτρα μετά τη μεσαία γραμμή, ξεπέρασε τον Ακάντζι, σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Ντίας και ο Έντερσον δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να αποτρέψει το 1-0 του 74ου λεπτού.

Όλοι αναμέναμε την αντίδραση των φιλοξενούμενων, αλλά επί της ουσίας, αυτή δεν ήρθε ποτέ. Η Βίλα ήταν αυτή που απείλησε ξανά, στο 78ο λεπτό με τον Λουίς, και στο 86’ με το δοκάρι του ίδιου παίκτη, το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Σίτι βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας. Έμεινε για τέταρτο σερί ματς δίχως νίκη στην Premier League, δεν σκόραρε για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες και είναι στο -6 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ και στο -4 από τη Λίβερπουλ που την ξεπερνά!

Την ίδια ώρα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγύρισε μία τεράστια νίκη επί της Τσέλσι στο «Ολντ Τράφορντ» με 2-1, ούσα ανώτερη γενικώς από την αντίπαλό της, στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού.

 Ο απρόσεκτος Έντσο πάτησε τον Βραζιλιάνο τόσο ώστε ο ρέφερι στο on-field review να δει παράβαση και να δείξει την άσπρη βούλα. Εκεί όμως, ο Σάντσεθ νίκησε τον Μπρούνο αποκρούοντας την εκτέλεσή του! Η απάντηση της Τσέλσι ήρθε στο 12' σε αντεπίθεση με τον Μούντρικ από αριστερά να πετυχαίνει το δοκάρι προσπαθώντας να σκοράρει στην κλειστή γωνία του Ονάνα και αμέσως μετά ο Γκαρνάτσο τέσταρε χαμηλά τα ρεφλέξ του Σάντσεθ, με τον Ισπανό ν' αποκρούει!

Το ντέρμπι είχε ξεκινήσει πολύ καλά και ο Άμραμπατ παρά την επιθυμία του για διατήρηση του ελέγχου στα χαφ της Γιουνάιτεντ, έκανε παρορμητικά λάθη από τα οποία οι Λονδρέζοι θα μπορούσαν να φτιάξουν επιθέσεις. Η διάθεση των παικτών του Τεν Χαγκ ήταν κάτι περισσότερο από καλή. Η αφοσίωση για επιβολή, η ένταση στο παιχνίδι, είναι στοιχεία που έλειπαν καιρό από τη Γιουνάιτεντ. Το... ροντέο συνεχιζόταν και οι τερματοφύλακες ανέλαβαν δράση! Αρχικά στο 32' ο Σάντσεθ απέκρουσε εξ επαφής κεφαλιά και «ριμπάουντ» του ΜακΤόμινεϊ, για ν' αποσοβήσει την ισοφάριση ο Ονάνα μπλοκάροντας το σουτ του Τζάκσον λίγα δευτερόλεπτα αργότερα!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν το πάνω χέρι και στο σκορ, αλλά και στην εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Έδειχναν να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, έδειχναν έτοιμοι για τις συνθήκες του αγώνα και τη σημασία του. Στο 35' χάθηκε ακόμα μια πολύ καλή στιγμή σε αντεπίθεση για την Τσέλσι με τον Μούντρικ να περνάει την μπάλα ξυστά από το δεξί δοκάρι του Ονάνα, ο οποίος είχε αποφασίσει να... φύγει προς αριστερά. Οι «μπλε» συνέχισαν να κάνουν πολλά λάθη στο build-up τους, αφού ακόμα και η σύνδεση άμυνας – μεσαίας γραμμής είχε προβλήματα. Η ομάδα του Ποτσετίνο είχε κληθεί ν' αντιμετωπίσει 18 τελικές στο πρώτο μέρος του ντέρμπι, ως απόδειξη της πολύ καλής εμφάνισης που πραγματοποιούσαν οι γηπεδούχοι στο «Ολντ Τράφορντ».

Ο Κουκουρέγια που δεν τα πήγε καθόλου καλά στο πρώτο μέρος από δεξιά στην άμυνα άφησε τη θέση του στον Ρις Τζέιμς με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Κι όμως ο Γκαρνάτσο από δεξιά συνέχισε να είναι τρομερά απειλητικός για τα καρέ των Λονδρέζων. Η Γιουνάιτεντ διατήρησε τα ηνία σε ότι αφορούσε την εικόνα των δύο ομάδων εντός των τεσσάρων γραμμή του αγωνιστικού χώρου και στο 60' ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Κόλγουιλ, σε φάση που όμως η μπάλα ίσως να χτύπησε και στον μηρό του παίκτη.

Στο 69ο λεπτό η Γιουνάιτεντ πανηγύρισε ξανά, πάλι με τον ΜακΤόμινεϊ, ο οποίος από το δεύτερο δοκάρι έγινε αποδέκτης της μπαλιάς του Γκαρνάτσο για να γράψει το 2-1 με κεφαλιά! Και ο Αργεντινός δημιουργός θα μπορούσε στο 74' να έχει τελειώσει οριστικά το ντέρμπι, αλλά ο Τζέιμς έπεσε στα πόδια του τη στιγμή του σουτ για να βάλει την καθοριστική κόντρα. Αντίστοιχα άτυχος ήταν και στο 80' με το αριστερό πλασέ που πέρασε λίγο άουτ! Οι «μπλε» ήταν κακοί. Δεν ενέπνεαν εμπιστοσύνη.

Αντίθετα, οι παίκτες του Τεν Χαγκ έφταναν στις 28 τελικές για γκολ και στον δείκτη των xGoals είχαν 4+! Στο 90' ο Αρμάντο Μπρόγια στην καλύτερη φάση της Τσέλσι στο δεύτερο μέρος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά και το 2-1 επιβεβαιώθηκε ως τελικό σκορ, σε μια μεγαλειώδη νίκη για το κλαμπ του Μάντσεστερ, έπειτα από μέρες έντονης εξωαγωνιστικής ταραχής.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0