Football Talk

Μαρσέιγ - Λιόν 3-0: Ο Ομπαμεγιάνγκ «καθάρισε» για τους Μασσαλούς!

Μαρσέιγ - Λιόν 3-0: Ο Ομπαμεγιάνγκ «καθάρισε» για τους Μασσαλούς!

Το «πάλαι ποτέ» γαλλικό ντέρμπι ολοκληρώθηκε με θρίαμβο της Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ με 3 – 0. «Υπέγραψε» τη νίκη των Μασσαλών ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με ένα γκολ και δύο ασίστ.

Κάποτε, το Μαρσέιγ - Λιόν θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του γαλλικού πρωταθλήματος. Η αποψινή, εξ’ αναβολής αναμέτρηση για το πρωτάθλημα της Ligue 1, ήταν ένας... αγώνας επιβίωσης. «Ο θάνατός σου η ζωή μου».

Μάλιστα, είναι τόσο βαθιά η κρίση (αγωνιστική και διοικητική) που μαστίζει την πάλαι ποτέ πανίσχυρη Λιόν, που η απομάκρυνση του Φάμπιο Γκρόσο μετά από επτά μόλις παιχνίδια αποκάλυψε τρομερά ρήγματα στις σχέσεις παικτών – προπονητή και διοίκησης.

Η αλήθεια είναι πως η ευρωπαϊκή πορεία και η συνεπακόλουθη πρόκριση στα «νοκ άουτ» του Europa League, λειτουργεί ευεργετικά για τη Μαρσέιγ και η ψυχολογία φάνηκε να «αποδίδει καρπούς» σχετικά γρήγορα. Οι δύο κυνηγοί των Μαρσεγιέζων συνδυάστηκαν και ο Καρβάλιο στο 21’ έβαλε μπροστά την ομάδα του. Λίγα λεπτά αργότερα (25’) ήρθε και δεύτερο χτύπημα από τον Μουρίγιο αυτή τη φορά, έπειτα από νέα δημιουργία του Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Η Λιόν δεν «πατούσε καθόλου καλά» στον αγωνιστικό χώρο αλλά η πτώση που επέβαλλε στον ρυθμό του παιχνιδιού το άνετο προβάδισμα των γηπεδούχων την ευνόησε και το σκορ παρέμεινε αναλλοίωτο έως το σφύριγμα της ανάπαυλας.

Το δεύτερο ημίχρονο έφερε ένα γκολ για τον δημιουργό των δύο πρώτων και πρώτο σκόρερ της Μαρσέιγ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (55’). Μάλιστα σε αυτή τη φάση αντιστράφηκαν απόλυτα οι ρόλοι του πρώτου τέρματος με τον Καρβάλιο να μετατρέπεται από σκόρερ σε δημιουργό. Το 3 – 0 ουσιαστικά είχε σε μεγάλο βαθμό κρίνει την πορεία της αναμέτρησης με την Λιόν να κερδίζει κάποια μέτρα στο γήπεδο δημιουργώντας ορισμένες απειλές για την εστία του Λόπες. Όσο όμως και να προσπαθούσε η ομάδα του Σαζ, άλλο τόσο δεν μπορούσε να κάνει κάτι και δεν είναι υπερβολή να υποστηριχθεί πως το VAR, διέσωσε τη Λιόν από την συντριβή, καθώς ακύρωσε και 4ο τέρμα του Καρβάλιο στο 69’.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με θρίαμβο της Μαρσέιγ η οποία κερδίζει θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα και εδραιώνεται στην πρώτη οκτάδα. Στον αντίποδα, η Λιόν δείχνει πως αυτή τη χρονιά θα δώσει μάχη σωτηρίας, καθώς η αγωνιστική εικόνα παρά το «σοκ» της απομάκρυνσης του Γκρόσο δεν δείχνει σε θέση να βγάλει την ομάδα του Τέξτορ από το αδιέξοδο.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Μαρσέιγ (Τ. Γκατούζο): Λόπες, Εμπεμπά, Γκιγκό, Μπαλέρντι, Μουρίγιο, Αρίτ, Ουνάχι (84’ Γκιέγ), Βερτού, Λόντι (80’ Κλος), Καρβάλιο (84’ Ναντίρ), Ομπαμπεγιάνγκ (72’ Σαρ)

Λιόν (Π. Σαζ): Λόπες, Μάτα, Λόβρεν (82’ Τσαλέτα-Τζαρ), Ο’Μπράιεν, Σίλβα, Ακουόκου (54’ Ντιαβαρά), Κακερέ, Μορέιρα (70’ Κουμπέντι), Νουάμα (69’ Τζεφίνιο), Τσέρκι (82’ Καντεβέρε), Λακαζέτ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0