Football Talk

Στουτγκάρδη - Ντόρτμουντ 2-0: Έχει μάθει τα... κουμπιά της και την «πέταξε» εκτός Κυπέλλου!

Στουτγκάρδη - Ντόρτμουντ 2-0: Έχει μάθει τα... κουμπιά της και την «πέταξε» εκτός Κυπέλλου!

Σε «δήμιο» της Ντόρτμουντ εξελίσσεται τη φετινή χρονιά η φοβερή Στουτγκάρδη των Χένες, Γκιρασί και των Ελλήνων Στεργίου και Καστανάρα. Όπως και πριν από τρεις βδομάδες, έτσι και τώρα οι Σουηβοί επικράτησαν 2-0 και άφησαν τους απογοητευτικούς, στις εγχώριες διοργανώσεις, Βεστφαλούς εκτός Κυπέλλου.

 

Στη ΜHP Arena η Στουτγκάρδη υποδεχόταν την Μπορούσια Ντόρτμουντ με το διακύβευμα να κρίνεται υψηλότατο καθώς αφορούσε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας. Η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς στην τελευταία της επίσκεψη στην έδρα της Στουτγκάρδης για το πρωτάθλημα πριν από περίπου τρεις εβδομάδες γνώρισε ήττα που την εκτροχίασε από την απόπειρα διεκδίκησης της φετινής Bundesliga. Δεν είναι υπερβολή να υποστηριχθεί πως σε αυτό το παιχνίδι προσδοκούσε σε μία γλυκιά εκδίκηση.

Ένα μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου υπήρξε αναγνωριστικό για τις δύο ομάδες, οι οποίες έδωσαν εμφανώς προσοχή στη διαφύλαξη του μηδέν στην άμυνα. Η κατοχή πέρασε αργά αλλά σταθερά στους Σουηβούς, οι οποίοι διατήρησαν και στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους τον έλεγχο του αγώνα, δίχως όμως να δημιουργήσουν ουσιαστικές απειλές για την εστία του Γκρέγκορ Κόμπελ. Ο Έντιν Τέρζιτς είχε στο μεταξύ αποσύρει τον Μουκοκό στο 24ο λεπτό αντικαθιστώντας τον με τον Νίκλας Φίλκριγκ, τον πλέον καθαρόαιμο φορ που διαθέτει στις τάξεις της η ομάδα της Βεστφαλίας και πρώην παίκτη της Στουτγκάρδης. Ωστόσο, δίχως άλλες εξελίξεις το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια στην απόλυτη ισορροπία.

Στο δεύτερο μέρος, σχεδόν με το καλησπέρα, ήρθε ξανά η στιγμή του βασικού υπόπτου, Σέρχου Γκιρασί να χτυπήσει για την ομάδα του. Μάλιστα, ο επιθετικός από τη Γουινέα βρίσκει για δεύτερη φορά (σε ισάριθμες συναντήσεις με τους κίτρινους) δίχτυα, επαναβεβαιώνοντας όλο τον ντόρο που έχει προκληθεί γύρω από το όνομά του.

Η Ντόρτμουντ, έβγαλε αντίδραση και έφτασε γρήγορα σε τέρμα ισοφάρισης με τον Μπάινο-Γκίντενς, το οποίο όμως έπειτα από υπόδειξη του VAR ακυρώθηκε. Και μπορεί η Μπορούσια να ήταν εκείνη που είχε ανεβάσει αισθητά την απόδοσή της και είχε ριχτεί στη μάχη για την αναζήτηση ενός «χρυσού» γκολ ισοφάρισης, όμως η Στουτγκάρδη ήταν εκείνη που βρήκε το δεύτερο δικό της τέρμα – χαριστική βολή για τους Βεστφαλούς στο 78’ με τον Εμβουμπά.

Λίγα λεπτά αργότερα (81’), πέρασε ως αλλαγή για τους γηπεδούχους στη θέση του Φάνιομαν ένα ελληνόπουλο, ο Λεωνίδας Στεργίου ο οποίος έγραψε συμμετοχή με την πρώτη ομάδα των Σουηβών σε ένα εορταστικό βράδυ. Να σημειωθεί πως ένας ακόμη Έλληνας, ο Θωμάς Καστανάρας βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας του Σεμπάστιαν Χένες, δίχως όμως να καταφέρει να μετρήσει χρόνο συμμετοχής.

Το 2 – 0 ήταν και το τελικό σκορ με την Ντόρτμουντ να έχει βρει στο πρόσωπο της Στουτγκάρδης τον «κακό της δαίμονα» φέτος, καθώς μετά το πρωτάθλημα οι τρομεροί Σουηβοί των Χένες και Γκιρασί την «πλήγωσαν» για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ημέρων και την αφήνουν εκτός Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Στουτγκάρδη (Σ. Χένες): Νίμπελ, Φάνιομαν (81’ Στεργίου), Άντον, Ζαγκαντού, Μίτελσταντ, Καραζόρ, Στίλερ, Μιλό (90’ Γου), Φιούριχ (71’ Εμβουμπά), Γκιρασί (90’ Λέβελινγκ), Ουντάβ (71’ Ρουό)

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Ε. Τέρζιτς): Κόμπελ, Βολφ (46’ Μπενσεμπαϊνί), Χούμελς, Σλότερμπεκ, Ράιερσον, Τζαν, Εζκάν (79’ Ρόις), Σάμπιτσερ (46’ Μπραντ), Αντεγέμι, Μπάινο-Γκίτενς (71’ Μάλεν), Μουκοκό (24’ Φίλκριγκ)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0