Football Talk

Premier League: Αγχώθηκε αλλά πέρασε η Λίβερπουλ, μεγάλη νίκη για Μπράιτον, «κινδυνεύει» ο Κούπερ!

Premier League: Αγχώθηκε αλλά πέρασε η Λίβερπουλ, μεγάλη νίκη για Μπράιτον, «κινδυνεύει» ο Κούπερ!

Πολύ μεγάλη νίκη για τη Λίβερπουλ, εκτός έδρας, απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 2-0, την ώρα που η Μπράιτον επικρατούσε με 2-1 της Μπρέντφορντ στο «Άμεξ» και ανέβαινε στην 15η θέση της Premier League. Δύσκολο βράδυ για τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Στιβ Κούπερ, που ηττήθηκε με 5-0 από τη Φούλαμ, ενώ η Μπόρνμουθ ανεβαίνει διαρκώς και αισίως πανηγύρισε ένα μεγάλο «διπλό», κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, με 2-0.

Με μεγάλο ενδιαφέρον και τέσσερις νικητές, εξελίχθηκε η συνέχεια της 15ης αγωνιστικής της Premier League, με τη Λίβερπουλ να συνεχίζει να «καταδιώκει» την Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα, την Μπράιτον να επιστρέφει στα «τρίποντα», μετά την ήττα από την Τσέλσι, και την θέση του Στιβ Κούπερ στη Νότιγχαμ Φόρεστ, να βρίσκεται πλέον ξεκάθαρα σε κίνδυνο.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο;  Η Λίβερπουλ έπρεπε να προσέξει τον ενθουσιασμό της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για το πρώτο παιχνίδι της επιστροφής του Κρις Γουάιλντερ στην άκρη του πάγκου, αλλά και να βρει τρόπο να διασπάσει την πεντάδα της άμυνας των «λεπίδων». Η μπάλα αν έμενε κάτω δεν μπορούσε να φτάσει όπως έπρεπε στην επίθεση και να υπάρξουν συνεργασίες, πράγμα που οδήγησε τους «κόκκινους» στα γεμίσματα προς την περιοχή του Φόντρινγχαμ. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, βέβαια, στο 12ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία σε αντεπίθεση από λάθος του Γκόμες, με τον ΜακΆτι να μην καταφέρνει να πλασάρει σωστά τον Κέλεχερ από θέση βολής.

Ο Αλεξάντερ – Άρνολντ καλούσε τους συμπαίκτες του να μη χάσουν την ψυχραιμία τους, οι γηπεδούχοι στο Bramall Lane ήταν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν ευκαιρίες και να υπερασπιστούν την εστία τους και αυτό προκάλεσε το μονόπλευρο παιχνίδι. Τελικά στο 37ο λεπτό με τον μοναδικό τρόπο που η Λίβερπουλ μπορούσε να δει... προκοπή, ήρθε το 1-0. Ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ από εκτέλεση κόρνερ του Άρνολντ με μονοκόματο δεξί σουτ ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το Bramall Lane προσπάθησε να δώσει ώθηση στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ φάνηκε να κρατάει σχετικά εύκολα το προβάδισμα, ενώ, ο Σαλάχ θα ήθελε πολύ να φτάσει επιτέλους στα 200 τέρματα με την κόκκινη φανέλα. Ο Φόντρινγχαμ δεν του το επέτρεψε και ο «Φαραώ» θα περιμένει κι άλλο για το επίτευγμα, αφού στο 67' αντικαταστάθηκε από τον Έλιοτ. Ο Νούνιες από τη στιγμή που πέρασε στο τελευταίο 20λεπτο επιχείρησε να κάνει αισθητή την παρουσία του ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ για τη Λίβερπουλ, ενώ, οι «λεπίδες» σε κάποιες σπάνιες επιθέσεις δεν είχαν αυτό που έπρεπε για ν' απειλήσουν. Κάπως έτσι η ομάδα του Κλοπ έφτασε σε ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα, με τον αρχηγό να δείχνει την... έξοδο από τον λαβύρινθο και τον Σόμποσλαϊ πανεύκολα στο 90' + 4' να γράφει το 2-0 από ασίστ του Νούνιες. 

Φούλαμ – Νότιγχαμ Φόρεστ 5-0

Βρισκόταν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση ο Στιβ Κούπερ, πριν από την έναρξη της αναμέτρησης της Φούλαμ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, και πλέον, το κλίμα για αυτόν θα είναι ακόμη χειρότερο, από τη στιγμή που οι Λονδρέζοι επικράτησαν με 5-0, με χαρακτηριστική ευκολία, σε μία από τις χειρότερες βραδιές των «κόκκινων», μετά την επιστροφή τους στην Premier League.

Ο Άλεξ Ιγουόμπι, ο οποίος ήταν και ο απόλυτος πρωταγωνιστής της συνάντησης, άνοιξε το σκορ με τη συμπλήρωση μισής ώρας, για να έρθει ο Χιμένες και να κάνει το 2-0 στο 34’, έπειτα από ασίστ του Περέιρα.

Οι φιλοξενούμενοι προέβησαν σε δύο αλλαγές στην ανάπαυλα, με στόχο να βελτιώσουν την εικόνα τους, όμως ούτε αυτό ήταν εφικτό. Το 3-0 έγινε μόλις στο 54’, ξανά από τον Χιμένες, για να έρθει ο Ιγουόμπι στο 74’ και να σημειώσει το τρίτο του γκολ στα τελευταία τρία ματς της ομάδας του.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κέϊρνι στο 86’, σηματοδοτώντας τη δεύτερη φορά εντός του 2023, που η Φούλαμ σκοράρει πέντε γκολ εντός έδρας, μετά το 5-3 επί της Λέστερ, στις 8 Μαΐου. Υπέροχη εικόνα πάντως, το γεγονός πως με το σκορ να έχει ξεφύγει από πλευράς έκτασης, οι φίλοι της Νότιγχαμ φώναζαν το όνομα του προπονητή τους, δείχνοντας πως τον στηρίζουν!

Μπράιτον – Μπρέντφορντ 2-1

 

Χρειαζόταν μία μεγάλη νίκη η Μπράιτον, προκειμένου να καταφέρει να διατηρηθεί στην πρώτη επτάδα της βαθμολογίας, αναλογικά και με το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι, και τα κατάφερε τελικά, κόντρα στην Μπρέντφορντ, σε ένα εξαιρετικό ματς από πλευράς θεάματος.

Οι «γλάροι» ήταν ανώτεροι στο ξεκίνημα, όμως μία στιγμή αρκούσε για να βρεθούν πίσω στο σκορ, με τον Φαν Χέκε να κάνει ένα… αχρείαστο και εύκολο πέναλτι και τον Εμπουεμό να το μετουσιώνει σε γκολ για το προβάδισμα των «μελισσών».

Κλειδί ωστόσο στην αναμέτρηση αποτέλεσε η άμεση απάντηση από πλευράς Μπράιτον, με τον Πασκάλ Γκρος να κάνει το 1-1, μόλις στο 31ο λεπτό, με υπέροχο σουτ με το αριστερό στην απέναντι γωνία.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι ήταν ανώτερη και ανταμείφθηκε για τη λογική της, αφότου πρώτα σώθηκε στο 51ο λεπτό, από την τεράστια ευκαιρία που απώλεσε ο Γουϊσά.

Ένα λεπτό μετά, ο Χίνσελγουντ έκανε το 2-1, η Μπρέντφορντ δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά μέχρι το τέλος και κάπως έτσι, η Μπράιτον επέστρεψε στις νίκες, μετά την «κακή» παρένθεση και την ήττα στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με 2-1, από την Τσέλσι.

Κρίσταλ Πάλας – Μπόρνμουθ 0-2

 

Καλό το παιχνίδι στο Selhurst Park με ορεξάτες επιθέσεις και από τις δύο ομάδες και αρκετά αμφίρροπο σκηνικό στα πρώτα λεπτά, μέχρι να πέσει ο ρυθμός. Η Μπόρνμουθ ήθελε να συνεχίσει με θετικό πρόσημο έχοντας καταφέρει το τελευταίο διάστημα να δείξει πολύ βελτιωμένη εικόνα και στο 25ο λεπτό προηγήθηκε με την κεφαλιά – ψαράκι του Σενεσί έπειτα από εκτέλεση κόρνερ για το 1-0.

Στο 35' ο Τζάστιν Κλάιφερτ παραλίγο να πετύχει ένα από τα γκολ της χρονιάς και να δώσει ασφάλεια νίκης στην Μπόρνμουθ ξεκινώντας από το χώρο της μεσαίας γραμμής το σόλο του, αλλά αστόχησε. Ο Χότζον δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από τον τρόπο που... δεν αντιδρούσαν οι παίκτες του στην συνθήκη που είχε διαμορφωθεί έχοντας μείνει πίσω στο σκορ. Η Πάλας στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρος σημείωσε το... 14ο δοκάρι της για φέτος με τον Τζέφερσον Λέρμα. Οι «αετοί» δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν κάτι, ο Χότζον το αντιλαμβανόταν στον πάγκο και τελικά στο 90' ο Μουρ με κεφαλιά έγραψε το τελικό 2-0 για τους «cherries».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0