Football Talk

Καρβαλιάλ όπως Μαρτίνεθ ή «εξαίρεση» πλάι σε Μπάγεβιτς, Βαλβέρδε και Μαρτίνς;

Καρβαλιάλ όπως Μαρτίνεθ ή «εξαίρεση» πλάι σε Μπάγεβιτς, Βαλβέρδε και Μαρτίνς;

Μόλις 157 ημέρες άντεξε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ θέλει να γράψει την ιστορία διαφορετικά. Το έργο του θα είναι δύσκολο, αφού το ποσοστό των προπονητών που… μακροημέρευσαν στους «ερυθρόλευκους» από το 1996 και έπειτα, φτάνει μόλις στο 17% όσων άλλαξαν στο συγκεκριμένο διάστημα!

Οι εξελίξεις στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν ραγδαίες. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αποχαιρέτησε την τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων», μόλις μετά από 157 ημέρες. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ τον διαδέχθηκε, για να γίνει ο 20ος σύλλογος που αναλαμβάνει στην καριέρα του!

Ο Ισπανός τεχνικός δεν κατάφερε να μακροημερεύσει στους Πειραιώτες. Κάτι ωστόσο που δεν προκαλεί εντύπωση. Από το 1996 και έπειτα, όταν ξεκίνησε η πιο επιτυχημένη εποχή στην ιστορία του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ελάχιστοι είναι εκείνοι που παρέμειναν για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Η αρχή έγινε φυσικά με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, που έβαλε το «ερυθρόλευκο» τρένο στις ράγες. Ανέλαβε τον Ιούνιο του 1996, για να αποχαιρετήσει τελικά τον Νοέμβριο του 1999.

μπαγεενθ.jpg

Από το καλοκαίρι του 1996, λοιπόν, έως και σήμερα, ο Ολυμπιακός έχει ανακοινώσει συνολικά 29 προπονητές. Ορισμένους για πρώτη φορά, αλλά και κάποιους που γνώριζαν ήδη τα… κατατόπια! Ο Κάρλος Καρβαλιάλ αποτελεί τον υπ’ αριθμόν 30ο τεχνικό που θα κάτσει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Πέρα από τον Μπάγεβιτς, στο Λιμάνι «έδεσαν» ακόμα τέσσερις προπονητές. Ο Τάκης Λεμονής, κατά την πρώτη του θητεία, άγγιξε τα δύο χρόνια παρουσίας στον Ολυμπιακό, όπως και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που πέτυχε κάτι παρόμοιο στο δεύτερο πέρασμά από τον Πειραιά.

Ο Μίτσελ ακολουθεί στη συγκεκριμένη λίστα, σχεδόν με το ίδιο χρονικό διάστημα, ενώ φυσικά, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Ο Πορτογάλος τεχνικός αποτελεί τον μακροβιότερο προπονητή στην ιστορία του Ολυμπιακού, καθώς παρέμεινε για κάτι παραπάνω από τέσσερα χρόνια.

ενθμαρτ.jpg

Θα καταφέρει ο Κάρλος Καρβαλιάλ να μπει στο κλειστό κλαμπ του… 17% των «ερυθρόλευκων» προπονητών, τα τελευταία 27,5 χρόνια;

Αναλυτικά, οι προπονητές με τουλάχιστον σχεδόν δύο χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στον πάγκο του Ολυμπιακού, από το 1996 και έπειτα:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: Ιούνιος 1996-Νοέμβριος 1999

Τάκης Λεμονής: Νοέμβριος 2000-Οκτώβριος 2002

Ερνέστο Βαλβέρδε: Αύγουστος 2010-Ιούνιος 2012

Μίτσελ: Φεβρουάριος 2013-Ιανουάριος 2015

Πέδρο Μαρτίνς: Ιούλιος 2018-Αύγουστος 2022

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0